Η Israel’s Wilk αποκαλύπτει το “Πρώτο στον κόσμο” υβριδικό γιαούρτι που παρασκευάζεται με καλλιεργημένο λίπος γάλακτος – vegconomist

Ισραηλινή εταιρεία βιοτεχνολογίας τροφίμων Wilk έχει αναπτύξει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο υβριδικό γιαούρτι που περιέχει καλλιεργημένα λίπη γάλακτος.

Λέγεται ότι το γιαούρτι έχει την ίδια γεύση, υφή και διατροφικό προφίλ με το γαλακτοκομικό γιαούρτι. Σύμφωνα με τον Wilk, τα λιπαρά γάλακτος επηρεάζουν σημαντικά τις ιδιότητες των γαλακτοκομικών προϊόντων, πράγμα που σημαίνει ότι το καλλιεργημένο λίπος θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων χωρίς ζώα.

“[This] σημαίνει μια σημαντική ανακάλυψη στην επίδειξη της ικανότητάς μας να παράγουμε λειτουργικά συστατικά γάλακτος που καλλιεργούνται σε κύτταρα».

Ο Wilk λέει ότι το νέο γιαούρτι θα χρησιμεύσει ως πρωτότυπο προϊόν, βοηθώντας στην επικύρωση της τεχνολογίας και των μελλοντικών δυνατοτήτων της εταιρείας. Θα υποστηρίξει επίσης τις προσπάθειες της Wilk να αναπτύξει καλλιεργημένο ανθρώπινο λίπος μητρικού γάλακτος για χρήση στη βρεφική τροφή, αντικαθιστώντας ενδεχομένως τα φυτικά λίπη που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Wilk Scientist Lab
© Wilk

Χρηματοδότηση Coco-Cola

Πέρυσι, η Wilk εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Coca-Cola Israel για να επιταχύνει την ανάπτυξη των συστατικών του καλλιεργούμενου γάλακτος. Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, η εταιρεία έλαβε έγκριση διπλώματος ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για τις ερευνητικές μεθόδους και τεχνολογίες της στον τομέα του καλλιεργούμενου γάλακτος και της παραγωγής μητρικού γάλακτος.

Τον Ιούλιο, η Wilk ανακοίνωσε την έναρξη του πρόσφατου έργου της για την ανάπτυξη γιαουρτιού που παρασκευάζεται με καλλιεργημένο λίπος γάλακτος, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από έξι μήνες.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για την Wilk, αλλά για τον ισραηλινό χώρο της τεχνολογίας τροφίμων και την ευρύτερη παγκόσμια βιομηχανία», δήλωσε ο Tomer Aizen, Διευθύνων Σύμβουλος της Wilk. «Σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στην επίδειξη της ικανότητάς μας να παράγουμε λειτουργικά συστατικά γάλακτος καλλιέργειας κυττάρων που μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων και μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας – να παράγουμε αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με βιώσιμο και περιβαλλοντικά ευσυνείδητο τρόπο. που θα οδηγήσει τη βιομηχανία μπροστά».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *