Περιεκτικότητα σε καφεΐνη στα αγαπημένα σας ποτά: Η πλήρης βάση δεδομένων!

τσάι καφέ και άλλα ποτά με καφεΐνη

Η καφεΐνη βρίσκεται σχεδόν σε όλα αυτές τις μέρες, αλλά λίγοι από εμάς έχουν ισχυρή αίσθηση του πόσο πολύ πίνουμε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση ακριβώς καφεΐνη περιέχει αυτό το latte, το παγωμένο τσάι ή το ενεργειακό ποτό; Γνωρίζατε ότι ένα φλιτζάνι παρασκευασμένου καφέ έχει περισσότερη καφεΐνη από ένα σφηνάκι εσπρέσο ή ότι ο καφές χωρίς καφεΐνη δεν είναι στην πραγματικότητα χωρίς καφεΐνη;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παρακολουθείτε την πρόσληψη καφεΐνης σας, από την αποφυγή των ταραχών έως το να μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πού κρύβεται η περισσότερη καφεΐνη, συγκεντρώσαμε αυτήν την εκτενή βάση δεδομένων καφεΐνης, που καλύπτει τα πάντα, από τα αγαπημένα σας ποτά καφέ μέχρι τσάι, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά και πολλά άλλα. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε τη βάση δεδομένων και, στη συνέχεια, δείτε την επισκόπηση της καφεΐνης και πολλά άλλα!

διαχωριστικό 4

Η πλήρης βάση δεδομένων για την καφεΐνη


Ποτό Μέγεθος (fl oz) Θερμίδες Καφεΐνη (mg) Καφεΐνη (mg / fl oz) Δύναμη καφεΐνης

διαχωριστικό 2

Τι είναι η καφεΐνη; Πόσο είναι πάρα πολύ?

Τώρα που ξέρετε πόση καφεΐνη περιέχει κάθε ρόφημα, ας συζητήσουμε τι ακριβώς είναι η καφεΐνη και πόσο είναι υγιεινό να καταναλώνουμε. Η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος που καταναλώνεται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται σε φύλλα τσαγιού, κόκκους καφέ, φυτά κακάο και πολλά άλλα, η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση, την ικανότητα εστίασης και το επίπεδο ενέργειας.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να έχετε πάρα πολλά καλά πράγματα. Ο FDA συνιστά στους ενήλικες να καταναλώνουν 400 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο την ημέρα για να αποφύγουν δυσάρεστες και ανθυγιεινές παρενέργειες όπως νευρικότητα, πονοκεφάλους, καρδιακούς παλμούς και άγχος. Λάβετε υπόψη ότι τα ποτά σας με καφεΐνη μπορούν να προστεθούν γρήγορα — τέσσερα φλιτζάνια καφέ θα σας βάλουν στο όριο, αλλά το ίδιο θα κάνουν και δύο ενεργειακές δόσεις ή επτά κουτάκια Mountain Dew.

διαχωριστικό 6

Η καφεΐνη σε δημοφιλείς μάρκες καφέ

κρύα ποτά starbucks στην παραλία
Πίστωση εικόνας: Nadine Shaabana, Unsplash

Ψάχνετε για μια συγκεκριμένη μάρκα ποτού; Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές:


Η καφεΐνη σε δημοφιλείς μάρκες ενεργειακών ποτών

Νεαρός άνδρας που πίνει ενεργειακό ποτό
Πίστωση εικόνας: FotoAndalucia, Shutterstock

Σας αρέσει η ώθηση από ένα υπέροχο ενεργειακό ποτό; Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας:


Η καφεΐνη σε δημοφιλείς μάρκες αναψυκτικών

καφεΐνη σε σόδα
Πίστωση εικόνας: Unsplash

Όλοι έχουν μια αγαπημένη μάρκα σόδας, αλλά ξέρετε πόση καφεΐνη περιέχει η δική σας; Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες μάρκες:


Καφεΐνη σε διαφορετικούς τύπους τσαγιού

Ρίχνει το τσάι oolong σε ένα φλιτζάνι
Πίστωση εικόνας: Νέα Αφρική, Shutterstock

Είστε περισσότερο λάτρης του τσαγιού; Εδώ είναι τα κύρια είδη τσαγιού:

διαχωριστικό 5

Τελικές σκέψεις

Να το έχετε: την περιεκτικότητα σε καφεΐνη σχεδόν κάθε ποτού στον πλανήτη! Ελπίζουμε αυτή η λεπτομερής βάση δεδομένων για την καφεΐνη να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πόση καφεΐνη περιέχει όλα τα αγαπημένα σας ποτά και μάρκες. Η καφεΐνη μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά μόνο εάν καταναλώνεται με ασφάλεια και με μέτρο. Απολαύστε τη σόδα, τα ενεργειακά ποτά, τον καφέ και το τσάι σας!


Πηγή εικόνας: Joanna Kosinska, Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *