Ισοτιμία τιμής ως οδηγός πωλήσεων με βάση τα φυτά – vegconomist

Η ProVeg International δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με το διαδικτυακό σεμινάριο του Νοεμβρίου που διερεύνησε τη χρήση της ισοτιμίας τιμών ως κινητήρια δύναμη για τις πωλήσεις που βασίζονται σε φυτά.

Σε όλο το άρθρο και το διαδικτυακό σεμινάριο, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από επαγγελματίες φυτικής προέλευσης παρέχει πληροφορίες για την επίτευξη ισοτιμίας τιμών στον τομέα των φυτών, καθώς και συμβουλές σχετικά με τις προκλήσεις που παρουσιάζει η προσπάθεια να γίνει αυτό. Το πάνελ αποτελούνταν από τον Rob Reams, Αντιπρόεδρο για το Eat Planted. Phillip Marek, Παγκόσμιος Διευθυντής Προϊόντων Φυτικών Συστατικών στην Döhler. και Piotr Lubiewa-Wielezynski, Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων στην Carrefour Poland.

Βασικό σημείο της συζήτησης ήταν, αναπόφευκτα, οι αλυσίδες εφοδιασμού φυτικής προέλευσης, οι οποίες, σε σύγκριση με εκείνες των καθιερωμένων επιχειρήσεων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι ακόμα νέες και δεν έχουν καθοριστεί για κάθε κατηγορία. Λοιπόν, τι συνέστησαν οι συμμετέχοντες σε πάνελ για τη μείωση του κόστους;

Ράφια σούπερ μάρκετ με αλατισμένο γάλα από την ProVeg
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του ProVeg

«Από την άποψη του κατασκευαστή και της επωνυμίας», πρότεινε ο Reams, «Συμβουλεύω την καινοτομία – καινοτομήστε και να προσέχετε την ουσία σας. Μην κάνετε τίποτα που θα σκοτώσει το αποτέλεσμα σας, γιατί όλοι πρέπει να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε, οπότε κρατήστε μια ισορροπία. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να καινοτομήσετε και να είστε έξυπνοι στη διαπραγμάτευση».

Σημασία της καινοτομίας

Η καινοτομία είναι σημαντική σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος – σε κάθε επίπεδο της διαδικασίας παραγωγής και στο branding και στο λιανικό εμπόριο. «Να είστε έξυπνοι και να σχεδιάζετε πάντα να βελτιώνεστε σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού σας. Πώς μπορείτε να είστε πιο έξυπνοι όσον αφορά τη μείωση της αλυσίδας εφοδιασμού σας και την εξάλειψη του κόστους; Πώς μπορείτε να είστε πιο καινοτόμοι κοιτάζοντας τα μεγέθη συσκευασίας ή πηγαίνοντας από το κρύο στο κατεψυγμένο ή το αντίστροφο; Δείτε τα πράγματα με την ευρύτερη έννοια και κοιτάξτε τα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε ως επιχείρηση».

σούπερ μάρκετ με προϊόντα PB
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά Beyond Animal

Ο Μάρεκ πρότεινε ένα μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο. «Σκεφτείτε τις επιπτώσεις της κλίμακας στη λειτουργία σας και συνυπολογίστε το στο P&I σας [planning and investment]. Επίσης, εργαστείτε σε στρατηγικές συμμαχίες – είτε κάθετα είτε οριζόντια. Και τέλος, να έχετε εμπιστοσύνη στα προϊόντα σας. μην πουλάς με βάση την τιμή, πουλά με τα άλλα οφέλη σου.”

Για τη Lubiewa-Wielezynski, η επιλογή τοπικών παραγωγών είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει στην όλη διαδικασία καινοτομίας. Πιστεύει ότι θα ασκήσει επίσης μεγαλύτερη πίεση σε μεγαλύτερες εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να κατανοήσουν ότι η επανάσταση που βασίζεται στα φυτά συμβαίνει τώρα – ή ίσως είναι στο παρελθόν επειδή έχει ήδη συμβεί. «Πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο στο μέλλον», εξήγησε.


Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το θέμα της επίτευξης ισοτιμίας τιμών, κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο του ProVeg International. Εάν θέλετε να συνεργαστείτε με το ProVeg, μπορείτε να τους στείλετε email στη διεύθυνση [email protected].

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *