Η PETA προσφέρει 1 εκατομμύριο $ για το Vegan Wool Alternative για το Market-Ready – vegconomist

Η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων PETA εκτοξεύτηκε ένα βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων Vegan Wool Challenge αυτή την εβδομάδα για να βρείτε το πρώτο άτομο, ομάδα ή εταιρεία που δημιουργεί ένα vegan μάλλινο υλικό «οπτικά, υφή και λειτουργικά παρόμοιο ή καλύτερο από μαλλί προβάτου».

Το νικητήριο μαλλί χωρίς ζώα πρέπει να είναι βιοϋλικό που είναι βιοδιασπώμενο ή ανακυκλώσιμο και έχει τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα του μαλλιού, όπως η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, η εξουδετέρωση των θυρών και η απώθηση της υγρασίας. Μεταξύ άλλων κανόνες εισόδου για την πρόκληση του μαλλιού, η PETA απαιτεί από τους συμμετέχοντες να επιδείξουν την εμπορική βιωσιμότητα του καινοτόμου υλικού.

μαύρο με κόκκινα λουλούδια vegan μεταξωτό niluu κιμονό
© στην πόλη

Εναλλακτικές λύσεις σε υλικά που προέρχονται από ζώα

Αυτό το βραβείο βίγκαν μαλλί έρχεται σε μια εποχή που οι καινοτομίες στην κατηγορία των δερμάτων χωρίς ζώα ευδοκιμούν, με δέρμα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα λοβούς ταμάρινδου και δέρμα κάκτου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή παπουτσιών, γαντιών και ρολογιών. Το vegan μετάξι εμφανίζεται επίσης σε επιδείξεις μόδας με startups όπως στο Λου, μια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι που λάνσαρε μια νέα σειρά από μεταξωτές ρόμπες vegan σε συνεργασία με την PETA.

Τα vegan δέρματα που προέρχονται από μυκήλιο γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη, με εταιρείες όπως η Ecovative και η Bolt Threads να δημιουργούν υλικά επόμενης γενιάς για τις αγορές της μόδας και του αυτοκινήτου.

μωρά αρνιά σε φάρμα
© PETA

Η βιομηχανία μαλλιού

Με αυτή την πρωτοβουλία, η PETA συνεχίζει να στοχεύει τη βιομηχανία μαλλιού υποστηρίζοντας ότι τα πρόβατα αντιμετωπίζονται ως μηχανές παραγωγής μαλλιού επειδή υπάρχει αγορά για το δέρας και το δέρμα τους. Η ομάδα εκστρατείας τονίζει επίσης ότι η βιομηχανία μαλλιού παράγει τεράστιες ποσότητες μεθανίου, διαβρώνει το έδαφος και μολύνει τις υδάτινες οδούς.

«Μεταξύ των ζώων, τα πρόβατα είναι δεύτερα μετά τις αγελάδες όσον αφορά την παραγωγή του αερίου του θερμοκηπίου μεθανίου. Τα τεράστια κοπάδια προβάτων που εκτρέφονται στη βιομηχανία μαλλιού παράγουν τεράστιες ποσότητες κοπριάς, ρυπαίνουν το νερό, τη γη και τον αέρα. Η εκτροφή προβάτων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα γύρω οικοσυστήματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η «βουτιά» των προβάτων, μια τοξική χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την απαλλαγή των προβάτων από εξωτερικά παράσιτα, μπορεί να δηλητηριάσει τις κοντινές πλωτές οδούς και να σκοτώσει τα ψάρια, λέει η PETA.

Οι αιτήσεις για το βραβείο Vegan Wool Challenge 1 εκατομμυρίου δολαρίων άνοιξαν στις 17 Νοεμβρίου, με περιορισμένη συμμετοχή σε οποιοδήποτε άτομο, ομάδα ή εταιρεία με ετήσια έσοδα μικρότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *