Πού παίρνει τα Starbucks τους κόκκους του καφέ; (Δεδομένα 2022)

Τα Starbucks είναι ίσως η πιο διάσημη μάρκα καφέ στον κόσμο. Ο καφές τους είναι γνωστός για το άρωμα, την απαλότητα και τις πλούσιες γεύσεις του. Αλλά πού προμηθεύεται η Starbucks τους κόκκους καφέ της;

Η Starbucks προμηθεύεται τους κόκκους καφέ της κυρίως από τη Λατινική Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό και την Αφρική. Η εταιρεία αγοράζει καφέ από 30 χώρες από τις 70 που παράγουν καφέ. Επιλέγουν διαφορετικές χώρες για εισαγωγή, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικές γεύσεις καφέ.

Τα Starbucks επιλέγουν περιοχές διάσημες για τα φυτά του καφέ τους για να αγοράσουν τον καφέ τους.

Ωστόσο, αγοράζουν μόνο από φάρμες που πληρούν τα ηθικά πρότυπα παραγωγής και εργασίας τους. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει γιατί η εταιρεία θέλει να αγοράζει τον καφέ της από πολλές πηγές.

Οι αγαπημένες περιοχές των Starbucks για την παραγωγή κόκκων καφέ

Η περιοχή και το κλίμα επηρεάζουν τη γεύση του καφέ. Κάθε χώρα προσθέτει τη δική της γεύση στα φασόλια. Γι’ αυτό η Starbucks εισάγει τον καφέ της από πολλά μέρη.

Υπάρχουν περίπου 70 χώρες που παράγουν καφέ και τα Starbucks αγοράζουν τους κόκκους του από τουλάχιστον 30 από αυτές.

Η λήψη καφέ από διάφορες χώρες εξασφαλίζει μια σταθερή προσφορά. Επιπλέον, η εισαγωγή φασολιών από όλο τον κόσμο επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων.

Παρά τις πηγές του σε περισσότερες από 30 χώρες, ο γίγαντας του καφέ ευνοεί τρεις περιοχές πάνω από όλα: Ασία-Ειρηνικό, Αφρική και Λατινική Αμερική.

Κάθε περιοχή έχει τον δικό της τρόπο φύτευσης και συγκομιδής του καφέ, που δίνει στους κόκκους τη μοναδική τους γεύση. Η ικανότητα του Starbucks να διατηρεί αυτές τις γεύσεις είναι ο λόγος που βρίσκεται πάνω από τους ανταγωνιστές του.

Ας δούμε τι είδους καφέ παίρνει το Starbucks από τις τρεις αγαπημένες του περιοχές.

Λατινική Αμερική

Τα Starbucks αγοράζουν 3% της συνολικής προσφοράς καφέ στον κόσμοκαι το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Τα φασόλια από εδώ εμφανίζονται σε πολλά μείγματα Starbucks. Η περιοχή παράγει φασόλια υψηλής ποιότητας με απαράμιλλη γεύση.

Ακόμη και στη Λατινική Αμερική, κάθε χώρα έχει διαφορετικό κλίμα που επηρεάζει τη γεύση του καφέ. Για παράδειγμα, οι κόκκοι καφέ που εισάγει η εταιρεία από την Κόστα Ρίκα διαφέρουν ελαφρώς στη γεύση σε σύγκριση με τους κόκκους της Βραζιλίας.

Βραζιλιάνικοι κόκκοι καφέ.
Βραζιλιάνικοι κόκκοι καφέ

Η Λατινική Αμερική είναι γνωστή για τρεις εμπορικές γεύσεις: κόκα, μαλακό μπαχαρικό και ξηρούς καρπούς.

Οι κόκκοι καφέ της Λατινικής Αμερικής είναι τραγανοί με οξύτητα, κάνοντας τον καφέ “ζεστό”. Η οξύτητα προέρχεται από το ηφαιστειακό έδαφος, το οποίο είναι άφθονο σε χώρες όπως η Κόστα Ρίκα.

Ένας άλλος παράγοντας για την όξινη γεύση είναι η διαδικασία ζύμωσης που χρησιμοποιούν τα φυτά καφέ στην περιοχή.

Ασίας-Ειρηνικού

Η Starbucks αγοράζει ένα σημαντικό μέρος του καφέ της από την Ασία-Ειρηνικό. Η γεύση του καφέ εδώ είναι μοναδική και δεν είναι διαθέσιμη πουθενά αλλού.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτές τις γεύσεις σε πολλά από τα χαρακτηριστικά της μείγματα.

Ο ασιατικός καφές του Ειρηνικού είναι γεμάτος, απαλός και μέτρια όξινος. Είναι γήινο, φυτικό, απαλό και σιροπιαστό.

Αφρική

Η εταιρεία παίρνει τις εξωτικές της γεύσεις από την Αφρική, όπου υπάρχουν μερικές μοναδικές γεύσεις. Ορισμένες αφρικανικές χώρες όπως η Αιθιοπία φημίζονται για τις εξαγωγές καφέ τους.

Αιθιοπικοί κόκκοι καφέ.
Αιθιοπικοί κόκκοι καφέ

Η Αφρική δίνει στον γίγαντα του καφέ τα εσπεριδοειδή του αρώματα. Ο αφρικανικός καφές μοιάζει με γεύση εσπεριδοειδή, σοκολάτα και μούρα.

Από πού προέρχεται ο καφές Starbucks Reserve;

Το πρόγραμμα καφέ Starbucks Reserve πουλά γεύσεις μοναδικής προέλευσης. Πουλάει αυτές τις γεύσεις στα πολυτελή καφέ μπαρ και τα ψητά Starbucks.

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε γνώστες του καφέ που προτιμούν συγκεκριμένες γεύσεις.

Η εταιρεία αγοράζει κόκκους καφέ για το Starbucks Reserve από μια συγκεκριμένη φάρμα ή περιοχή για κάθε παρτίδα. Κάθε τοποθεσία πουλά τον αποθεματικό του καφέ σε μικρές παρτίδες.

Μπορείς δείτε αυτό το πλήρες άρθρο για να μάθετε περισσότερα για το Starbucks Reserve και πώς διαφέρει από ένα κανονικό κατάστημα Starbucks.

Γιατί τα Starbucks δεν αγοράζουν καφέ από ένα μέρος;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Starbucks δεν αγοράζει τον καφέ της από ένα μόνο μέρος:

Ποικιλία γεύσεων

Όπως αναφέρθηκε, κάθε περιοχή δίνει μια μοναδική γεύση στους κόκκους του καφέ της. Παράγοντες όπως το έδαφος, το κλίμα κ.λπ., επηρεάζουν τη γεύση.

Για να προσθέσει περισσότερες γεύσεις στα μείγματά της, η εταιρεία αγοράζει τους κόκκους καφέ της από τις καλύτερες φάρμες σε όλο τον κόσμο. Τους επιτρέπει να προσφέρουν στους πελάτες μια μεγάλη ποικιλία από γηγενείς γεύσεις.

Οποιοσδήποτε λάτρης του καφέ θα σας πει ότι οι κολομβιανές γεύσεις έχουν πιο νόστιμη γεύση, ενώ οι ινδονησιακές γεύσεις είναι πιο γήινες. Σίγουρα υπάρχει μια αισθητή διαφορά.

Βιώσιμος εφοδιασμός

Διαφορετικοί προμηθευτές είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσετε μια βιώσιμη και αδιάκοπη παροχή κόκκων καφέ. Προβλήματα όπως κακές συγκομιδές, μολύνσεις των καλλιεργειών, φυσικές καταστροφές ή ανθρωπογενείς καταστροφές μπορούν να χτυπήσουν οποιαδήποτε περιοχή ανά πάσα στιγμή.

Εάν ένας από τους προμηθευτές δεν μπορεί να συμβαδίσει με τα κανονικά επίπεδα παραγωγής για αυτούς τους λόγους, η εταιρεία μπορεί να εξαρτάται από άλλες χώρες για να συνεχίσει τον εφοδιασμό της.

Επιπλέον, καθώς κάθε χώρα συλλέγει καφέ σε διαφορετική εποχή του χρόνου, η αγορά από διαφορετικές χώρες εξασφαλίζει επίσης την τακτική προσφορά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημαίνει ότι τα Starbucks δεν θα ξεμείνουν από κόκκους καφέ σε καμία εποχή.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο πρέπει να έχει αδιάκοπη παροχή καφέ.

Γιατί τα Starbucks δεν αγοράζουν καφέ από τις ΗΠΑ;

Η Starbucks παίρνει τον καφέ της από διάφορα μέρη του κόσμου και φέρνει τους κόκκους στο σπίτι. Οι κόκκοι του καφέ ψήνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, δεν αγοράζει καφέ από την πατρίδα της.

Ο λόγος είναι απλός: αν και ο κορυφαίος εισαγωγέας καφέ στον κόσμο, οι ΗΠΑ δεν παράγουν καφέ σε σημαντικές ποσότητες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους:

Κλίμα

Το μεγαλύτερο μέρος του κλίματος στις ΗΠΑ δεν είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια καφέ. Το φυτό του καφέ απαιτεί ένα τροπικό κλίμα, που επικρατεί σε περιοχές πιο κοντά στον ισημερινό – τη ζώνη που είναι γνωστή ως “Ζώνη φασολιών

Ας καταλάβουμε το είδος του κλίματος που χρειάζονται τα φυτά καφέ.

Οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να κυμαίνονται πολύ, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Το φυτό επίσης δεν του αρέσει το άμεσο ηλιακό φως, επομένως είναι σημαντικό να σκιάζετε το φυτό από τον ήλιο.

Και δεν αρκεί να είναι ζεστή η περιοχή: δεν πρέπει να είναι ευαίσθητη στον παγετό και να αντιστέκεται σε μεγάλης κλίμακας εισβολές παρασίτων.

Ένας άλλος σημαντικός κλιματικός παράγοντας είναι η βροχή. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πολλά μέρη με προβλέψιμες βροχοπτώσεις.

Το φυτό καφέ πρέπει να έχει ομοιόμορφη κατανομή βροχοπτώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συνήθως 1 έως 1,5 μέτρο ετησίως.

Εργασία

Το κόστος της εργασίας είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η εισαγωγή καφέ είναι καλύτερη επιλογή για τα Starbucks.

Η εργασία είναι δαπανηρή στις ΗΠΑ σε σύγκριση με τις κορυφαίες χώρες εισαγωγής καφέ. Επιπλέον, δεν υπάρχει αρκετό εργατικό δυναμικό στο χωράφι για την υποστήριξη τεράστιων φυτών καφέ.

Το τεράστιο μέγεθος της εταιρείας θα έκανε την παραγωγή καφέ στις ΗΠΑ εξαιρετικά ακριβή.

Ωστόσο, η Starbucks διασφαλίζει ότι αγοράζει τον καφέ της από φάρμες όπου οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιους μισθούς και ότι οι ιδιοκτήτες της φάρμας δεν παραβιάζουν κανέναν ηθικό κώδικα.

Η Starbucks προμηθεύεται ηθικά το 99% του καφέ της – ένα τεράστιο ορόσημο για μια επιχείρηση του μεγέθους της.

Από πού παίρνει τα Starbucks το διάσημο μείγμα Pike Place;

Το Pike Place είναι το χαρακτηριστικό μείγμα των Starbucks. Είναι ένα λείο, γεμάτο σώμα και δυνατό μείγμα από σκούρα φασόλια. Το άρωμα στα καφέ Starbucks συνήθως προέρχεται από το ψητό Pike Place.

Το μείγμα 100% Arabica είναι πιστοποιημένο Kosher και προέρχεται από την Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική. Είναι ένας φόρος τιμής στην πρώτη τοποθεσία του γίγαντα του καφέ στο Σιάτλ.

Μερικά από τα πιο διάσημα μείγματα Starbucks και η προέλευσή τους

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το The Pike Place είναι το κορυφαίο μείγμα της εταιρείας, αλλά υπάρχουν πολλές γεύσεις που κάνουν τους πελάτες να επιστρέφουν.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μερικά από τα πιο δημοφιλή ψητά καφέ που αγοράζει η Starbucks από διάφορα μέρη του κόσμου για εσάς.

The Breakfast Blend

Το Breakfast Blend είναι ένα γνωστό όνομα και αρκετά αγαπημένο για την πικάντικη, λαμπερή του γεύση. Το Starbucks το φέρνει από τη Λατινική Αμερική και δίνει ένα μέτριο ψητό στα φασόλια.

Ο καφές που χρησιμοποιείται για αυτό το μείγμα είναι 100% Arabica και δίνει μια απαλή πικάντικη, ξηρή και ζαχαρώδη γεύση. Το Breakfast Blend είναι μια εξαιρετική επιλογή για ζυθοποιία στο σπίτι.

Starbucks Breakfast Blend

  • Τα Starbucks προσφέρουν εξαιρετικό φλιτζάνι καφέ με αυτό το σακουλάκι 18 ουγκιών Breakfast Blend μεσαίου καβουρδισμένου καφέ με κόκκους
  • Νότες καστανής ζάχαρης και γλυκού πορτοκαλιού αναμειγνύονται στον πιο ελαφρύ μέτριο καβουρδισμένο καφέ μας

Caffe Verona

Το Caffé Verona είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις του καφέ που προτιμούν ένα σκούρο ψητό. Το γεμάτο σώμα μείγμα έχει πολλαπλές ρίζες στη Λατινική Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό.

Είναι κατάλληλο για σπιτική παρασκευή αν σας αρέσει ο καφές σας δυνατός με όχι πολύ πικρή και όχι πολύ ζαχαρώδη γεύση.

Με το Caffé Verona, απολαμβάνετε μια υπέροχη γεύση καραμέλας και σκούρου κακάο.

Starbucks Caffé Verona Coffee Beans

  • Τα Starbucks προσφέρουν εξαιρετικό φλιτζάνι καφέ μετά από φλιτζάνι με αυτή τη σακούλα 18 ουγκιών καφέ Caffè Verona σκούρου καβουρδισμένου ολικής άλεσης
  • Ένας καλά ισορροπημένος και πλούσιος σκούρος καβουρδισμένος καφές, το μείγμα Starbucks Caffè Verona είναι ένα ιστορικό σκούρο ψητό με νότες από σκούρο κακάο και καραμελωμένη ζάχαρη.

Pike Place Decaf

Τα Starbucks σας καλύπτουν αν αγαπάτε το Pike Place αλλά θέλετε ένα ντεκαφεϊνέ. Η προέλευση του μείγματος είναι παρόμοια με αυτή του Pike Place: Λατινική Αμερική και Ασία-Ειρηνικός.

Ωστόσο, αυτός ο καφές δεν θα σας κρατήσει ξύπνιους το βράδυ. Η γεύση ντεκαφεϊνέ έχει λιγότερη πικράδα από το σκούρο μείγμα και σας δίνει μια γεύση σοκολάτας ξηρού καρπού.

Starbucks Decaf Pike Place Coffee

  • Decaf Pike Place Roast είναι καλά στρογγυλεμένο με λεπτές νότες κακάο και φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς που εξισορροπούν την απαλή αίσθηση στο στόμα
  • Απολαύστε τον καφέ Starbucks που αγαπάτε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

Starbucks Brazil Blend

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το μείγμα προέρχεται από τη Βραζιλία. Ο καφές έχει φρουτώδεις και λαμπερές νότες και όξινη γεύση.

Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτού του μείγματος είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις.

Μπορεί να μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά από τον επίσημο ιστότοπο των Starbucks, αλλά το τοπικό παντοπωλείο σας μπορεί να μην το έχει.

συμπέρασμα

Τα Starbucks ξεπερνούν και προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις καφέ. Το έχουν επιτύχει εισάγοντας κόκκους καφέ από μια μεγάλη ποικιλία χωρών στη Λατινική Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό και την Αφρική.

Η εταιρεία πιστεύει στη διατήρηση των γηγενών γεύσεων και της μοναδικότητας κάθε περιοχής στα ψητά της. Έχουν προμηθευτές σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν τη διακοπή της παροχής καφέ σε όλες τις τοποθεσίες της.

Τα όμορφα αρώματα και οι γεύσεις δείχνουν τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει τις πιο αυθεντικές γεύσεις στους πελάτες της.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *