Μια πρόσκληση για αντίκτυπο Επένδυση σε ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων στο COP27 – vegconomist

Την περασμένη Πέμπτη, η Elysabeth Alfano, Διευθύνουσα Σύμβουλος της VegTech™ Invest και Plant Powered Consultingέδωσε συνέντευξη Τύπου με τίτλο Αντίκτυπος Επένδυση για ένα Αειφόρο Σύστημα Τροφίμων στη σύνοδο κορυφής COP27, μαζί με τον Raphael Podselver, Διευθυντή Υποθέσεων του ΟΗΕ για το ProVeg International.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Food4Climate Pavilion, η Elysabeth παρακολούθησε τη δεύτερη εβδομάδα της συνόδου κορυφής για να συζητήσει τον ρόλο της χρηματοδότησης και των επενδύσεων στη βοήθεια στην επίλυση ορισμένων από τα πιο πιεστικά ζητήματα του κόσμου.

«Οι δημόσιες εταιρείες και οι αγορές, καθώς και οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι επενδυτές, πρέπει να προχωρήσουν στο πιάτο για δράση για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων συστημάτων τροφίμων, επενδύσεις σε υπάρχουσες και νέες εναλλακτικές πρωτεΐνες και φυτική καινοτομία και άμεση εργασία για τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας », δήλωσε ο Αλφάνο.

Εικόνα: Α

Μια μελέτη του Boston Consulting Group (BCG) που διεξήχθη σε συνδυασμό με την Blue Horizon αναφέρει ότι η επένδυση σε εναλλακτικές λύσεις μπορεί να έχει 3 φορές έως 40 φορές μεγαλύτερη επίδραση στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την επένδυση σε άλλες «πράσινες» εξελίξεις, όπως τα αειφόρα δομικά υλικά και Μεταφορά.

Η αντιμετώπιση της γεωργίας των ζώων είναι κρίσιμη για την κλιματική αλλαγή

Ο Alfano ενώθηκε με άλλους ηγέτες της βιομηχανίας τροφίμων που εργάζονται για να μεταφέρουν το μήνυμα στην ευρύτερη κοινότητα ότι δεν θα επηρεάσουμε επαρκώς την κλιματική αλλαγή στον χρόνο που απαιτείται, εκτός και αν αντιμετωπίσουμε το μεθάνιο και την αποψίλωση των δασών που προκαλούνται απευθείας από τη κτηνοτροφία.

ΚΑΙ

Σύμφωνα με την EPA, σχεδόν το ένα τρίτο όλων των παγκόσμιων εκπομπές μεθανίου και το 37% των εκπομπών μεθανίου στις ΗΠΑ προέρχεται από τη κτηνοτροφία. Επιπλέον, ευθύνεται για το 41% ​​των τροπική αποψίλωση των δασών και χρήσεις 42% του καθαρού νερού του κόσμου.

Πρώτα ένας COP: συζήτηση για τα συστήματα προμήθειας τροφίμων

ο Food4Climate Pavilion φιλοξενήθηκε από τους A Well-Fed World, Compassion in World Farming, Food Tank, Four Paws, iPES Food και ProVeg international. Τα θέματα κυμαίνονταν από Farmers and a Just Transition, φυτική και πρωτεϊνική καινοτομία και διαφοροποίηση, και Loss & Food Waste Systems και Food Insecurity, ενώ η Elysabeth συζήτησε το ρόλο των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού, χωρίς σκληρότητα και βιώσιμο σύστημα προμήθειας τροφίμων.

Ομάδα διαδηλωτών στο δρόμο, νέοι αγωνίζονται για την κλιματική αλλαγή - Έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη και του περιβάλλοντος - Εστίαση στο πανό
©DisobeyArt

Φέτος ήταν η πρώτη από τις διασκέψεις των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που ασχολήθηκαν με τον ρόλο του επισιτιστικού μας συστήματος στην κλιματική αλλαγή και την επισιτιστική ανασφάλεια. Ωστόσο, υπήρξε ελάχιστη συζήτηση με μόνο τέσσερα περίπτερα εκατοντάδων αφιερωμένων στο θέμα. Η πλειονότητα των περιπτέρων δεν αφορούσε τα συστήματα τροφίμων ή τον ρόλο της κτηνοτροφίας στην κλιματική αλλαγή. Όσον αφορά τα τρόφιμα που ήταν διαθέσιμα στην εκδήλωση, υπήρχαν ορισμένες επιλογές για vegan που προσφέρονταν επί τόπου, αλλά ως επί το πλείστον, κάθε γεύμα περιλάμβανε επιλογές έντασης άνθρακα από βόειο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.

Προσφέροντας κάποια ελπίδα, αναφέρεται από το Food Tank ότι «περισσότερες από 150 χώρες έχουν τώρα υπογράψει ένα παγκόσμιο σύμφωνο για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου-50 περισσότερες από ό,τι όταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ ξεκίνησαν την Παγκόσμια Δέσμευση Μεθανίου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Γλασκώβης για το κλίμα πέρυσι. ” Η εστίαση στη μείωση του μεθανίου θα πρέπει, αν και δεν είναι εγγυημένη, να αντιπροσωπεύει μείωση της κτηνοτροφίας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *