Μύλος καφέ εναντίον επεξεργαστή τροφίμων: Όλες οι διαφορές εξηγούνται!

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός μύλου καφέ και ενός επεξεργαστή τροφίμων; Και οι δύο έχουν λεπίδες, οπότε πρέπει να κάνουν το ίδιο πράγμα, σωστά;

Λοιπόν, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο συσκευών!

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξηγήσουμε όλες τις διαφορές μεταξύ μύλου καφέ και επεξεργαστών τροφίμων, ώστε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Τι είναι ένας μύλος καφέ;

Μύλος καφέ εναντίον επεξεργαστή τροφίμων

Ο μύλος καφέ είναι μια συσκευή κουζίνας που χρησιμοποιείται για το άλεσμα κόκκων καφέ. Η χονδρότητα του αλεσμένου μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει στη μέθοδο παρασκευής και στην επιθυμητή ισχύ του καφέ.

Οι μύλοι καφέ μπορεί να είναι μύλοι με λεπίδες, οι οποίοι λειτουργούν σαν μικρές μηχανές επεξεργασίας τροφίμων, ή μύλοι με γρέζια, οι οποίοι χρησιμοποιούν περιστρεφόμενους δίσκους για να συνθλίψουν τους κόκκους.

Οι μύλοι με λεπίδες είναι λιγότερο ακριβοί από τους μύλους με γρέζια, αλλά παράγουν ανομοιόμορφα αποτελέσματα και μπορεί να υπερθερμάνουν τα φασόλια, με αποτέλεσμα να έχουν καμένη γεύση.

Οι μύλοι με γρέζια δημιουργούν ένα σταθερό άλεσμα και δεν υπερθερμαίνουν τα φασόλια, αλλά είναι πιο ακριβά.

Σχετικό Διαβάστε: Τύποι Μύλους Καφέ

Τι είναι η μηχανή επεξεργασίας τροφίμων;

επεξεργαστής τροφίμων

Ο επεξεργαστής τροφίμων είναι ένα εργαλείο κουζίνας που χρησιμοποιείται για να ψιλοκόψετε, να τεμαχίσετε, να τεμαχίσετε και να ζυμώσετε τα τρόφιμα. Διαθέτει ένα μεγάλο μπολ και μια λεπίδα που περιστρέφεται πολύ γρήγορα.

Οι μηχανές επεξεργασίας τροφίμων μπορούν επίσης να έχουν προσαρτήματα για συγκεκριμένες εργασίες, όπως το κόψιμο σε φέτες λαχανικών ή την παρασκευή ζύμης.

Με έναν επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να ψιλοκόψετε μεγάλη ποσότητα φαγητού πολύ γρήγορα. Είναι πολύ πιο εύκολο από το κόψιμο με το χέρι και πολύ πιο γρήγορο από το να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ.

Είναι λίγο ακριβά, αλλά είναι πολύ ευέλικτα και μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν μύλο καφέ;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν μύλο καφέ

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν μύλο καφέ.

1. Αποκτήστε συνεπή λείανση.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κόκκοι καφέ σας έχουν το ίδιο μέγεθος, τότε η χρήση ενός μύλου είναι απαραίτητη. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθά στη διασφάλιση της ομοιόμορφης εκχύλισης κάθε κόκκου, με αποτέλεσμα ένα πιο ισορροπημένο φλιτζάνι καφέ.

2. Εξοικονομήστε χρήματα.

Το τρίψιμο των φασολιών σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Όχι μόνο θα αγοράζετε χύμα (που είναι συνήθως φθηνότερο), αλλά θα αποφεύγετε επίσης τη σήμανση που χρεώνουν συνήθως τα καφενεία για το άλεσμα.

3. Αποκτήστε περισσότερη γεύση.

Οι κόκκοι καφέ αρχίζουν να χάνουν τη γεύση τους μόλις αλέθονται. Έτσι, αν θέλετε το πιο φρέσκο ​​και πιο γευστικό φλιτζάνι καφέ, τότε θα χρειαστεί να αλέσετε τους κόκκους σας.

4. Φτιάξτε διαφορετικούς τύπους καφέ.

Εάν θέλετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους καφέ, τότε θα χρειαστείτε ένα μύλο για να μπορείτε να κάνετε διαφορετικά μεγέθη άλεσης. Για παράδειγμα, ο εσπρέσο απαιτεί πολύ λεπτό άλεσμα, ενώ ο καφές γαλλικού τύπου χρησιμοποιεί πιο χοντρό άλεσμα.

5. Έχετε περισσότερο έλεγχο.

Όταν αλέθετε τα φασόλια σας, έχετε τον απόλυτο έλεγχο του τελικού προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε προσαρμογές για να πάρετε το τέλειο φλιτζάνι καφέ, ακριβώς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή επεξεργασίας τροφίμων;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή επεξεργασίας τροφίμων

Ένας επεξεργαστής τροφίμων μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κουζίνας για μια ποικιλία εργασιών, όπως:

1. Φτιάχνοντας ζύμη.

Μία από τις πιο κοινές χρήσεις για α ο επεξεργαστής τροφίμων φτιάχνει ζύμη. Είτε φτιάχνετε ψωμί, πίτσα ή ακόμα και τορτίγιες, ένας επεξεργαστής τροφίμων μπορεί να κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

2. Κόψιμο σε φέτες και σε κύβους.

Ένας επεξεργαστής τροφίμων μπορεί γρήγορα και εύκολα να κόψει σε φέτες και σε κύβους φρούτα, λαχανικά, ακόμη και κρέας. Αυτό είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου εάν ετοιμάζετε ένα μεγάλο γεύμα.

3. Άλεσμα κόκκων καφέ.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένας επεξεργαστής τροφίμων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το άλεσμα κόκκων καφέ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτός δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να αλέσετε κόκκους και πιθανότατα δεν θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με έναν μύλο καφέ.

Διαφορές μεταξύ ενός μύλου καφέ και μιας μηχανής επεξεργασίας τροφίμων

Όταν αλέθετε κόκκους καφέ, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ της χρήσης ενός μύλου καφέ και ενός επεξεργαστή τροφίμων:

1. Σχέδιο λεπίδας.

Οι μύλοι καφέ έχουν λεπίδες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την άλεση κόκκων καφέ. Αυτό σημαίνει ότι είναι αιχμηρά και αποτελεσματικά και μπορούν να σας δώσουν μια σταθερή λείανση.

Οι μύλοι Burr είναι ο καλύτερος τύπος μύλου καφέ για χρήση, καθώς δημιουργούν τη λιγότερη ποσότητα θερμότητας και στατικού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ένα φλιτζάνι καφέ με καλύτερη γεύση.

Από την άλλη πλευρά, οι επεξεργαστές τροφίμων έχουν λεπίδες που είναι σχεδιασμένες για τεμαχισμό και κοπή σε κύβους και όχι για άλεση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στο άλεσμα φασολιών και πιθανότατα θα παράγουν λιγότερο σταθερό άλεσμα.

2. Ρυθμίσεις λείανσης.

Οι μύλοι καφέ έχουν συνήθως μια ποικιλία διαφορετικών ρυθμίσεων άλεσης, από λεπτό έως χοντρό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε το τέλειο μέγεθος άλεσης για τους κόκκους καφέ σας, ανάλογα με τον τύπο του καφέ που θέλετε να φτιάξετε.

Ωστόσο, οι περισσότερες μηχανές επεξεργασίας τροφίμων έχουν μόνο δύο ή τρεις ρυθμίσεις άλεσης και συχνά δεν είναι τόσο λεπτές ή χονδροειδείς όσο χρειάζεστε για τον καφέ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πειραματιστείτε λίγο για να βρείτε το σωστό μέγεθος λείανσης και ακόμη και τότε, μπορεί να μην έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

3. Στατική.

στατικό σε μύλο

Όταν αλέθετε κόκκους καφέ, το στατικό μπορεί να είναι πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή η τριβή από τις λεπίδες παράγει στατικό ηλεκτρισμό, ο οποίος μπορεί να κάνει τους αλεσμένους καφέ να κολλήσουν στα πλαϊνά του μύλου.

Ένας μύλος καφέ έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το στατικό, επομένως υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να κολλήσουν οι κόκκοι σας. Ωστόσο, ένας επεξεργαστής τροφίμων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φασόλια σας να κολλήσουν και να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Σπουδαίος: Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε επεξεργαστή τροφίμων για να αλέσετε τους κόκκους του καφέ σας, φροντίστε να τους καθαρίσετε σχολαστικά μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα έλαια από τους κόκκους του καφέ μπορούν να μολύνουν άλλα τρόφιμα εάν δεν καθαριστούν σωστά.

4. Θερμότητα.

Ένα άλλο πρόβλημα με το στατικό είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα, η οποία μπορεί να βλάψει τη γεύση των αλεσμένων κόκκων καφέ σας.

Οι μύλοι καφέ έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη θερμότητα (ειδικά ένα χειροκίνητο μύλο καφέ), έτσι οι κόκκοι σας θα παραμείνουν πιο δροσεροί και θα διατηρήσουν τη γεύση τους. Ωστόσο, ένας επεξεργαστής τροφίμων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φασόλια σας να ζεσταθούν πολύ και να επηρεαστεί η γεύση.

5. Χωρητικότητα.

Οι μύλοι καφέ συνήθως έχουν μικρότερη χωρητικότητα από τους επεξεργαστές τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλέσετε μόνο έναν μικρό αριθμό κόκκων τη φορά, κάτι που μπορεί να είναι άβολο εάν φτιάχνετε καφέ για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα της χρήσης ενός επεξεργαστή τροφίμων για το άλεσμα κόκκων καφέ – μπορείτε να αλέσετε μεγάλο αριθμό κόκκων ταυτόχρονα, κάτι που είναι υπέροχο αν φτιάχνετε καφέ για πλήθος.

6. Κόστος.

Οι μύλοι καφέ είναι συνήθως πιο ακριβοί από τους επεξεργαστές τροφίμων. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την άλεση κόκκων καφέ και διαθέτουν χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διαδικασία και παράγουν καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν έχετε έναν προϋπολογισμό, ένας επεξεργαστής τροφίμων είναι μια εξαιρετική επιλογή για το άλεσμα κόκκων καφέ. Ωστόσο, εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα, σας συνιστούμε να επενδύσετε σε έναν ποιοτικό μύλο καφέ.

7. Θόρυβος.

Ένας επεξεργαστής τροφίμων είναι πολύ πιο δυνατός από έναν μύλο καφέ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι λεπίδες είναι σχεδιασμένες για τεμαχισμό και κοπή σε κύβους, όχι για τρόχισμα.

Εάν προσπαθείτε να αλέσετε τους κόκκους καφέ ήσυχα, ο επεξεργαστής τροφίμων δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν ο θόρυβος δεν είναι πρόβλημα, τότε ένας επεξεργαστής τροφίμων θα λειτουργήσει μια χαρά.

8. Καθαρισμός.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει να σκεφτούμε τον καθαρισμό.

Οι μύλοι καφέ είναι γενικά πιο εύκολο να καθαριστούν από τις μηχανές επεξεργασίας τροφίμων επειδή έχουν λιγότερα εξαρτήματα. Οι κουζινομηχανές έχουν πολλές γωνίες και σχισμές όπου τα τρόφιμα μπορούν να παγιδευτούν, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον σχολαστικό καθαρισμό τους.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Μπορείτε να καθαρίσετε τον μύλο του καφέ σας πιο αποτελεσματικά αλέθοντας άψητο ρύζι σε αυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ελαίων ή γεύσεων από προηγούμενα αλέσματα.

Λοιπόν, ποιο να επιλέξετε όταν αλέθετε κόκκους καφέ;

Μύλος καφέ εναντίον επεξεργαστή τροφίμων - ποιο είναι καλύτερο

Τώρα που εξετάσαμε τις κύριες διαφορές μεταξύ μύλου καφέ και επεξεργαστών τροφίμων, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Εάν θέλετε να αλέθετε κόκκους καφέ στο σπίτι, είναι προφανές ότι θα χρειαστείτε ένα μύλο καφέ. Τι γίνεται όμως αν έχετε μόνο επεξεργαστή τροφίμων; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μύλος καφέ;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Πρώτα απ ‘όλα, οι επεξεργαστές τροφίμων δεν έχουν σχεδιαστεί για το άλεσμα κόκκων καφέ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην κάνουν πολύ καλή δουλειά και ο καφές σας να μην έχει τόσο καλή γεύση όσο θα ήταν αν χρησιμοποιούσατε έναν αποκλειστικό μύλο καφέ.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το άλεσμα κόκκων καφέ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μπορεί να είναι δύσκολο για τη μηχανή. Οι λεπίδες δεν έχουν σχεδιαστεί για να αλέθουν κόκκους καφέ και μπορούν γρήγορα να γίνουν θαμπά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντικαθιστάτε τον επεξεργαστή τροφίμων σας πιο συχνά εάν τον χρησιμοποιείτε για να αλέθετε κόκκους καφέ.

Έτσι, εάν αναζητάτε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε έναν αποκλειστικό μύλο καφέ. Αλλά αν έχετε μόνο επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να αλέσετε τους κόκκους του καφέ σας. Απλώς έχετε κατά νου ότι μπορεί να μην κάνει τόσο καλή δουλειά και θα μπορούσε να βλάψει το μηχάνημά σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις Μύλος Καφέ εναντίον Επεξεργαστής Τροφίμων

Μπορώ να χρησιμοποιήσω επεξεργαστή τροφίμων για άλεση;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να αλέσετε κόκκους καφέ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτον, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε.

Εάν επεξεργάζεστε τα φασόλια για πολλή ώρα, θα αρχίσουν να απελευθερώνουν τα έλαιά τους και θα μετατρέπονται σε πάστα. Δεύτερον, θα χρειαστεί να πειραματιστείτε με το μέγεθος άλεσης για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για την καφετιέρα σας.

Και τέλος, φροντίστε να καθαρίσετε τον επεξεργαστή τροφίμων σας μετά – τα υπολείμματα καφέ μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Έτσι, αν είστε σε τσιμπήματα, προχωρήστε και δοκιμάστε το – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να αλέσετε κόκκους καφέ. Απλά να έχετε υπόψη σας τις πιθανές παγίδες και θα είστε έτοιμοι!

Τελευταίες Σκέψεις

Λοιπόν, ορίστε το! Περιγράψαμε όλες τις διαφορές μεταξύ ενός μύλου καφέ και ενός επεξεργαστή τροφίμων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι πληροφορίες βοήθησαν να διευκρινιστούν τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να είχατε σχετικά με αυτές τις δύο συσκευές.

Τώρα που ξέρετε ποια συσκευή είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας, φροντίστε να κατεβάσετε το δικό μας δωρεάν φύλλο εξαπάτησης μεγέθους άλεσης παρακάτω!

Βασανίζω

Ο Χάρι είναι ο ιδρυτής του The Coffee Wave. Είναι ειδικός στο άλεσμα του καφέ και πίνει τουλάχιστον 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα! Η αποστολή του είναι να κάνει το άλεσμα καφέ εύκολο για όλους και κάθε χρόνο βοηθά χιλιάδες αναγνώστες με το μέγεθος άλεσης, τους τύπους μύλου και πολλά άλλα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *