Η Heura συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ, στοχεύει να γίνει ηγέτης της Ευρώπης στα φυτά έως το 2027 – vegconomist

Κορυφαία ισπανική μάρκα alt-meat κισσός έχει συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση καθώς εργάζεται για να γίνει ο ευρωπαϊκός ηγέτης στα φυτά μέχρι το 2027.

Η αύξηση περιλαμβάνει την έκδοση μετατρέψιμων χαρτονομισμάτων, η οποία θα οδηγήσει σε μετοχές σε αυτό που αναμένεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους γύρους πρωτεΐνης alt της σειράς Β της Ευρώπης το επόμενο έτος. Οι επενδυτές περιλαμβάνουν την Unovis Capital, τον Ricky Rubio του NBA, τους ποδοσφαιριστές Sergi Busquets και Sergi Roberto και τον κωμικό David Broncano.

«Η ύπαρξη επενδυτών με γνώμονα την αποστολή μας δίνει τους πόρους για να συνεχίσουμε να οδηγούμε την ανάπτυξη της κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη»

Η Heura θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκταθεί σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Ολλανδία, παράλληλα με την αύξηση της παρουσίας της σε υπάρχουσες αγορές όπως η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπιφτέκι φιλέτου Heura Foods Chick’n

Ανάπτυξη κατηγορίας οδήγησης

Η αύξηση έρχεται αφού η Heura εξασφάλισε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε μόλις 12 ώρες νωρίτερα φέτος, στο πλαίσιο της εκστρατείας Crowdfunding Equity for Good Rebels. Η εταιρεία γνώρισε τεράστια επιτυχία το 2022, αναφέροντας τον Ιούλιο ότι ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 93% σε ετήσια βάση, ενώ τα προϊόντα της είχαν κυκλοφορήσει σε χιλιάδες νέα σημεία πώλησης.

Η μάρκα είναι ήδη ηγέτης στην ισπανική αγορά, υπεύθυνη για το αξιοσημείωτο 80% της ανάπτυξης της κατηγορίας με βάση τα φυτά και αναμένεται να έχει μερίδιο αγοράς 30% μέχρι το τέλος του έτους.

«Το να έχουμε επενδυτές με γνώμονα την αποστολή και τολμούν να αναλάβουν τολμηρά μέτρα για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε φυτικές πρωτεΐνες, μας δίνει τους πόρους για να συνεχίσουμε να οδηγούμε την ανάπτυξη της κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Heura, Marc Coloma. «Έχουμε ένα σαφές όραμα και αυτή η νέα χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει να μεταβούμε από μια επιτυχημένη ισπανική εταιρεία με βάση τα φυτά σε μια καθαρά θετική startup τεχνολογίας τροφίμων που ηγείται της μετάβασης των πρωτεϊνών σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η πορεία ανάπτυξης έχει σχεδιαστεί για να μας φέρει στο 2023 σε θέση να κλείσουμε τον μεγαλύτερο γύρο της Σειράς Β στον κλάδο και να εγκαινιάζουμε ένα μέλλον καλύτερο για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και τα ζώα».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *