Οι Fermify και Bilfinger συνεργάζονται για να κάνουν οικονομικά βιώσιμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ζώα – vegconomist

Fermify και Bilfinger Life Science αποκάλυψαν ότι συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της παραγωγής πρωτεϊνών γάλακτος χωρίς ζώα σε μεγάλη κλίμακα.

Με έδρα την Αυστρία, η Fermify αναπτύσσει μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παραγωγής για καζεΐνη που προέρχεται από ζύμωση. Η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με την Bilfinger — μια εταιρεία μηχανικών εγκαταστάσεων — με στόχο τη σημαντική μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών. Ο κύριος ρόλος του Bilfinger είναι να κατασκευάζει αρθρωτά αυτοματοποιημένα ακρίβεια ολισθήσεις ζύμωσης για την πλατφόρμα.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε δυναμικοί για αυτήν τη βιώσιμη τεχνολογία»

Σύμφωνα με τη Fermify, η συνεργασία έχει ήδη μειώσει το κόστος των περιουσιακών στοιχείων ζύμωσης κατά τρεις φορές, γεγονός που θα προσφέρει τελικά μεγάλες– εταιρείες τροφίμων κλίμακας με αποδοτική σεσπίτι παραγωγή των βιοεπεξεργασμένων νέα αγαθά. ο Η πλατφόρμα απευθύνεται σε εταιρείες που δεν διαθέτουν δικές τους ικανότητες βιοτεχνολογίας, όπως γαλακτοκομικά εργοστάσια.

Εικόνα: Bilfinger Life Science/Fermify

Χρηματοδότηση εκ των προτέρων

Τον Μάιο, η Fermify ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός γύρου pre-seed χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή διάφορων επενδυτών τεχνολογίας κλίματος και τροφίμων. Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το άγνωστο ποσό για να επιταχύνει την ανάπτυξη της πρώτης ιδέας απόδειξης τυριού, με στόχο να επιτύχει «πλήρη διακοπή των αγελάδων» έως το 2027.

Η Fermify ιδρύθηκε από την Eva Sommer, η οποία στο παρελθόν ήταν συνιδρυτής της παραγωγού καλλιεργημένου λίπους Peace of Meat.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένας παράγοντας ενίσχυσης αυτής της βιώσιμης τεχνολογίας για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων παρέχοντας μια ολιστική λύση για την παραγωγή πρωτεϊνών αποκεντρωμένων στα γαλακτοκομικά εργοστάσια, μια λύση που επιτρέπει μια ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού», σχολιάζει ο Sommer. «Είμαστε πολύ περήφανοι που ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος μηχανικών και εξοπλισμού, όπως η Bilfinger Life Science, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Fermify για να επιταχύνει την κατασκευή λύσεων CAPEX».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *