Να γιατί δεν δημοσιεύω διατροφικές πληροφορίες με τις συνταγές μου

Γιατί δεν συμπεριλαμβάνω διατροφικές πληροφορίες στις συνταγές μου

Παιδιά, σας ακούω. Κάθε εβδομάδα, λαμβάνω μερικά σχόλια που ρωτούν για διατροφικές πληροφορίες για μια συγκεκριμένη συνταγή. Και το καταλαβαίνω. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου όλοι αποκτούμε όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των πραγμάτων με τα οποία τρέφουμε το σώμα μας – όπως θα έπρεπε να είμαστε. Είναι πιθανό να βλέπετε food bloggers και προγραμματιστές συνταγών όπως εγώ να περιλαμβάνουν αυτές τις διατροφικές πληροφορίες με τις συνταγές τους. Αλλά εδώ είναι το θέμα… δεν έχουν δίκιο.

Εντάξει, εντάξει… Είναι κοντά. Όχι όμως ακριβής. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές είναι πολύ μακριά. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Ως blogger, όλοι χρησιμοποιούμε λογισμικό που μας επιτρέπει να παρουσιάζουμε συνταγές σε πολύ μικρές μορφές που σας επιτρέπει επίσης να τις εκτυπώνετε εύκολα. Υπάρχουν μόνο λίγα από αυτά τα κομμάτια λογισμικού εκεί έξω, επομένως όλοι χρησιμοποιούμε μία από τις τρεις περίπου διαφορετικές επιλογές. Και μερικά από αυτά τα κομμάτια λογισμικού θα περιλαμβάνουν διατροφικές πληροφορίες με μερικά απλά κλικ.

Αλλά είναι απλώς εικασίες.

Και στην περίπτωση συνταγών όπως πολλές από τις δικές μου, το θρεπτικό περιεχόμενο θα ποικίλλει ανάλογα με τις μάρκες που θα επιλέξετε. Αυτό το κομψό λογισμικό δεν το λαμβάνει υπόψη.

Τώρα, μην με παρεξηγείτε. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, με κανέναν τρόπο, που σκιάζω οποιονδήποτε χρησιμοποιεί αυτές τις αριθμομηχανές. Δεν είναι το πώς επιλέγω να τρέξω το Southern Bite.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω τι εννοώ…

Κουτιά από ζωμό κότας

Εδώ είναι δύο κύριες μάρκες ζωμού κοτόπουλου. Αυτά ήταν τα δύο που καταλάμβαναν τον περισσότερο χώρο στο ράφι στο τοπικό μου Publix – πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι είναι οι καλύτερες πωλήσεις. Ας δούμε το πίσω μέρος των χαρτοκιβωτίων…

Κουτιά από ζωμό κότας

Έτσι, για κάθε φλιτζάνι ζωμό, το ένα έχει 5 θερμίδες και το άλλο έχει 10. Σίγουρα, μιλάτε μόνο για 5 θερμίδες, αλλά το ένα έχει διπλάσιο θερμιδικό μέτρημα από το άλλο.

Και όταν μιλάμε για νάτριο, το ένα έχει 760mg ενώ το άλλο περιέχει 860mg. Εάν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα περιορισμού του νατρίου, αυτή είναι μια σημαντική διαφορά.

Κουτιά κρέμα σούπας κοτόπουλου

Ας δούμε μια άλλη βασική τροφή – κρέμα κοτόπουλου. Αυτές ήταν οι μόνες δύο μάρκες που προσφέρθηκαν στο κατάστημά μου.

Κουτιά κρέμα σούπας κοτόπουλου

Σε κάθε μερίδα μισού φλιτζανιού, υπάρχουν 80 θερμίδες στη σούπα στα αριστερά και 120 σε αυτή στα δεξιά.

Όσον αφορά το λίπος, το Pacific Foods έχει 2,5g, ενώ το Campbell’s 8g. Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική διαφορά.

Και τότε εξετάζουμε 650 mg νατρίου σε σύγκριση με 870 mg.

Μπουκάλια ντρέσινγκ σαλάτας

Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό το dressing για ιταλική σαλάτα. Και πάλι, δύο δημοφιλείς μάρκες…

Μπουκάλια ντρέσινγκ σαλάτας

Έχουμε 60 θερμίδες στο ντρέσινγκ στα αριστερά σε σύγκριση με 80 θερμίδες στο ντρέσινγκ στα δεξιά.

Το dressing Kraft έχει 4,5 g λίπους ανά 2 κουταλιές της σούπας, ενώ το Wish Bone έχει 7 g στο ίδιο μέγεθος μερίδας.

Βλέπεις πού πάω εδώ;

Βαζάκια Μαρινάρας

Ακολουθεί η σάλτσα βασιλικού ντομάτας σε βάζο.

Βαζάκια Μαρινάρας

Η σάλτσα Rao στα αριστερά έχει 80 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους ανά 1/2 φλιτζάνι μερίδα, ενώ η σάλτσα Barilla έχει μόνο 50 θερμίδες και 1 γραμμάριο λίπους.

Βαζάκια Salsa

Τελευταία στη λίστα μας είναι η σάλσα.

Βαζάκια Salsa

Ενώ και τα δύο βάζα έχουν μόνο 10 θερμίδες ανά μερίδα 2 κουταλιών της σούπας, η περιεκτικότητα σε νάτριο είναι εκεί που διαφέρουν αυτά τα δύο. Το Pace έχει 130mg ανά μερίδα ενώ το Herdez έχει 270mg.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές δεν είναι τεράστιες διαφορές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Και για τους ανθρώπους που κάνουν περιοριστικές δίαιτες, ακόμη και αυτές οι μικρές παραλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλες διαφορές.

Ενώ πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η συμπερίληψή της είναι απλώς μια γενική κατευθυντήρια γραμμή, για μένα, συμπεριλαμβανομένου του διατροφικού περιεχομένου που είναι λανθασμένο – όσο μικρή κι αν είναι η διαφορά – δεν είναι ακριβώς το πώς θέλω να κάνω τα πράγματα.

Και επειδή πολλές από τις συνταγές μου χρησιμοποιούν προϊόντα ευκολίας όπως αυτά τα παραδείγματα εδώ, οι διατροφικές πληροφορίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες που επιλέγετε.

Έτσι, συνιστώ ΠΑΝΤΑ να επιλέγετε τις αγαπημένες σας μάρκες και να χρησιμοποιείτε τις διατροφικές τους ετικέτες για να υπολογίσετε το ακριβές περιεχόμενο των συνταγών μου.

Εάν θέλετε μια γενική οδηγία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εύχρηστη αριθμομηχανή από το Whisk που σας επιτρέπει να αφήσετε τον σύνδεσμο προς οποιαδήποτε συνταγή απευθείας στην αριθμομηχανή και θα σας δώσει μια εκτίμηση. Απλά να έχετε κατά νου ότι είναι ακριβώς αυτό – μια εκτίμηση.

Αν θέλετε κάτι πιο ακριβές, μου αρέσει δημιουργός συνταγών από το MyFitnessPal που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συνταγή με συγκεκριμένες μάρκες για να εξασφαλίσετε έναν πιο ακριβή υπολογισμό.

Ναι, δεν είμαι υπεκφυγής ή αδιάφορος. Απλώς προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και να σας παρέχω τις πιο ακριβείς πληροφορίες.

Λοιπόν, τώρα ξέρετε. 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *