Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προ-αλεσμένο καφέ σε γαλλικό πιεστήριο; • Φασολάδα

Λοιπόν, έχετε το πρώτο σας γαλλικό πιεστήριο, αυτό είναι υπέροχο. Θα παρασκευάσετε έναν καφέ με εκπληκτική γεύση και σίγουρα είναι ένα βήμα πιο πάνω από μια αυτόματη μηχανή σταγόνων με κουμπιά.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο ζυθοποιίας καφέ πλήρους εμβάπτισης στο παρελθόν, μπορεί να αναρωτιέστε εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό προαλεσμένο καφέ από το κατάστημα στη γαλλική πρέσα.

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προαλεσμένο καφέ σε γαλλική πρέσα. Αλλά. Υπάρχει ένα αλλά. Δεν πρόκειται να είναι η ιδανική επιλογή και μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικά προβλήματα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, παραμείνετε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσω γιατί πρέπει να σταματήσετε το προ-αλεσμένο και ποιος θα είναι ο καλύτερος τύπος καφέ που θα χρησιμοποιήσετε στην ολοκαίνουργια γαλλική πρέσα σας. Θα φτιάξετε καφέ με υπέροχη γεύση σε χρόνο μηδέν!

Το πρόβλημα με τον προαλεσμένο καφέ στο γαλλικό σας Τύπο;

Σχεδόν όλα τα σακουλάκια του καφέ που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων είναι προαλεσμένα σε μέτρια ρύθμιση.

Γιατί; Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν προ-αλεσμένο καφέ για να τον πάρουν στο σπίτι και να τον χρησιμοποιήσουν σε καφετιέρες αυτόματης σταγόνας, και ο μέτριος αλεσμένος καφές είναι τέλειος για αυτόν τον τύπο μηχανής.

προαλεσμένο σακουλάκι και μεζούρα καφέ

Αν και η γαλλική πρέσα μπορεί να παρασκευάσει ένα αρκετά αξιοπρεπές φλιτζάνι χρησιμοποιώντας μέτρια άλεσμα, όπου πραγματικά υπερέχει και παρασκευάζει καφέ με φανταστική γεύση είναι με μέτρια έως χονδροειδή άλεσμα.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μέτριο καφέ που αγοράζεται από το κατάστημα

Ο γαλλικός Τύπος λειτουργεί διαφορετικά από σχεδόν όλες τις άλλες καφετιέρες. Πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει το φίλτρο από μεταλλικό πλέγμα στο άκρο του εμβόλου.

Είναι αυτό το φίλτρο που εμποδίζει τα υπολείμματα καφέ να εισέλθουν στο φλιτζάνι σας. κανείς δεν απολαμβάνει να πίνει καφέ αναμεμειγμένο με μια μπουκιά κατακάθι.

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος για τον οποίο οι μέτριοι και λεπτόκοκκοι αλεσμένοι κόκκοι καφέ θα σας δημιουργήσουν μερικά προβλήματα.

Όχι μόνο οι περισσότεροι από τους χυλούς θα γλιστρήσουν πέρα ​​από το διχτυωτό φίλτρο, αλλά αν ο καφές είναι πολύ καλά αλεσμένος, μπορεί να φράξει εντελώς το φίλτρο και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα μπορείτε καν να σπρώξετε το έμβολο προς τα κάτω.

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο φίλτρου εμβόλου χρησιμοποιώντας προαλεσμένο καφέ στη γαλλική πρέσα

Και αν παρασκευάσετε με επιτυχία ένα φλιτζάνι καφέ γαλλικής πρέσας με μέτρια ή λεπτή άλεσμα, θα βρείτε το καθάρισμα ως εφιάλτη λόγω όλων των υπολειμμάτων καφέ που έχουν τοποθετηθεί και παγιδευτεί βαθιά μέσα στο φίλτρο.

Από την εμπειρία, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τα εξαρτήματα του φίλτρου και να καθαρίσετε σχολαστικά κάθε κομμάτι.

Ένα άλλο πρόβλημα με τον προαλεσμένο καφέ, που δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την παρασκευή καφέ στον γαλλικό Τύπο, είναι η φρεσκάδα.

Έχω μιλήσει εκτενώς για προ-αλεσμένο έναντι φρέσκου ολόκληρου κόκκου καφέ σε αυτό το blog. Αλλά για να συνοψίσουμε, ο προαλεσμένος καφές αρχίζει να χάνει τη γεύση και τη φρεσκάδα του σχεδόν αμέσως.

Με το άλεσμα του καφέ, ουσιαστικά σπάτε το προστατευτικό κέλυφος και επιτρέπετε στο οξυγόνο και σε άλλα στοιχεία να αλλοιωθούν γρήγορα τα κατακάθια.

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότερες από αυτές τις σακούλες καφέ του σούπερ μάρκετ κάθονται στα ράφια εδώ και μήνες. πιστέψτε με, δεν είναι φρέσκο.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα χοντρό τρίψιμο

Όσον αφορά τον γαλλικό Τύπο, ο καλός αλεσμένος καφές είναι σίγουρα όχι, όχι. Το μέτριο αλεσμένο με ένα σπρώξιμο θα λειτουργήσει, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, τα αδίστακτα κατακάθια καφέ και τα πρόστιμα θα βρουν τρόπο στο φλιτζάνι σας.

Παραδείγματα μεγέθους άλεσης καφέ γαλλικής πρέσας

Ο χοντροαλεσμένος καφές θα είναι ο φίλος σας και σε συνδυασμό με λίγο μεγαλύτερο χρόνο βρασμού, θα έχετε εγγυημένα μια υπέροχη γευστική κούπα με μηδέν, ναι, μηδέν υπολείμματα καφέ στο φλιτζάνι σας.

Αγοράστε τον καφέ σας Local

Λοιπόν, πού βρίσκετε τον χοντρό αλεσμένο καφέ; Πιθανότατα δεν θα έχετε πολλή τύχη να βρείτε να κάθεστε στο ράφι του σούπερ μάρκετ της περιοχής σας.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μπορείτε να αγοράσετε καφέ με ολόκληρους κόκκους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλής ποιότητας μύλος καφέ, κλειδώστε σε μια χονδροειδή ρύθμιση και αλέστε λίγο πριν από κάθε παρασκευή.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε μύλο; Τα περισσότερα καφενεία πωλούν τους επώνυμους καφέδες τους και μπορεί ακόμη και να ψήνουν επιτόπου αν είστε τυχεροί.

Την επόμενη φορά που θα περάσετε από το αγαπημένο σας καφενείο, μπείτε και αγοράστε μια τσάντα και ζητήστε από τον barista να αλέσει το φασόλι σε χοντρό άλεσμα.

Ειλικρινά, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε φρέσκο ​​καφέ με υπέροχη γεύση!

Απλώς φροντίστε να αγοράσετε αρκετά για μια εβδομάδα, μην αγοράζετε μαζικά και οι τσάντες που κάθονται στα ντουλάπια της κουζίνας σας φθείρονται σιγά σιγά.

συμπέρασμα

Έτσι, αν έχετε καταφέρει να φτάσετε τόσο μακριά, ελπίζουμε ότι έχετε μια καλύτερη ιδέα για το είδος του καφέ που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προαλεσμένο καφέ στη γαλλική πρέσα; Ναι, απλά να ξέρετε ότι δεν θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία.

Αλλά αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε μέτριο προαλεσμένο καφέ σε γαλλική πρέσα, μια συμβουλή. Μόλις προσθέσετε τον καφέ και το ζεστό νερό, πιέστε απαλά προς τα κάτω το έμβολο, αλλά σταματήστε λίγο πριν χτυπήσετε στον πάτο.

Αφήστε τον καφέ γαλλικής πρέσας να καθίσει για 3 έως 5 λεπτά. Αυτό θα αφήσει λίγο χρόνο για να πέσει κάτω και να καθίσει στο κάτω μέρος φυσικά και λιγότερες πιθανότητες να καταλήξει η λάσπη στο φλιτζάνι σας.

Ο φρέσκος καφές με ολόκληρους κόκκους θα είναι πάντα η καλύτερη διαδρομή με οποιαδήποτε μέθοδο παρασκευής καφέ, όχι μόνο με τη γαλλική πρέσα καφέ.

Θυμηθείτε, μόλις ο καφές έχει αλεσθεί, το ρολόι φρεσκάδας αρχίζει να χτυπά και ο προαλεσμένος καφές που έχετε αγοράσει από το κατάστημα είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στα ράφια για μήνες.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας, επενδύστε σε ένα καλό μύλο, αγοράστε φρεσκοψημένους ολόκληρους κόκκους καφέ από την αγαπημένη σας καφετέρια ή τοπικό ψήστη και φτιάξτε τον καλύτερο παρασκευασμένο καφέ στο σπίτι που μπορείτε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *