Η Pearlita πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμή στρειδιών με βάση τα φυτά στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια

Εκκίνηση Alt-seafood Περλίτα ανακοινώνει ότι η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη γευσιγνωσία στρειδιών φυτικής προέλευσης. Πραγματοποιώντας στις 8 Νοεμβρίου στο Bay Area, η γευσιγνωσία ήταν μέρος μιας προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων για την Pearlita, η οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της εναλλακτικό στρείδι σε εστιατόρια και λιανική πώληση το 2023.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο για μια εταιρεία τόσο νέα”

Αγαπημένα στρείδια

Η Pearlita διοργάνωσε τη γευσιγνωσία στα κεντρικά γραφεία της Wild Earth κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου προσφέρθηκε στους επισκέπτες ένα πλήρες μενού που παρουσίαζε το στρείδι σε ένα τηγανητό po’ boy σάντουιτς, ωμά vegan στρείδι σεβίτσε και ωμά στρείδια στο μισό κέλυφος. Αν και η εταιρεία αξιοποιεί τόσο τις φυτικές όσο και τις καλλιεργούμενες τεχνολογίες για την ανάπτυξη του προϊόντος, η Pearlita λέει ότι κυκλοφορεί πρώτα ένα πρωτότυπο φυτικής προέλευσης ενώ εργάζεται για την κλιμάκωση των κυτταρικών της σειρών.

Το πρωτότυπο με βάση τα φυτά είναι κατασκευασμένο από μια ιδιόκτητη βάση μανιταριών και φυκιών, μαζί με ένα κοκτέιλ γεύσης που η εταιρεία λέει ότι προσδίδει μια «λεπτή και αυθεντική γεύση ωκεανού».

Pearlita φυτικά στρείδια/θαλασσινά
©Περλίτα

Οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν ότι τα στρείδια είχαν την «ίδια υφή» με τα αληθινά στρείδια και ότι «έχουν υπέροχη γεύση» και «νόστιμα», με μερικούς να τα θεωρούν ακόμη και «ποιότητα εστιατορίου».

«Υπήρχε πολύς ενθουσιασμός και ενθουσιασμός από τους παρευρισκόμενους», δήλωσε η Kassy Hickey, Επικεφαλής Επιστήμης στην Pearlita. «Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο για μια εταιρεία τόσο νέα».

Βελτίωση των θαλασσινών

Τα συμβατικά στρείδια είναι γνωστό ότι εγκυμονούν κινδύνους τροφιμογενών ασθενειών και επί του παρόντος απειλούνται από την υπερβολική συγκομιδή και τη ρύπανση. Στις αρχές του 2022, η Pearlita άνοιξε το πρώτο της ερευνητικό εργαστήριο κοντά στο φημισμένο Triangle Park της Βόρειας Καρολίνας για να επικεντρωθεί στην καλλιέργεια της πολύτιμης σάρκας των στρειδιών χρησιμοποιώντας κυτταρική γεωργία και τεχνικές με βάση τα φυτά.

Με την υποστήριξη των CULT Foods, Big Idea Ventures και Sustainable Food Ventures, τα μελλοντικά σχέδια της Pearlita περιλαμβάνουν επίσης εναλλακτικά καλαμάρια και χτένια.

Pearlita First Cell-Cultivated Oysters
Συνιδρυτές Nikita Michelsen και Joey Peters ©Pearlita

Περισσότερα ακολουθούν

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τόσο θετικά σχόλια για τα προϊόντα μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε τον κόσμο με τις πολλές νόστιμες εναλλακτικές μας για στρείδια και θαλασσινά», δήλωσε ο Nikita Michelsen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pearlita. «Μόλις κάναμε μια γευσιγνωσία στο Raleigh για να δοκιμάσουμε το vegan ρολό μας από την Καλιφόρνια, το οποίο είχε τεράστια επιτυχία, και αυτή τη στιγμή τελειοποιούμε ένα vegan αχιβάδα που ανυπομονούμε να δοκιμάσουν οι άνθρωποι».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *