Ολόκληρες ονομασίες στην αγορά τροφίμων Kelp, χουρμάδες και μη γαλακτοκομικό πολτό γάλακτος ως κορυφαίες τάσεις τροφίμων 2023

Ολόκληρη αγορά τροφίμων κυκλοφόρησε το όγδοο ετήσιο φαγητό της προβλέψεις τάσης για την επόμενη χρονιά. Συγκέντρωση πληροφοριών από πάνω από 50 μέλη της ομάδας Whole Foods, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στη μαγειρική και τοπικών και παγκόσμιων αγοραστών, η αλυσίδα λιανικής έχει αναγνωρίσει τον πολτό γάλακτος, τα φύκια και τους χουρμάδες ως μερικές από τις μεγαλύτερες φυτικές τάσεις για το 2023.

«Οι προβλέψεις μας για τις τάσεις είναι μια συναρπαστική ματιά στο πού πιστεύουμε ότι τόσο η καινοτομία προϊόντων όσο και οι προτιμήσεις των πελατών κατευθύνονται το επόμενο έτος»

Οι πωλήσεις γάλακτος μη γαλακτοκομικών συνεχίζουν να αυξάνονται στα ύψη και οι παράγοντες που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διερευνούν νέους τρόπους για να κάνουν χρήση των υποπροϊόντων από την παραγωγή γάλακτος σόγιας, βρώμης και αμυγδάλου. Καθώς οι δημιουργοί του TikTok ανακαλύπτουν εφευρετικούς τρόπους για να ανακυκλώνουν τα υπολείμματα από ξηρούς καρπούς και γάλατα με βάση τους σπόρους, επωνυμίες όπως η Renewal Mill κυκλοφορούν μείγματα ψησίματος που παρασκευάζονται με ανακυκλωμένο πολτό γάλακτος, όπως το αλεύρι okara. Η Whole Foods σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μπισκότα σοκολάτας με πλιγούρι βρώμης που παρασκευάζονται από ανακυκλωμένη βρώμη την άνοιξη του 2023.

Ανακυκλωμένο γάλα ξηρών καρπών
Ανακυκλωμένα προϊόντα πολτού ©Whole Foods Market

Φύκια και αρχαίος καρπός

Η καλλιέργεια φυκιών είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας βιώσιμης παραγωγής τροφίμων και ένας αυξανόμενος αριθμός προϊόντων με βάση τα φύκια χρησιμοποιεί αυτό το θρεπτικό και ευέλικτο συστατικό. Οι νέες καινοτομίες περιλαμβάνουν τσιπς φύκια, σάλτσα «ψαριού» χωρίς ψάρι Ocean’s Halo, ζωμό kombu, ΘΕΟΣ μπιφτέκια από φύκιακαι κέικ με γαρίδες, χτένια και καβούρια φυτικής προέλευσης της Mind Blown Seafood φτιαγμένο με φύκια Atlantic Sea Farms.

Τέλος, οι χουρμάδες έχουν έρθει στο προσκήνιο ως ένα πλούσιο γλυκαντικό που μπορεί να δημιουργήσει μια ατελείωτη ποικιλία από αρτοσκευάσματα, καρυκεύματα και κεράσματα πρωινού. Ο αφυδατωμένος καρπός, που καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια, μπορεί να μετατραπεί σε πάστες και σιρόπια που παρέχουν απλά και θρεπτικά γλυκαντικά με απολαυστική γεύση καραμέλας. Οι αξιοσημείωτες καινοτομίες στις ημερομηνίες περιλαμβάνουν το Just Date Syrup, Pop & Bottle: Vanilla Oat Milk Latte, Joolies Chocolate Jooliettes και MUSH Overnight Oats.

2023 Dates Discovery Box
©Whole Foods Market

Κερδίζοντας δημοτικότητα

«Οι προβλέψεις μας για τις τάσεις είναι μια συναρπαστική ματιά στο πού πιστεύουμε ότι τόσο η καινοτομία προϊόντων όσο και οι προτιμήσεις των πελατών κατευθύνονται το επόμενο έτος», δήλωσε η Sonya Gafsi Oblisk, Chief Marketing Officer της Whole Foods Market.» Αναμένουμε να δούμε αυτές τις τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων στο μεγάλα, σε τραπέζια δείπνου, σε κουτιά μεσημεριανού γεύματος και στα ράφια των καταστημάτων μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πράγματα όπως τα αρτοσκευάσματα με ανακυκλωμένο πολτό από γάλατα φυτικής προέλευσης και συστατικά όπως τα φύκια εκτροφής να συνεχίζουν να κερδίζουν δημοτικότητα». Και προσθέτει, «Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε αυτές τις τάσεις να ζωντανεύουν στους διαδρόμους μας το 2023».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *