Καλώς ήρθατε στα 4 νέα μέλη της Relais Desserts – Relais Desserts


Καθένας από αυτούς έκανε αίτηση για ένταξη και υποστηρίχθηκε από 2 «χορηγούς». Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την επιτροπή μελών για να επικυρώσουν την αίτησή τους.

Το μόνο που τους έμεινε να κάνουν ήταν να κάνουν ένα demo μπροστά στους ζαχαροπλάστες Relais Desserts και να παρουσιάσουν ένα καλλιτεχνικό κομμάτι. Και οι 4 πραγματοποίησαν έξοχα την αποστολή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενταχθούν στον σύνδεσμο.

Φωτογραφία από την παρουσίαση των μπουφάν Relais Desserts και τις πλακέτες που θα μπορούν να κολλήσουν στο κατάστημά τους. Παρουσιάστηκαν από τον Vincent Guerlais, Πρόεδρο του συνδέσμου και τους Jeff Oberweis και Pierre Hermé, αντιπροέδρους.

Παρουσίαση κάθε ατόμου:

Ο ALEXANDRE GELY ΣΤΟ ΠΟΥΑΤΙΕ

Αυτός ο καταγόμενος από το Πουατιέ, που είναι πολύ δεμένος με την πατρίδα του, ξεκίνησε τη μαθητεία του κοντά στον Alain Rigaud στο Saint-Julien-l’Ars, ο οποίος θα του έδινε μια γεύση για το επάγγελμα.

Ωστόσο, ήταν η συνάντηση με τον κ. Bernard Andrieux, τον ιδιοκτήτη του la maison Fink εκείνη την εποχή, που θα ανατρέψει τα πάντα για εκείνον και θα του δημιουργούσε αγάπη για τη σοκολάτα. Θα συνέχιζε τις σπουδές του με ένα επαγγελματικό δίπλωμα, συμπεριλαμβανομένου ενός συμπληρωματικού μαθήματος στη σοκολατοποιία.

Το 2005 προσλήφθηκε στο Παρίσι σε ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία του Saint-Germain-des-Prés, αυτό του Gérard Mulot, στο οποίο ανέβηκε σε όλα τα επίπεδα. Αρκετά χρόνια αργότερα, είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αναλάβει τον μέντορά του. Σήμερα, έχοντας επικεφαλής του ζαχαροπλαστείου Fink για περισσότερα από 10 χρόνια, είναι στην ευχάριστη θέση να μεταδίδει το πάθος του στους μαθητευόμενους του.

Επιδόρπια και κομμάτι παρουσίασης από τον Alexandre Gely

Ο ΝΤΕΒΙΝΤ ΚΟΜΑΣΚΙ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Μετά από λαμπρές σπουδές στην Ιταλία, αυτός ο σεφ έχει ανέβει στα κλιμάκια του κόσμου του ζαχαροπλαστείου μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Αναγνωρισμένος από τους συνομηλίκους του τόσο για το ταλέντο του όσο και για τις γνώσεις του, κέρδισε πολλά βραβεία όπως το χρυσό μετάλλιο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα του 2008 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ζαχαροπλαστείου.

Είναι φυσικό το 2013 να γινόταν ο πολυπόθητος πρωταθλητής του διαγωνισμού World Chocolate Masters με το γλυπτό του «Forever Taste», που είχε ύψος πάνω από δύο μέτρα. Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ο David έλαβε επίσης το Βραβείο Master of Art & Crafts στην Ιταλία.

Είναι ο νεότερος σεφ που έχει λάβει αυτό το βραβείο.

Σήμερα ο David Comaschi είναι διευθυντής του Κέντρου Ακαδημίας Σοκολάτας στο Μιλάνο και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τόσο το ευρύ κοινό όσο και τους συναδέλφους του με τις ιδέες του που συνδυάζουν το σχέδιο, το μεγαλείο και την απόλαυση.

Davide Comaschi επιδόρπια και κομμάτι παρουσίασης

VINCENT VALLEY ΣΤΟ SABLES D’OLONNE

Ο Vincent Vallée ανακάλυψε τον κόσμο της εστίασης και της ζαχαροπλαστικής σε πολύ νεαρή ηλικία χάρη στη δουλειά των διακοπών του στο εστιατόριο των γονιών του “Villa Dilecta” 1 οδηγός Michelin macaron. Παρασυρμένος από τις δημιουργικές δυνατότητες που προσφέρει το ζαχαροπλαστείο, μαθητεύτηκε σε ηλικία 15 ετών με τον Jean Claude David (τον καλύτερο παγωτατζή στη Γαλλία). Πήρε το επαγγελματικό του δίπλωμα ζαχαροπλαστείου και κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου του Vendee.

Εντάχθηκε στις ομάδες του Alain Chartier (Relais Desserts, καλύτερος παρασκευαστής παγωτού στη Γαλλία και παγκόσμιος πρωταθλητής κατεψυγμένων επιδορπίων) για να αποκτήσει το συμπληρωματικό του προσόν και το τεχνικό δίπλωμα του ζαχαροπλαστείου. Εργάστηκε για τρία χρόνια με τον Patrick Gelencser, έναν παθιασμένο master σοκολατοποιό (Relais Desserts), όπου ανακάλυψε την παθιασμένη και απαιτητική δουλειά του «Bean to Bar».

Αναζητώντας νέους ορίζοντες, έφυγε για τα νοτιοδυτικά και έγινε επικεφαλής του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής / σοκολάτας στο Thierry Bamas (καλύτερος ζαχαροπλαστείος στη Γαλλία και παγκόσμιος πρωταθλητής κατεψυγμένων γλυκών).

Με το πάθος του για αριστεία, συμμετέχει συνεχώς σε διαγωνισμούς, τρέφοντας έτσι τις καλλιτεχνικές και τεχνικές του απαιτήσεις. Οι εμπειρίες του και η υποστήριξη των μεντόρων του του επέτρεψαν να κερδίσει τον τίτλο του World Chocolate Master προσφέροντας γευστικές δημιουργίες των οποίων η ισορροπία αναπτύσσεται σχολαστικά και με πάθος σε μια στιγμή τέλειας αρμονίας.

Επιδόρπια Vincent Vallée και κομμάτι παρουσίασης

MARIJN COERTJENS, ΓΑΝΔΗ, ΒΕΛΓΙΟ

Από μικρή ηλικία, ο Marijn ήξερε ότι η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική και τη σοκολάτα θα τον πήγαινε σε ένα μακρινό ταξίδι. Η πρώτη του πρακτική άσκηση στην Ιαπωνία σημάδεψε τη δημιουργική του έμπνευση. Το περίφημο ζαχαροπλαστείο Ducobu στο Βατερλό, όπου και εκπαιδεύτηκε
στο φιλόξενο περιβάλλον του Marc Ducobu (Relais Desserts), έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην ταυτότητά του ως σοκολατοποιός/ζαχαροπλαστείος.

Το 2007, ο Marijn έλαβε εθνική αναγνώριση όταν εξελέγη Βελγικός Πρωταθλητής Σοκολάτας στον Τελικό Masters του Belgian Chocolate. Στη συνέχεια, αργότερα, σε παγκόσμιο επίπεδο έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζαχαροπλαστικής του 2011 στη Λυών.

Στη συνέχεια, ο Marijn διηύθυνε την ομάδα της Peninsula Hong Kong για 5 χρόνια ως σοκολατοποιός. Το 2015 κέρδισε για δεύτερη φορά τον τίτλο του Βελγίου Πρωταθλητή Σοκολάτας. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Chocolate Masters στο Παρίσι, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Το 2016 άνοιξε την εταιρεία του στη Γάνδη.

Marijn Coertjens επιδόρπια και κομμάτι παρουσίασης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *