Η μελέτη βρίσκει ανοιχτόμυαλες στάσεις των καταναλωτών στα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ζώα – vegconomist

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Σύνορα στη Διατροφή έχει εξετάσει τη στάση των καταναλωτών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ζώα.

Τα γαλακτοκομικά χωρίς ζώα, που παράγονται με ζύμωση μικροοργανισμών ακριβείας, περιέχουν πρωτεΐνες πανομοιότυπες με αυτές που βρίσκονται στα συμβατικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Ενώ η ζύμωση έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για την παραγωγή διαφόρων συστατικών χωρίς ζώα, η τεχνική αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο λόγω της χρήσης της σε προϊόντα πρωτεΐνης alt.

«Είμαστε πολύ περήφανοι βοηθήστε να προωθηθεί η κατανόηση όλων για τη ζύμωση ακριβείας

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Garrett Broad του Πανεπιστημίου Rowan, μαζί με ερευνητές από τη φιλανθρωπική οργάνωση Mercy for Animals και την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς ζώα Formo. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με ομάδες εστίασης δυνητικών καταναλωτών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη.

Σε αυτές τις ομάδες παρουσιάστηκαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά πλαίσια γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς ζώα και ζητήθηκε να τα αξιολογήσουν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καταναλωτές ήταν δύσπιστοι τόσο για τις υπερβολικά θετικές όσο και για τις υπερβολικά αρνητικές δηλώσεις, αλλά ήταν σε μεγάλο βαθμό πεπεισμένοι από τα επιχειρήματα για την καλή διαβίωση των ζώων και τη βιωσιμότητα.

© Φόρμα

Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν προηγούμενες έρευνες

Ενώ υπήρχε κάποια σύγχυση μεταξύ εκείνων που πίστευαν ότι τα γαλακτοκομικά χωρίς ζώα συνδέονται με ΓΤΟ, γενικά οι καταναλωτές ήταν υπέρ της χρήσης νέων τεχνολογιών για την επίλυση προβλημάτων στο σύστημα τροφίμων. Το γούστο και η σχέση ποιότητας/τιμής ήταν τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους περισσότερους καταναλωτές.

Προηγούμενη έρευνα της Formo είχε επίσης βρει θετική στάση για τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ζώα, με το 71% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα να δηλώνει πρόθυμοι να τα αγοράσουν. Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές ήταν ενθουσιώδεις και περίεργοι για την ιδέα, βλέποντας εύκολα τα πλεονεκτήματα.

«Κάνω υπέροχα Το τυρί δεν σημαίνει τίποτα αν οι άνθρωποι δεν το εκτιμούν, ή, χειρότερα, το φοβούνται», δήλωσε ο Oscar Zollman Thomas, επικεφαλής ερευνητής του Formo για το έργο. «Είμαστε πολύ περήφανοι βοηθήστε να προωθηθεί η κατανόηση όλων για τη ζύμωση ακριβείας και πώς μπορεί να αλλάξει από πού παίρνουμε την πρωτεΐνη μας».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *