Το Bucha Bio κλείνει Υπερεγγραφή 1,1 εκατομμυρίου $ γύρου για βιοαποικοδομήσιμο φυτικό δέρμα – vegconomist

εταιρεία βιοϋλικών με έδρα τις ΗΠΑ Bucha Bio έχει συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με υπερεγγραφή.

Η Bucha θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την κυκλοφορία στην αγορά των υλικών της με βιολογική βάση που κατασκευάζονται από βακτηριακή νανοκυτταρίνη. Αυτό θα περιλαμβάνει την εξασφάλιση συν-κατασκευαστών για την κλιμάκωση της παραγωγής, την πραγματοποίηση νέων προσλήψεων και την κατασκευή κεντρικών γραφείων τελευταίας τεχνολογίας στο Χιούστον.

Η εταιρεία αναπτύσσει δύο υλικά βιολογικής βάσης: το SHORAI™, το οποίο είναι μια εναλλακτική λύση στο δέρμα. και HIKARI™, ένα ημιδιαφανές υλικό που λέγεται ότι έχει μοναδικές δυνατότητες επεξεργασίας. Η Bucha συνεχίζει επίσης να εργάζεται σε νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των βιοϊνών, της βιοσυσκευασίας και των σκληρών βιοσύνθετων υλικών. Αυτά τα υλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες βιομηχανίες, όπως η μόδα, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα οικιακά είδη, τα ηλεκτρονικά είδη και οι κατασκευές.

Οι επενδυτές στο πρώτο γύρο του Bucha ήταν οι New Climate Ventures, Lifely VC, Beni VC, Alwyn Capital και ο Chris Zarou, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Visionary Music Group.

Bucha Bio
© Bucha Bio

Βακτηριακή νανοκυτταρίνη

Η νανοκυτταρίνη της Bucha Bio κατασκευάζεται από ένα δίκτυο ινών κυτταρίνης. Πολλά στρώματα συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα ύφασμα, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με βαμβάκι και επικαλύπτεται με βαφή με βάση τα φύκια. Το υλικό που προκύπτει λέγεται ότι έχει όλες τις ίδιες ιδιότητες με το δέρμα ζώων, ενώ είναι εντελώς απαλλαγμένο από πλαστικό και βιοδιασπώμενο.

Μετά την επιτυχή ανάπτυξη του προϊόντος της και τη συνεργασία με διάφορες μάρκες, η Bucha ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα μετεγκατασταθεί από τη Νέα Υόρκη στο Χιούστον. Η πόλη επιλέχθηκε λόγω της πρόσβασής της σε επιχειρηματικά κεφάλαια, κατασκευαστές πολυμερών και χημικών, δυνατότητες πρόσληψης και υψηλής ποιότητας τοπικά πανεπιστήμια.

«Η ώρα για ταχεία ανάπτυξη για τα βιοϋλικά είναι τώρα», δήλωσε ο Eric Rubenstein, Ιδρυτής Διευθύνων Συνεργάτης της New Climate Ventures. «Η ομάδα και η τεχνική ανάπτυξη της Bucha Bio προχωρούν χέρι-χέρι με τις απαιτήσεις των εταιρικών σχέσεων και είμαστε ενθουσιασμένοι που τις υποστηρίζουμε καθώς αξιοποιούν αυτήν την παγκόσμια ευκαιρία».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *