Η Sanuk βγάζει 100% φυτική συλλογή ουδέτερου άνθρακα

Η μη συμβατική μάρκα υποδημάτων, Sanuk, λάνσαρε την τελευταία της καινοτομία στον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό που ονομάζεται Έξω λαχανικά.

Το Veg Out είναι μια σειρά υποδημάτων 100% φυτικής προέλευσης που αποτελείται από μόλις επτά συστατικά, – επίσης ανακυκλώνεται και χρησιμοποιεί μόνο φυσικά υλικά. Στη συλλογή περιλαμβάνονται δύο στυλ “Sidewalk Surfer” που είναι φτιαγμένα από το επάνω μέρος από μείγμα βαμβακιού κάνναβης, από γιούτα για τα πόδια και τις εξωτερικές σόλες από φελλό ή φυσικό καουτσούκ. Πόσο άνετα ακούγονται;! Και η φυσική εμφάνιση προέρχεται από άβαφες ίνες, κάτι που ήταν σκόπιμη απόφαση της ομάδας προκειμένου να μειώσει περαιτέρω τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις – διατηρεί επίσης το χαρακτηριστικό στυλ Sanuk που αγαπούν πολλοί από τους θαυμαστές της.

Η Sanuk ήταν γνωστό στο παρελθόν ότι υπερέβαινε τα όρια των βιώσιμων δημιουργιών υποδημάτων και είχε ακόμη και μια συλλογή SustainaSole “μετασαρκωμένη από σκουπίδια”, καθώς και η ομάδα χρησιμοποίησε ζαχαροκάλαμο στη συλλογή Cozy Vibes – αποδεικνύοντας ότι το να ζεις έναν τρόπο ζωής με βάση τα φυτά δεν είναι μόνο διατροφή και ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τις βιώσιμες πρακτικές σας σε άλλα μέρη της ζωής σας.

Εκπομπές άνθρακα

Εκτός από τη χρήση φυτικών υλικών έναντι συνθετικών συστατικών, η Sanuk πηγαίνει τη συλλογή Veg Out ένα βήμα παραπέρα μετρώντας τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τα υλικά του προϊόντος. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη συλλογή είναι χαμηλού αντίκτυπου και η μάρκα αγόρασε αντισταθμίσεις για να αντιμετωπίσει το μικρό υπόλοιπο ποσό εκπομπών άνθρακα, καθιστώντας τα υλικά προϊόντων της συλλογής 100% ουδέτερα ως προς τον άνθρακα.

«Αυτή η συλλογή σχεδιάστηκε για να ξεπεράσει σκόπιμα τα όρια της κατασκευής βιώσιμων προϊόντων μέσω της αποκλειστικής χρήσης φυτικών υλικών, κάτι που σπάνια γίνεται στα υποδήματα», είπε. Katie PruittSanuk Διευθυντής Προϊόντος. «Η έρευνα και η ανάπτυξη στον υλικό χώρο μας απαιτούσε να ξανασκεφτούμε την κατασκευή μέσω ενός νέου φακού και είμαστε περήφανοι που αποκαλύπτουμε αυτή τη σειρά ως αποτέλεσμα. Τώρα, ποιος είναι έτοιμος για χορτοφαγία;»

Δεν υπάρχουν πολλές μάρκες παπουτσιών που μπορούν να σας προσφέρουν μια λίστα συστατικών… αλλά εδώ είναι για τη συλλογή Veg Out!

  • Βαμβάκι με υπεύθυνη προέλευση
  • Κάνναβις
  • Γιούτα
  • TENCEL™ Lyocell (Δέντρα)
  • Φυσικό Καουτσούκ
  • Φελλός
  • Ανακυκλωμένο PLA (με βάση το καλαμπόκι)

Διαθέσιμη τώρα, η συλλογή Veg Out κοστίζει 70 $ – ρίξτε μια ματιά Ιστοσελίδα Sanuk και δείτε ποιο στυλ σας αρέσει περισσότερο.

Ενώ μιλάμε για παπούτσια… ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για τα vegan παπούτσια τρεξίματος που δημοσιεύσαμε πριν από λίγο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *