Ποια είναι τα συμπτώματα της δυσανεξίας στην καφεΐνη και της αλλεργίας στην καφεΐνη;

Σήμερα, θα κάνουμε την ερώτηση:

Ποια είναι τα συμπτώματα της δυσανεξίας στην καφεΐνη και της αλλεργίας στην καφεΐνη;

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε με τις αλλεργίες στην καφεΐνη…

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αναφυλακτικές αντιδράσεις στην καφεΐνη και υπάρχουν κάποια γενετικά στοιχεία σχετικά με την αδυναμία επεξεργασίας της καφεΐνης.

Αυτό συμβαίνει επειδή μερικοί άνθρωποι δεν διαθέτουν τα γονίδια για να επεξεργαστούν σωστά την καφεΐνη και έτσι η καφεΐνη συσσωρεύεται στο σώμα ενός ατόμου αντί να διασπάται σωστά, επομένως είναι υπερευαίσθητοι στην καφεΐνη.

Τα σωματικά συμπτώματα της υπερευαισθησίας στην καφεΐνη περιλαμβάνουν εξανθήματα, ιδρώτες, πρήξιμο και δυσκολία στην αναπνοή.

Ευτυχώς, η αλλεργία στην καφεΐνη είναι σπάνια. Για όσους είναι αλλεργικοί στην καφεΐνη, είναι καλύτερο να αποφεύγουν την καφεΐνη και να στραφούν σε καφέ χωρίς καφεΐνη.

Τι γίνεται όμως με τη δυσανεξία στην καφεΐνη;

Η καφεΐνη δεν είναι μόνο καφές, αλλά και πολλά διαφορετικά είδη τσαγιού, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά.

Λόγω της μοριακής δομής της καφεΐνης, μόλις καταποθεί, μεταφέρεται πολύ γρήγορα στο σώμα και η επίδρασή της γίνεται αισθητή σχετικά γρήγορα.

Μερικοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στην καφεΐνη, η οποία κυμαίνεται από το φως έως την έντονη ευαισθησία.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αϋπνία, άγχος, ανησυχία, πονοκεφάλους, αίσθημα παλμών, κόπωση και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το ερώτημα είναι πόση καφεΐνη είναι ασφαλές για κατανάλωση;

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τροφικές δυσανεξίες, όταν η αντίδραση στην καφεΐνη ταξινομείται ως δυσανεξία και όχι ως αλλεργία, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το άτομο.

Οι άνθρωποι επηρεάζονται από την καφεΐνη με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από άλλους και πρέπει να προσαρμόσουν ανάλογα την πρόσληψή τους.

Οι γενικές οδηγίες λένε ότι 3-4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι καλό για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ για άτομα με δυσανεξία στην καφεΐνη. Πράγματι, για μερικούς ανθρώπους μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα δυσανεξίας στην καφεΐνη όταν καταναλώνουν μικρές ποσότητες καφεΐνης

Φυσικά, η περιεκτικότητα σε καφεΐνη ενός φλιτζάνι καφέ εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το ποτό, τη μέθοδο παρασκευής, την ποσότητα του καφέ που παρασκευάζεται και το είδος των κόκκων καφέ, καθώς και από το επίπεδο ψησίματος του καφέ.

Για όσους λάτρεις του καφέ έχουν δυσανεξία στην καφεΐνη, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε την κατανάλωση καφεΐνης σας και ίσως να στραφείτε σε καφέ χωρίς καφεΐνη ή αφεψήματα από βότανα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *