Η Allbirds λανσάρει τα πρώτα 100% Vegan αθλητικά παπούτσια φτιαγμένα από ανακυκλωμένο ρύζι και φλούδες εσπεριδοειδών

Μάρκα υποδημάτων Allbirds ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Plant Pacer, του πρώτου 100% vegan sneaker του. Ενώ το Allbirds είναι παραδοσιακά γνωστό για τη φυσική σειρά παπουτσιών του που ενσωματώνει μαλλί προβάτου, το Plant Pacer χρησιμοποιεί βιώσιμο, πλαστικό και φυτικό δέρμα χωρίς πετρέλαιο.

88% λιγότερο άνθρακα

Το Plant Pacer προσφέρει την ίδια χαρακτηριστική άνεση για την οποία φημίζεται το Allbirds και είναι κατασκευασμένο από καινοτόμα βιώσιμα συστατικά όπως καουτσούκ, φυτικά έλαια, ανακυκλωμένο φλοιό ρυζιού και ακόμη και φλούδες εσπεριδοειδών.

Τα φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά του παπουτσιού σημαίνει ότι παράγει 88% λιγότερο άνθρακα από το συμβατικό δέρμα ζώων και 75% λιγότερο από τα τυπικά συνθετικά πλεσέ. Το Plant Pacer, το οποίο πωλείται για περίπου 135 $, διαθέτει επίσης ελαφριά επένδυση TENCEL™ Lyocell με βάση τον ευκάλυπτο.

Η Allbirds προσφέρει μια έκδοση σε καμβά του Plant Pacer κατασκευασμένη από οργανικό βαμβάκι και διαθέσιμη σε μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων.

Παπούτσια Allbirds
©Allbirds

Νέα υλικά

Πέρυσι, η Allbirds ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για την IPO της Wall Street, σε εκτιμώμενη αξία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι υποστηρικτές της μάρκας περιλαμβάνουν τους Leonardo DiCaprio, Barack Obama και Ashton Kutcher.

Ο βίγκαν αγορά παπουτσιών συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς οι επωνυμίες χρησιμοποιούν έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό δημιουργικών υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα και εναλλακτικών δερμάτων.

Δέρμα μανιταριού Adidas
© Adidas

Τα τελευταία χρόνια, κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες υποδημάτων, όπως η Nike, Adidasκαι η Reebok κυκλοφόρησαν αθλητικά παπούτσια κατασκευασμένα από μεγάλη ποικιλία υλικών όπως δέρμα μανιταριού, φελλό, πλαστικό με βάση το καλαμπόκι και ανακυκλωμένες ίνες. Άλλες μάρκες όπως Stella McCartney, BLUEVIEW, Η LØCI και η Caval χρησιμοποιούν ακόμη πιο τολμηρά υλικά, από δέρμα μήλου έως ανακυκλωμένο πλαστικό ωκεανού για να δημιουργήσουν πιο μοντέρνα, φιλικά προς το περιβάλλον υποδήματα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *