Έκθεση για την αγορά τροφίμων με βάση την Ευρώπη για το 2022: Παρουσιάσεις προϊόντων από φυτικά προϊόντα τροφίμων και εναλλακτικών πρωτεϊνών κατασκευαστές που παρουσιάζουν ευκαιρίες – vegconomist

ΔΟΥΒΛΙΝΟ–(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΡΜΑ)–Η «Ευρώπη φυτική αγορά τροφίμων κατά τύπο, πηγή, κανάλι διανομής – Πρόβλεψη έως το 2029» αναφορά έχει προστεθεί σε ResearchAndMarkets.com προσφορά.

Η Ευρωπαϊκή Αγορά Τροφίμων με βάση τα φυτά αναμένεται να φτάσει τα 16,70 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029, αυξάνοντας με CAGR 10,1% κατά την προβλεπόμενη περίοδο 2022-2029.

Αυτή η αγορά καθοδηγείται από την αυξανόμενη χορτοφαγία, τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, την αυξανόμενη προτίμηση για φυτικά τρόφιμα και την αύξηση των επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου σε εναλλακτικές λύσεις για ζώα. Ωστόσο, το συγκριτικά υψηλότερο εύρος τιμών για τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης και η σημαντική προτίμηση για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης αναμένεται να εμποδίσουν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς σε κάποιο βαθμό.

Η ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων φυτικής προέλευσης είναι κυρίως τμηματοποιημένη ανά τύπο [dairy alternatives (milk, cheese, yogurt, butter, ice cream, creamer, and others), meat substitutes (tofu, TVP, burger patties, tempeh, hot dogs and sausages, seitan, meatballs, ground meat, nuggets, crumbles, shreds, and others), meals, baked goods, confectionery, RTD beverages, egg substitutes, seafood substitutes, and others)]πηγή (σόγια, αμύγδαλο, σιτάρι, μπιζέλι, ρύζι και άλλα), κανάλι διανομής [B2B and B2C (modern groceries, convenience store, specialty store, online retail, and others)]και χώρα (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία και RoE).

Με βάση τον τύπο, το τμήμα εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη το 2022. Το μεγάλο μερίδιο αυτού του τμήματος αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση εναλλακτικών γαλακτοκομικών από τον πληθυσμό με δυσανεξία στη λακτόζη. Λόγω ζητημάτων όπως η δυσανεξία στη λακτόζη και η αλλεργία στο γάλα που προκύπτουν από την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος, έχει υπάρξει αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικό γάλα φυτικής προέλευσης στην Ευρώπη. Ωστόσο, το τμήμα υποκατάστατων θαλασσινών αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Με βάση την πηγή, το τμήμα σόγιας αναμένεται να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη το 2022. Η δεσπόζουσα θέση αυτού του τμήματος αποδίδεται κυρίως στην αυξανόμενη ζήτηση για συστατικά σόγιας λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς τους, της υψηλής ποιότητα, σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, ευρύτεροι τομείς εφαρμογής και υψηλότερη αποδοχή από τους καταναλωτές για προϊόντα διατροφής με βάση τη σόγια. Ωστόσο, το τμήμα του μπιζελιού αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Με βάση το κανάλι διανομής, το τμήμα B2C εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη το 2022. Το μεγάλο μερίδιο αυτής της αγοράς αποδίδεται κυρίως στον αυξημένο χώρο στα ράφια για τα φυτικά προϊόντα στα σύγχρονα παντοπωλεία. αυξημένες λιανικές πωλήσεις φυτικών τροφίμων σε σούπερ μάρκετ και υπεραγορές, αυξανόμενη προτίμηση για ψώνια από παντοπωλεία λόγω της εύκολης πρόσβασης και διαθεσιμότητας και αύξηση της αποδοχής των καταναλωτών για vegan και χορτοφαγικά τρόφιμα. Αυτό το τμήμα αναμένεται επίσης να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Ανά χώρα, η Γερμανία αναμένεται να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη το 2022. Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να αποδοθεί στον αυξανόμενο πληθυσμό των χορτοφάγων, στην αυξημένη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, στην αυξανόμενη ανησυχία για την καλή διαβίωση των ζώων και στην ανάπτυξη των βίγκαν και εστιατόρια για χορτοφάγους. Ο βιγκανισμός στη Γερμανία γίνεται δημοφιλής τάση. Οι βίγκαν έχουν διπλασιαστεί από 1,3 εκατομμύρια το 2016 σε 2,6 εκατομμύρια το 2020. Σχεδόν το 75% των γερμανικών νοικοκυριών θα ήθελε να δει μια μεγαλύτερη ποικιλία χορτοφαγικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Λιγότερο από τα δύο τρίτα αγοράζουν σκόπιμα τέτοια προϊόντα.

Δυναμική Αγοράς

Οδηγοί

 • Αυξανόμενη συχνότητα δυσανεξίας ζωικής πρωτεΐνης
 • Αυξανόμενη δημοτικότητα της Vegan και της χορτοφαγικής δίαιτας
 • Αύξηση των επενδύσεων επιχειρηματικού κινδύνου σε εταιρείες που προσφέρουν φυτικά τρόφιμα
 • Καινοτομία στις Τεχνολογίες Τροφίμων

Περιορισμοί

 • Υψηλότερες τιμές φυτικών τροφίμων
 • Σημαντική προτίμηση για προϊόντα ζωικής προέλευσης

Ευκαιρίες

 • Παρουσιάσεις προϊόντων από κατασκευαστές φυτικών τροφίμων και εναλλακτικών πρωτεϊνών

Βασικά θέματα που καλύπτονται:

1. Εισαγωγή

2. Μεθοδολογία Έρευνας

3. Περίληψη

4. Market Insights

5. Αντίκτυπος του COVID-19 στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων φυτικής προέλευσης

6. Europe Plant-based Food Market, ανά τύπο

7. Europe Plant-based Food Market, κατά Πηγή

8. Europe Plant-based Food Market, από το Distribution Channel

9. Europe Plant-based Food Market, από τη Γεωγραφία

10. Ανταγωνιστικό Τοπίο

11. Εταιρικά Προφίλ (Επισκόπηση Επιχειρήσεων, Οικονομική Επισκόπηση, Χαρτοφυλάκιο προϊόντων, Στρατηγικές Εξελίξεις)

12. Παράρτημα

Εταιρείες που αναφέρονται

 • Beyond Meat Inc. (ΗΠΑ)
 • Danone SA (Γαλλία)
 • Amy’s Kitchen Inc. (ΗΠΑ)
 • The Hain Celestial Group Inc. (ΗΠΑ)
 • Daiya Foods Inc. (Καναδάς)
 • Marlow Foods Ltd. (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Taifun -Tofu GmbH (Γερμανία)
 • Vbite Food Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Plamil Foods Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Plant & Bean Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Unilever PLC (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Berief Food GmbH (Γερμανία)
 • Nestle SA (Ελβετία)
 • The Meatless Farm (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Veganz Group AG (Γερμανία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αναφορά επισκεφθείτε

Επαφές

ResearchAndMarkets.com

Laura Wood, Ανώτερη Διευθύντρια Τύπου

[email protected]
Για ώρες γραφείου EST καλέστε στο 1-917-300-0470

Για US/CAN Κλήση χωρίς χρέωση 1-800-526-8630

Για ώρες γραφείου GMT καλέστε +353-1-416-8900

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *