Η ADM και η Marfig θα λανσάρουν το εμπορικό σήμα PlantPlus Foods στις ΗΠΑ – vegconomist

Όπως αναφέρεται από BloombergΗ Archer-Daniels-Midland (ADM) και η Marfig Global Foods πρόκειται να επεκτείνουν την κοινή τους επιχείρηση, PlantPlus Foodsστις ΗΠΑ.

Η PlantPlus Foods κυκλοφόρησε το 2020 και δραστηριοποιείται επί του παρόντος στη Βραζιλία, όπου προμηθεύει μπιφτέκια φυτικής προέλευσης τόσο σε καταστήματα λιανικής όσο και σε καταστήματα εξυπηρέτησης τροφίμων. Αυτό περιλαμβάνει μια συνεργασία με το Burger King. Η μάρκα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αν και η συνταγή του burger θα αλλάξει για να καλύψει τα γούστα των Αμερικανών καταναλωτών.

Στρατηγικά αποκτήματα

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η PlantPlus εξαγόρασε την καναδική εταιρεία παραγωγής φυτικών τροφίμων Sol Cuisine για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση ήρθε μόλις δύο μήνες αφότου η PlantPlus αγόρασε την Eat Drink Well LLC, τη μητρική εταιρεία της αμερικανικής μάρκας Hilary’s. Η PlantPlus είπε ότι ελπίζει ότι οι εξαγορές θα τη βοηθούσαν να επεκταθεί σε ολόκληρη την Αμερική.

Sol Cuisine Chicken Tenders
©Sol Kitchen

Συνεργασίες ADM alt protein

Η κοινοπραξία της ADM με τη Marfig είναι μόνο μία από τις πολλές συνεργασίες alt πρωτεΐνης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2022, η εταιρεία συνεργάστηκε με τη New Culture για το τυρί χωρίς ζώα, το Benson Hill για τη σόγια εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και το Eat Just για το καλλιεργημένο κοτόπουλο.

Η ADM εργάζεται επίσης ανεξάρτητα σε εναλλακτικές πρωτεΐνες, επενδύοντας 300 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το έτος για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής πρωτεΐνης alt και να ανοίξει ένα νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Καινοτομίας Πρωτεϊνών.

«Οι συνεργασίες μας και οι στρατηγικές μας επενδύσεις σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν βασικό συστατικό για την πρόοδο σε αυτόν τον χώρο», είπε ο Juan Manuel Benítez-García, Πρόεδρος της Global Savory στην ADM, στον vegconomist τον Αύγουστο. «Με κάθε μία από αυτές τις στρατηγικές συνεργασίες, ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε το μέλλον του εναλλακτικού διαστήματος με βάση τις πρωτεΐνες και τα φυτά».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *