Η Sucafina εγκαινιάζει το εσωτερικό πρόγραμμα βιωσιμότητας που ονομάζεται «Impact» Daily Coffee News από το περιοδικό Roast

Sucafina Impact

Εμπορική εταιρεία πράσινου καφέ Σουκαφίνα έχει λανσάρει ένα νέο εσωτερικό πρόγραμμα βιωσιμότητας που ονομάζεται Impact (με το στιλ «IMPACT» από την εταιρεία), με τις αποστολές των πρώτων καφέ επαληθευμένων με Impact να αναμένεται να φτάσουν το επόμενο έτος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Sucafina είπε ότι το πρόγραμμα βιωσιμότητας βασίζεται στις υφιστάμενες δεσμεύσεις της εταιρείας πράσινου καφέ σε ολόκληρη την εταιρεία για υπεύθυνη προμήθεια.

Το ίδιο το πρόγραμμα εισάγει το «Πρότυπο βιωσιμότητας αντίκτυπου». Προκειμένου οι καφέδες στην εφοδιαστική αλυσίδα της Sucafina να ταξινομηθούν ως «προμηθευόμενοι με βιώσιμες πηγές» μέσω του προγράμματος Impact, τα αγροκτήματα και οι εγκαταστάσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει να συμμορφώνονται με 10 δείκτες που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα πληρούν συγκεκριμένους δείκτες βελτίωσης.

Το Impact Sustainability Standard βασίζεται στο πρότυπο Κώδικας αναφοράς για την αειφορία του καφέ της Global Coffee Platformένας βασικός κώδικας αναφοράς συγκριτικής αξιολόγησης βιωσιμότητας, που προέρχεται από τον αρχικό κώδικα 4C, ο οποίος έλαβε σημαντική αναθεώρηση πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sucafina, οι αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρείας θα ελέγχονται από τρίτο μέρος κάθε τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, ενώ όλοι οι καφέδες που έχουν επαληθευτεί με αντίκτυπο θα είναι ανιχνεύσιμοι σε επίπεδο φάρμας.

πράσινος καφές σουκαφίνα

Εκτός από τη βασική συμμόρφωση με τη βιωσιμότητα, το πρόγραμμα Impact έχει πέντε συγκεκριμένους στόχους που έχουν προσδιοριστεί για μετρήσιμη βελτίωση. Αυτά είναι: μείωση των εκπομπών άνθρακα. μείωση της αποψίλωσης των δασών· προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους αγρότες και τους αγρότες· βελτίωση των εισοδημάτων των αγροτών· και αύξηση της χρήσης αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών.

Η ελβετική εταιρεία — της οποίας οι δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική εμπίπτουν στο όνομα Ειδικότητα Sucafina — δήλωσε στόχος ότι όλες οι άμεσες αλυσίδες εφοδιασμού της θα έχουν επαληθευτεί με Impact έως το 2025. Αρκετοί από τους προμηθευτές καφέ της εταιρείας έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν το σχέδιο Impact, με τους καφέδες με σφραγίδα Impact να αναμένεται να φτάσουν στις αρχές του 2023.

«Το IMPACT δίνει στη Sucafina την ευκαιρία να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αναμόρφωση του κλάδου και να στηρίξει τους καλλιεργητές καφέ στην πραγματοποίηση βιώσιμων και κερδοφόρων επιλογών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sucafina, Nicolas A. Tamari στη σημερινή ανακοίνωση. «Προωθεί τον σκοπό μας να προσφέρουμε βιώσιμη, κοινή αξία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού».


Έχει νέα να μοιραστείτε η επιχείρηση καφέ σας; Ενημερώστε τους συντάκτες του DCN εδώ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *