Η Scotland’s Roslin Technologies αποκαλύπτει την πρωτοποριακή τεχνολογία, σχεδιάζει να καλλιεργήσει τον Haggis – vegconomist

Roslin Technologies έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην κλιμάκωση της παραγωγής καλλιεργούμενου χοιρινού κρέατος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roslin έχει επίσης ανακοινώσει μια προσωπική φιλοδοξία να αναπτύξει καλλιεργημένα haggis από το Burns Night το επόμενο έτος.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Industrial Biotechnology Innovation Centre, η Roslin βρήκε μια νέα μέθοδο που αφαιρεί τις διακυμάνσεις μεταξύ των παρτίδων κατά τη δημιουργία κυττάρων. Η μέθοδος, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανική κλίμακα, αναμένεται να μειώσει το κόστος των μέσων κυτταροκαλλιέργειας κατά 61%, σύμφωνα με Γνώστης.

Πολυδύναμα βλαστοκύτταρα

Η Roslin παράγει πολυδύναμα βλαστοκύτταρα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη διαφόρων τύπων ζωικού ιστού. Η εταιρεία είναι επί του παρόντος ο μόνος εμπορικός πάροχος αυτών των κυττάρων, προμηθεύοντάς τα σε παραγωγούς καλλιέργειας κρέατος παγκοσμίως.

Το χοιρινό κρέας δεν είναι το μόνο επίκεντρο του Roslin. αυτή την άνοιξη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια επιχείρηση καλλιέργειας τροφών για ζώα συντροφιάς που ονομάζεται Good Dog Food σε συνεργασία με την Agronomics.

Roslin - Ernst van Orsouw
© Roslin Technologies – Ernst van Orsouw

Κλιμάκωση στα βιομηχανικά πρότυπα

Ένα spinoff από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η Roslin Technologies είναι γνωστή ως συνδεδεμένη με το Ινστιτούτο Roslin, το οποίο αποκάλυψε περίφημα το πρόβατο Dolly, το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο στον κόσμο, το 1996. Η εταιρεία λέγεται τώρα ότι είναι μια από τις κορυφαίες γεωργικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου προοπτικές ανάπτυξης.

Τον Ιούνιο του 2021, η Roslin προσέλαβε τον νέο CEO Ernst van Orsouw καθώς προετοιμαζόταν για την εμπορευματοποίηση της πλατφόρμας ζωικών βλαστοκυττάρων της. Προς το τέλος του έτους, η Roslin έλαβε επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου λιρών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.

«Η απόδειξη της ιδέας έδειξε ότι το κόστος μπορεί να μειωθεί, η διακύμανση από παρτίδα σε παρτίδα και τώρα σε συνεργασία με παραγωγούς καλλιεργημένου κρέατος μπορούμε να μεταφέρουμε τα ευρήματα σε μεγαλύτερους βιοαντιδραστήρες και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία κλιμάκωσης στα βιομηχανικά πρότυπα». είπε η Δρ Karen Fairlie-Clarke, υπεύθυνη καινοτομίας και αφοσίωσης στην Roslin Technologies. «Ενώ απομένουν ακόμη περισσότερα για να επιτευχθεί η ισοτιμία με την οικονομία των κτηνοτροφικών προϊόντων, λαμβάνουμε μέτρα για να φτάσουμε εκεί αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις παραγωγής που αντιμετωπίζει ο τομέας του καλλιεργούμενου κρέατος».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *