Η Rebl Eats και η Mycorena συνεργάζονται για να κάνουν το κρέας Alt πιο προσιτό στη Βόρεια Ευρώπη – vegconomist

Ο Ρεμπλ Τρώει της Φινλανδίας και η Mycorena της Σουηδίας έχουν συνάψει νέα συνεργασία για να καταστήσουν τα υποκατάστατα κρέατος πιο προσιτά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη.

Ως μέρος της νέας συνεργασίας, οι προγραμματιστές προϊόντων και οι σεφ της Rebl έχουν αναπτύξει νέες προσθήκες στην κατηγορία των έτοιμων γευμάτων: φρέσκα έτοιμα γεύματα με το κορυφαίο προϊόν της Mycorena, ένα βιώσιμο και φυσικό συστατικό με βάση τα μανιτάρια που ονομάζεται Promyc. Τα προϊόντα που λανσάρει η Rebl Eats είναι επώνυμα με την Promyc και έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση μετά από ένα αποκλειστικό λανσάρισμα σε 15 επιλεγμένα καταστήματα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Έναρξη πολλαπλών αγορών

Στην επόμενη φάση της συνεργασίας, τα προϊόντα θα λανσαριστούν στη σουηδική αγορά, ακολουθούμενα από την υπόλοιπη σκανδιναβική περιοχή και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης συμμετέχουν και πρώιμοι λιανοπωλητές, όπως η Carrefour, η οποία πραγματοποίησε τον πρώτο της διαγωνισμό σε εργοστάσια νωρίτερα φέτος, προσελκύοντας περισσότερες από 250 νεοφυείς επιχειρήσεις από 50 χώρες. Ανάμεσα στους δέκα νικητές που επιλέχθηκαν ήταν και ο Rebl Eats.

© REBL Eats

Νωρίτερα φέτος, η Rebl Eats λάνσαρε μια σειρά από έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα πρωινού, όπως πουτίγκες chia, βρώμη για μια νύχτα και σάντουιτς για vegan πρωινό. Έχοντας λανσάρει με επιτυχία επιλογές για δείπνο, η REBL επικεντρώθηκε αρχικά στις επιλογές πρωινού και τώρα μεσημεριανού γεύματος, για να «ανταποκριθεί στις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Η αξία των λιανικών πωλήσεων υποκατάστατων κρέατος στην ΕΕ αυξήθηκε κατά ένα απίστευτο 121% μέσα σε εννέα χρόνια. Το 2019, η αξία των πωλήσεων έφτασε σχεδόν τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και η αγορά αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η Φινλανδική REBL Eats λανσάρει νέα προϊόντα
© REBL Eats

Ταυτόχρονα, σημειώθηκε έντονη ανάπτυξη στις υπηρεσίες σε πακέτο και ευκολίας. Η ζήτηση για προϊόντα ευκολίας έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, μια ζήτηση που εντάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19. Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί η ζήτηση για τέτοια έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα φυτικής προέλευσης που δεν είναι μόνο βολικά και υγιεινά, αλλά και νόστιμα. Η διαθεσιμότητα τέτοιων προϊόντων, τα οποία ικανοποιούν επίσης τη ζήτηση για διαφορετικές επιλογές και ποικιλία γεύσεων, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κατηγορίας έτοιμων γευμάτων. Η παγκόσμια αγορά έτοιμων γευμάτων αναμένεται να φτάσει σε αξία πάνω από 213 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2026, με τη Δυτική Ευρώπη να παραμένει η μεγαλύτερη αγορά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *