Η Orbillion Bio θα φέρει το βόειο κρέας Wagyu της εταιρείας Cultivated Meats Inc σε 35 ευρωπαϊκές χώρες – vegconomist

Εκκίνηση καλλιέργειας κρέατος Orbillion Bio χθες ανακοίνωσε νέα συνεργασία με ολλανδικό ειδικό διανομέα κρέατος Τρόφιμα Luiten να κυκλοφορήσει στην αγορά σε 35 ευρωπαϊκές χώρες.

“Ένα πράγμα που κάνει το Orbillion να ξεχωρίζει είναι ότι κατανοούμε ολόκληρο το παιχνίδι από κύτταρο σε προϊόν.”

Η startup καλλιεργημένου κρέατος με έδρα τη Silicon Valley εργάζεται σε κρέατα κληρονομιάς όπως βίσωνας, άλκες, αρνί και βόειο κρέας wagyu, υποστηρίζοντας ότι θα είναι σε θέση να επιτύχει ισοτιμία τιμών ήδη από το 2026, καθώς και τιμολόγηση εμπορευμάτων για το βόειο κρέας το 2030. Η startup είναι αφιερωμένη στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στο καλλιεργούμενο κρέας σε διεθνές επίπεδο, με τη νέα της συνεργασία να ανοίγει 35 ευρωπαϊκές αγορές για την εισαγωγή της επόμενης γενιάς κρέατος.

Orbillion καλλιεργημένο burger
© Orbillion

Από κύτταρο σε προϊόν

Σύμφωνα με την Patricia Bubner, συνιδρύτρια της Orbillion Bio, η ανάπτυξη μιας διαδρομής από κύτταρο σε προϊόν είναι το επόμενο επίπεδο που πρέπει να φτάσουν οι εταιρείες καλλιέργειας κρέατος για να επιτύχουν ένα εμπορεύσιμο προϊόν. Η Orbillion Bio έχει βάλει στόχο την κυκλοφορία της στην αγορά, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία της με έναν διάσημο διανομέα ειδικού κρέατος αποδεικνύει πόσο σοβαρός είναι ο παραγωγός καλλιεργούμενου κρέατος για την εμπορευματοποίηση των προϊόντων του.

«Συχνά με ρωτούν, «πώς διαφοροποιείσαι από τις άλλες εταιρείες παραγωγής κρέατος εκεί έξω;» Και εδώ είναι η απάντησή μου: εκτός από τη μοναδική τεχνολογική μας πλατφόρμα, ένα πράγμα που κάνει το Orbillion να ξεχωρίζει είναι ότι κατανοούμε ολόκληρο το παιχνίδι από κύτταρο σε προϊόν. Πολύ λίγες εταιρείες βλέπουν πραγματικά τον στόχο – που είναι να πουλήσουν κρέας στους ανθρώπους», σχολιάζει ο Bubner.

Διεθνής διανομή κρέατος Luiten Food
Διεθνής διανομή © Luiten Food/ Thomas Foods International

Καλλιεργημένο κρέας για την ευρωπαϊκή αγορά premium

Η Orbillion Bio επέλεξε τον ολλανδικό διανομέα κρέατος Luiten Food για να τοποθετήσει το καλλιεργημένο βόειο κρέας wagyu ως μια γκουρμέ επιλογή χωρίς σκληρότητα για την ευρωπαϊκή αγορά. Ενώ η Luiten Food εξειδικεύεται στο κρέας, η εταιρεία διανομής συνεχίζει να μπαίνει ολοένα και περισσότερο στον χώρο των φυτών: «Εάν η παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης συνεχίσει να αυξάνεται, η Luiten Food θα συνεχίσει επίσης να επεκτείνει τη γκάμα της σε αυτόν τον τομέα . Τα προϊόντα που βασίζονται σε φυτικές πρωτεΐνες είναι, σε τελική ανάλυση, μια βιώσιμη εναλλακτική λύση», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η συνεργασία πρόκειται να επεκτείνει την ικανότητα της Oribillion να διαθέσει το καλλιεργημένο κρέας στα κρεοπωλεία, τους ειδικούς λιανοπωλητές και τους φορείς παροχής υπηρεσιών τροφίμων που περιλαμβάνουν περισσότερα από 1.200 κανάλια διανομής της Luiten Food σε 35 ευρωπαϊκές χώρες.

«Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Orbillion Bio (YC W21) στην ανάπτυξη διεργασιών, την επιστήμη των τροφίμων και την ανάπτυξη κυτταρικών γραμμών κορυφαίας ποιότητας στο Luiten, είμαστε σε καλή θέση να παρέχουμε κρέατα που εξυπηρετούν καλύτερα τον πλανήτη, βελτιώνουν την ασφάλεια των τροφίμων και φέρνουν υγιεινά, ηθικά και γευστικά κρέατα στον σύγχρονο καταναλωτή. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας Lennert Luiten και Jim Pardon και την υπόλοιπη ομάδα στο Luiten Food», δηλώνει η συνιδρύτρια Patricia Bubner στο LinkedIn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *