Πεκάν μπαχαρικών κολοκύθας τοστ με βούτυρο

Είτε ως απλό σνακ, είτε σε μια σανίδα αλλαντικών είτε πασπαλισμένο πάνω σε μια σαλάτα, αυτά τα πεκάν μπαχαρικών κολοκύθας ψημένο με βούτυρο είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε λίγη φθινοπωρινή γεύση.

Ψημένα με βούτυρο πεκάν μπαχαρικών κολοκύθας σε ένα μπλε πιάτο

Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές πεκάν στο σπίτι μας. Εκτός του ότι είναι απίστευτα νόστιμα, είναι καρδιά-υγιήπεριέχουν περισσότερες από 19 βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλουν στην ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών και πρωτεϊνών και είναι χωρίς νάτριο.

Μας αρέσει να τα έχουμε στη διάθεσή μας για σνακ, προσθέτοντας σε απλές σανίδες αλλαντικών, πασπαλίζοντας πάνω από σαλάτες και φυσικά για να μαγειρέψουμε.

Πώς αποθηκεύω τα ωμά πεκάν;

Συνιστώ πάντα να αποθηκεύετε τα πεκάν στην κατάψυξη. Τα έλαια στα πεκάν μπορούν να ταγγίσουν πολύ γρήγορα σε θερμότερες θερμοκρασίες, επομένως η διατήρησή τους στην κατάψυξη είναι το καλύτερο στοίχημα για την παράταση της ζωής τους. Συνήθως διπλασιάζω τα δικά μου σε σακούλες κατάψυξης και απλώς βγάζω ό,τι χρειάζομαι για οποιαδήποτε συγκεκριμένη συνταγή. Συνήθως θα διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια στην κατάψυξη.

Ψημένα με βούτυρο πεκάν μπαχαρικών κολοκύθας σε μεταλλικό τηγάνι

Πώς μπορώ να ξέρω πότε τα πεκάν μου έχουν χαλάσει;

Μόλις το λάδι στα πεκάν έχει ταγγίσει, είναι αρκετά αισθητό – ακόμη πιο αισθητό στα πεκάν σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Θα έχουν μια μυρωδιά παρόμοια με το παλιό μαγειρικό λάδι και θα έχουν παλιά γεύση ακόμα και λίγο πικρή. Αν και η κατανάλωση μικρής ποσότητας πιθανότατα δεν θα σας βλάψει, μπορούν να μεταφέρουν αυτή την απίστευτη γεύση σε οτιδήποτε φτιάχνετε.

Ψημένα με βούτυρο πεκάν μπαχαρικών κολοκύθας σε ένα μπλε πιάτο

Όταν πρόκειται για το ψήσιμο των πεκάν, ο ακριβής χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο μέγεθος των πεκάν σας. Το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το χρώμα θα σκουρύνει και θα γίνουν πιο αρωματικά. Δεδομένου ότι το σκουρόχρωμο χρώμα συμβαίνει σταδιακά, δεν είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μετρήσετε την ετοιμότητα. Ωστόσο, όταν αρχίζουν να μυρίζουν σαν φρυγανισμένα πεκάν, τότε είναι που ξέρετε ότι η μαγεία συμβαίνει. Συνήθως τα βγάζω από τη φωτιά μόλις ένα λεπτό περίπου αφού αρχίσω να μυρίζω αυτό το άρωμα ξηρών καρπών.

Τα φρυγανισμένα πεκάν όπως αυτά μπορούν να διατηρηθούν στον πάγκο σε αεροστεγές δοχείο για περίπου μια εβδομάδα.

Κάρτα συνταγής

Πεκάν μπαχαρικών κολοκύθας τοστ με βούτυρο

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *