Η Upcycled Food Innovator Anina ανακοινώνει την κυκλοφορία 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΑΣΦΑΛΗΣ γύρου και προϊόντων – vegconomist

Ισραηλινή startup τεχνολογίας τροφίμων κρεμάω ανακοινώνει έναν κύκλο ΑΣΦΑΛΗΣ 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και την πρόσφατη κυκλοφορία των πρόσφατα αναπτυγμένων έτοιμων φυτικών γευμάτων που παρασκευάζονται με ανακυκλωμένα λαχανικά.

«Αλλάζουμε τον τρόπο που τρώμε και διαμορφώνουμε το μέλλον για μια ουσιαστική γαστρονομική εμπειρία καταναλωτή»

Ο γύρος SAFE ηγήθηκε από τους Strauss Group, The Kitchen Hub, Unovis, Unorthodox Ventures, AgFunder VC, Wordcreate Inc. και την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας (IIA).

Οι Anat Natan, Meydan Levy και Esti Brantz ίδρυσαν την Anina το 2020 για να βρουν νέους τρόπους βελτίωσης της αποτελεσματικότητας, πρόληψης της σπατάλης και επανένωσης των καταναλωτών με θρεπτικά τρόφιμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια μοναδική κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που σχηματίζει εύκαμπτα πλαστικοποιημένα φύλλα από φρέσκα ανακυκλωμένα λαχανικά, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν διαφορετικά σχήματα και, ως εκ τούτου, μαγειρική τέχνη τροφίμων που οι καταναλωτές μπορούν να προσθέσουν στην εμπειρία της κατανάλωσης ενός γρήγορου γεύματος.

Έτοιμα φαγητά με λαχανικά
© Yasmin & Arye Photographers

Νωρίτερα φέτος, η Anina έγινε είδηση ​​όταν ανακοίνωσε την ανάπτυξη των φυτικών της έτοιμων γευμάτων συσκευασμένων σε κάψουλες από ανακυκλωμένα λαχανικά, ισχυριζόμενη ότι διαταράσσει την αγορά των έτοιμων γευμάτων με την εμπνευσμένη μορφή συσκευασίας.

Ο Anat Natan, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Anina, λέει: «Η Anina έχει πραγματικό αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων μετριάζοντας τη σπατάλη τροφίμων και μετατρέποντάς τα σε καινοτόμα προϊόντα φυτικής προέλευσης με συναρπαστική εμφάνιση και αίσθηση. Η Anina ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση να αξιοποιήσει στο έπακρο τα ανεπιθύμητα λαχανικά και να τα μετατρέψει σε κάτι καλλιτεχνικό που ελκύει τα μάτια και την παλέτα.

«Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του προϊόντος στο Ισραήλ και τα θετικά σχόλια που λάβαμε από τους Αμερικανούς millennials, πρόκειται να φέρουμε τα προϊόντα μας στις ΗΠΑ».

Laminates Λαχανικά
© Yasmin & Arye Photographers

Το meal-in-a-pod

Όπως περιγράφεται από την startup, το λοβό Anina είναι ένα πλήρες γεύμα που παρασκευάζεται από απορριφθέντα λαχανικά που δεν πληρούν τα πρότυπα της αγοράς και διαφορετικά θα είχαν πάει χαμένα. Αυτά τα «άσχημα» λαχανικά είναι πλαστικοποιημένα και διαμορφώνονται σε μια κάψουλα ή λοβό που θα περιέχει το φαγητό.

Ο Mor Wilk, Αντιπρόεδρος Ε&Α της Anina, σχολιάζει: «Η καρδιά της τεχνολογίας μας είναι η δημιουργία των στρωμάτων. «Η καρδιά της τεχνολογίας μας είναι η δημιουργία λαχανικών. Η ευελιξία αυτών των φύλλων μας δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσουμε οποιαδήποτε τρισδιάστατη δομή και να δημιουργήσουμε οποιαδήποτε συνταγή σε ένα διακοσμητικό λοβό, το καθένα ρυθμισμένο στον μοναδικό του ελεγχόμενο χρόνο μαγειρέματος».

Η ομάδα της Ισραηλινής Ανίνας
© Eyal Toueg, TheMarker

Σύμφωνα με την Anina, κάθε λοβό είναι φτιαγμένο με δύο γεμάτα φλιτζάνια λαχανικών που περιέχουν το 40% της καθημερινής διατροφής ενός ενήλικα, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και δεν περιέχει συντηρητικά και χρωστικές.

«Αλλάζουμε τον τρόπο που τρώμε και διαμορφώνουμε το μέλλον για μια ουσιαστική γαστρονομική εμπειρία καταναλωτή. Η κάψουλα γεύματος Anina αντιμετωπίζει επίσης τον σημερινό γρήγορο τρόπο ζωής, ο οποίος πολύ συχνά αναγκάζει τους καταναλωτές να συμβιβάζονται με την ποιότητα του φαγητού που τρώνε», προσθέτει ο Anat Natan.

Η σειρά έτοιμων γευμάτων Anina έχει τρία προϊόντα, το Pasta Primavera, το Mediterranean Bowl και το Vietnamese Bowl, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο Ισραήλ. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα online, σε premium και boutique αρτοποιεία και σε συνεργατικούς χώρους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *