Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας

Το να γνωρίζετε πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας κάνει το μαγείρεμα και το ψήσιμο εύκολο και χωρίς άγχος. Μάθετε να προσαρμόζετε τις συνταγές σαν επαγγελματίας σεφ.

Αλεύρι, κανέλα, ζάχαρη κλπ σε φλιτζάνια, κουταλιές της σούπας και κουταλάκια του γλυκού.

Έχετε βρεθεί στην κουζίνα τον τελευταίο καιρό και αναρωτηθήκατε πόσα κουταλάκια του γλυκού υπάρχουν σε μια κουταλιά της σούπας;

Το να γνωρίζετε πώς να μετατρέπετε γρήγορα τα κουταλάκια του γλυκού σε κουταλιές της σούπας είναι μια εξαιρετική ικανότητα για το μαγείρεμα και το ψήσιμο, ειδικά όταν διπλασιάζετε ή διπλασιάζετε μια συνταγή.

Από το αλάτι μέχρι το μπέικιν πάουντερ, η χρήση της ακριβούς ποσότητας του απαιτούμενου συστατικού είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να διασφαλίσετε ότι η συνταγή σας βγαίνει όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε αμέσως είναι ότι μια κουταλιά της σούπας που χρησιμοποιείται για μαγείρεμα ή ψήσιμο πρέπει να είναι ένα κουτάλι μέτρησης.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σκεύος της σούπας που χρησιμοποιείτε για φαγητό, πρέπει να είναι μεζούρα.

Πώς να μετρήσετε πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας

1 κουταλιά της σούπας = 3 κουτ.

1 κουταλάκι του γλυκού είναι 5 ml και 1 κουταλιά της σούπας είναι 15 ml. Χρειάζεστε λοιπόν 3 κουταλάκια του γλυκού για να ισούται με 1 κουταλιά της σούπας.

Γράφημα μετατροπών

Πίνακας μέτρησης φλιτζάνια, κουταλιές της σούπας και κουταλάκια του γλυκού.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε κουταλάκια του γλυκού ή κουταλιές της σούπας σε μια συνταγή;

Ένα κουταλάκι του γλυκού (κσ) ή μια κουταλιά της σούπας (σούπας) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μικρότερων ποσοτήτων συστατικών όπως αλάτι και άλλα μπαχαρικά, μπέικιν πάουντερ ή υγρά όπως εκχυλίσματα ψησίματος, έλαια, βούτυρο κ.λπ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού και μια κουταλιά της σούπας γιατί δεν έχουν το ίδιο μέγεθος.

Συντομογραφίες για κουταλάκι της σούπας και κουταλάκι του γλυκού

Μια κουταλιά της σούπας συντομεύεται σε κουταλιά της σούπας και ένα κουταλάκι του γλυκού σε κουτ.

Γιατί πρέπει να το γνωρίζετε αυτό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να καταστρέψετε ένα πιάτο μόνο και μόνο επειδή προσθέσατε πολύ λίγο ή πολύ αλάτι, μπαχαρικά, κακάο ή μπέικιν πάουντερ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλάτι, η ζάχαρη και τα μπαχαρικά μπορούν να κάνουν το πιάτο σας πιο νόστιμο. Αναδεικνύουν λεπτές γεύσεις και επιτρέπουν στο γεύμα ή στα αρτοσκευάσματα να έχουν αυτόν τον παράγοντα «ουάου». Αλλά το πολύ καλό πράγμα, όπως λέει η παροιμία, συνήθως μετατρέπεται σε κακό.

Εάν το πιάτο σας απαιτεί μια κουταλιά της σούπας κάποιο από αυτά τα συστατικά, είναι καλύτερα να τα προσθέτετε σταδιακά, κουταλάκι του γλυκού για να φτάσετε στην επιθυμητή ποσότητα. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε και να επαναλάβετε μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που αγαπούν οι γευστικοί σας.

Φυσικά, όταν ψήνεις ένα πιάτο, το δοκιμάζεις μόνο στο τέλος, αλλά σίγουρα μπορείς να αρχίσεις να προσαρμόζεις τη συνταγή για την επόμενη δοκιμή, αν το βρεις πολύ γλυκό ή αλμυρό για σένα.

Αλεύρι, κανέλα, ζάχαρη κλπ σε φλιτζάνια, κουταλιές της σούπας και κουταλάκια του γλυκού.

Μετατροπή από κουταλιές της σούπας σε κουταλάκια του γλυκού

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, 1 κουταλιά της σούπας = 3 κουταλάκια του γλυκού, που σημαίνει:
1 κουταλάκι του γλυκού = ⅓ κουταλιά της σούπας.

Μετατροπή από φλιτζάνια σε κουταλιές της σούπας

Ένα φλιτζάνι = 16 κουταλιές της σούπας.

Η λανθασμένη ποσότητα μπέικιν πάουντερ θα επηρεάσει την ψημένη συνταγή μου;

Ναι, μπορείτε να καταστρέψετε τα ψημένα σας προϊόντα προσθέτοντας λάθος ποσότητα μπέικιν πάουντερ. Πολύ λίγο μπέικιν πάουντερ μπορεί να σημαίνει ότι τα κέικ σας δεν θα φουσκώσουν αρκετά και η υπερβολική ποσότητα μπορεί να κάνει τα κέικ σας να βυθιστούν στη μέση.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ψημένη συνταγή σας δεν είναι άστοχη, μετρώντας την ακριβή ποσότητα μπέικιν πάουντερ που έχει καθοριστεί. Συνήθως, 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ απαιτείται για κάθε φλιτζάνι αλεύρι.

Πόσες κουταλιές της σούπας σε ένα ραβδί βούτυρο;

Ένα ραβδί βουτύρου (ή vegan βούτυρο) στις ΗΠΑ είναι συνήθως 4 ουγγιές (113 γραμμάρια) ή 8 κουταλιές της σούπας. Έτσι, μισό ραβδί βούτυρο ισούται με 4 κουταλιές της σούπας.

Πόσο ζυγίζει μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη;

Δεδομένου ότι οι κουταλιές της σούπας είναι μέτρο όγκου, όχι μάζα, το βάρος μιας κουταλιάς ζάχαρης εξαρτάται από το είδος της ζάχαρης που χρησιμοποιείτε. Γενικά, 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ζυγίζει περίπου 12½ γραμμάρια.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσες κουταλιές της σούπας υπάρχουν σε ένα κουταλάκι του γλυκού;

Μια κουταλιά της σούπας είναι μεγαλύτερη από ένα κουταλάκι του γλυκού, επομένως, ένα κουταλάκι του γλυκού θα ήταν ίσο με το ⅓ μιας κουταλιάς της σούπας.

Πόσα κουταλάκια του γλυκού υπάρχουν σε μισή κουταλιά της σούπας;

1 ½ κουταλάκι του γλυκού = ½ κουταλιά της σούπας ή 7,5 ml.

Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε 3 κουταλιές της σούπας;

3 κουταλιές της σούπας = 9 κουτ

Πόσες κουταλιές της σούπας υπάρχουν σε ένα ¼ φλιτζάνι;

Υπάρχουν 4 κουταλιές της σούπας σε ένα ¼ φλιτζάνι.

Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια αυστραλιανή (AUS) κουταλιά της σούπας;

Στην Αυστραλία, μια κουταλιά της σούπας ισούται με τέσσερα κουταλάκια του γλυκού.

Τι είναι το κουτάλι του γλυκού;

Ένα κουτάλι γλυκού είναι μια μονάδα όγκου που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Είναι περίπου 10 mL, που σημαίνει ότι έχει μέγεθος μεταξύ μιας κουταλιάς της σούπας και του κουταλιού του γλυκού.

Αλεύρι, κανέλα, ζάχαρη κλπ σε φλιτζάνια, κουταλιές της σούπας και κουταλάκια του γλυκού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *