Η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει την πρώτη εκδήλωση B2B Vegan Cheese – vegconomist

Στις 8 Νοεμβρίου, η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει την πρώτη εκδήλωση B2B vegan τυριών της Ισπανίας, όπου εταιρείες vegan τυριών θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε επιχειρήσεις F&B που ενδιαφέρονται για βιώσιμες λύσεις τροφίμων.

Το 1ο Petit Salón del Queso Vegano (1ο Vegan Cheese Petit Salon) διοργανώθηκε από Singular Foodsμια συμβουλευτική για το σχεδιασμό τροφίμων και την καινοτομία, σε συνεργασία με την Food Storming, το Design Institute of Spain, το περιοδικό Alimentaria και τη Madrid Alimenta.

vegan πιάτο τυριού σε ένα τραπέζι
© Mommus

Μια αλλαγή παραδείγματος

Σύμφωνα με την Singular Foods, η αγορά με βάση τα φυτά δεν είναι απλώς μια άλλη τάση αλλά μια αλλαγή παραδείγματος. Διάφορες μελέτες αποκαλύπτουν τη σταθερή ανάπτυξη της αγοράς. για παράδειγμα, Grand View Research έχουν αναφερθεί ότι η παγκόσμια βιομηχανία τυριών vegan αποτιμήθηκε στα 2,43 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με CAGR 12,6% από το 2022 έως το 2030.

Το 1ο Petit Salón del Queso Vegano είναι μια μοναδική ευκαιρία που φέρνει συνέργειες στην vegan αγορά τυριών της Ισπανίας. Η Singular Foods εξηγεί ότι η εκδήλωση θα είναι ένα σημείο συνάντησης για τους vegan παραγωγούς τυριού με επαγγελματίες από τομείς όπως το λιανικό εμπόριο τροφίμων, η εξυπηρέτηση τροφίμων, η διανομή, η εστίαση και οι επενδύσεις.

Οι βίγκαν τυροκόμοι της Ισπανίας

Η Singular Foods ανακοίνωσε δύο σημαντικούς παίκτες μεταξύ των vegan εταιρειών τυροκομίας που παρευρίσκονται στο Salon.

μανούλαμε έδρα το Έλτσε, πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Βαλένθια Όμιλος Dacsa να λανσάρει τα προϊόντα της σε τοπικά σούπερ μάρκετ αφού λάβει βραβεία για αυτήν εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο τυριών vegan που περιλαμβάνει τυριά camembert, τυρί κρέμα, μπλε, μαύρο σκόρδο, καπνιστά και τυριά τρούφας.

βέγκαν μπλε τυρί φτιαγμένο από το ξύπνημα
© Ξύπνα

«Πριν από μερικά χρόνια, ένα γεγονός σαν αυτό θα ήταν αδιανόητο

Με έδρα τη Βαρκελώνη, Ξύπνα παράγει και πουλά βιολογικό vegan τυρί φυτικής προέλευσης. Το χαρτοφυλάκιο της Väcka περιλαμβάνει μπρι, μοτσαρέλα, αλείμματα και μπλε τυριά, λιανικής πώλησης σε περισσότερα από 400 εξειδικευμένα καταστήματα, και σύντομα θα κυκλοφορήσει στο Carrefour αφού κερδίσει τον Διαγωνισμό με βάση τα φυτά του λιανοπωλητή. Φέτος, η Väcka επιλέχθηκε από Μαδρίτη Food Innovation Hubπρόγραμμα επιτάχυνσης τεχνολογίας τροφίμων.

Η Cristina Quinto, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mommus, δήλωσε: «Είναι χαρά να βλέπουμε πρωτοβουλίες που βοηθούν τη βιομηχανία τροφίμων φυτικής προέλευσης να δημιουργήσει συνέργειες, να μάθει και να ενισχύσει τους δεσμούς.

«Πριν από μερικά χρόνια, μια εκδήλωση όπως αυτή θα ήταν αδιανόητη, αλλά όλο και περισσότεροι από εμάς κοιτάμε το μέλλον και πιστεύουμε ότι η τάση μεταξύ των καταναλωτών θα είναι η υποστήριξη της ζωής του πλανήτη. Εν ολίγοις, στο Mommus θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος, σε τελική ανάλυση, είναι ένας κοινός στόχος όλων μας που κάνουμε ένα προϊόν τόσο μοναδικό όσο το vegan τυρί, τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε μόνο χάρη στην ένωση που προωθεί εκδηλώσεις όπως αυτή», πρόσθεσε.


Εάν είστε υπεύθυνος λήψης αποφάσεων στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων, μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ ή διανομέας ή εάν είστε εταιρεία που παρέχει vegan τυρί και ενδιαφέρεστε να εκθέσετε τα προϊόντα σας στην Ισπανία και θα θέλατε να είστε μέλος του Petit Salón del Queso Vegano στη Μαδρίτη, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές εδώ: [email protected]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *