Πρωτάθλημα αεροπορίας ΗΠΑ 2022

Η συντροφικότητα της βάσης πιέζει (λογοπαίγνιο) στο φετινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

ΤΟΥ ΤΖΟΣ ΤΑΒΕΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BARISTA

Φωτογραφίες από τον Josh Taves

Τα πρωταθλήματα AeroPress είναι ο μονάρχης των πρωταθλημάτων καφέ βάσης εδώ και πολύ καιρό – 14 χρόνια για την ακρίβεια. Ενώ σχεδόν κάθε άλλη μορφή αθλητισμού καφέ έχει επιλεγεί και αναπτυχθεί από την επιθυμία της γενιάς μας που έχει ξεσηκωθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρει κάτι διασκεδαστικό και δευτερεύον και να «το κάνει κάτι», το Πρωταθλήματα AeroPress έχουν μείνει, καλά… μικρό.

Ειλικρινά, νομίζω ότι γι’ αυτό αρέσει στον κόσμο. Στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από το πόσους ακολούθους, χορηγούς ή συγγραφείς των μέσων ενημέρωσης προσελκύουν στο Instagram τα πρωταθλήματα AeroPress, εξακολουθούν να αποτελούνται από μια χούφτα ανθρώπων σε ένα πίσω δωμάτιο ή σε μια σκηνή που μαζεύονται για να φτιάξουν καφέ απλά και νόστιμα. Για πάνω από μια δεκαετία τώρα περίμενα τα πρωταθλήματα AeroPress να γίνουν mainstream. απλά δεν θα το κάνουν. Μου αρέσει.

Το πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ επέτρεψε στους αγωνιζόμενους να κάνουν ό,τι θεωρούσαν απαραίτητο για να δημιουργήσουν το τέλειο κύπελλο. Αυτό περιελάμβανε περιποίηση, ταξινόμηση, προσαρμοσμένο τρίψιμο,
και μεταβλητές χημείες νερού.

Το Vibe

Ποτέ δεν έχω γράψει ένα γέλιο σε ένα άρθρο πριν, καθώς πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αφεθούν για συντομευμένες καυγάδες μεταξύ φίλων, αλλά νομίζω ότι αυτό το απόσπασμα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aeropress ο ιστότοπος μπορεί να αξίζει ακριβώς αυτό:

“Δεν μας αρέσουν ιδιαίτερα οι κανόνες και οι κανονισμοί – έχουν ρουφήξει τη διασκέδαση και τη συμμετοχή από άλλους διαγωνισμούς καφέ.”

Χαχαχα. Τέλειος.

Έτσι, όταν το Πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ έφτασε σε απόσταση οδήγησης από το μέρος που μένω, αποφάσισα να κάνω το ταξίδι για να το δω μόνος μου. Τώρα για να είμαι δίκαιος, είχα δει το πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ στο παρελθόν, αλλά συνήθως περιλάμβανε μερικές μπύρες, πολλούς ανθρώπους για να συνομιλήσω και δεν έδινα πραγματικά σημασία. Ήμουν ενθουσιασμένος που θα περάσω λίγο πιο συγκεντρωμένο χρόνο βλέποντας τη δράση από πρώτο χέρι. Δεν υπάρχει προκριματικός αγώνας για το πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ, επομένως τα στοιχήματα ήταν μεγάλα, καθώς ένας από τους 17 διαγωνιζόμενους από όλη τη χώρα θα εκπροσωπούσε τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο Tinker Coffee Co. ήταν ένας εξαιρετικός χώρος για να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ.

The Digs

Tinker Coffee Co. στην Ινδιανάπολη φιλοξένησαν την εκδήλωση στο προπονητικό τους εργαστήριο, το οποίο διέθετε άφθονο χώρο στο μπαρ για τις ζυθοποιίες τριών αθλητών που ζυθοποιούσαν ταυτόχρονα. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν 5 λεπτά για να φτιάξουν και να σερβίρουν τον καφέ τους. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι χρησιμοποιούσαν τον ίδιο καφέ (παρέχεται από την Tinker) και εναπόκειτο σε αυτούς να εφαρμόσουν τη συνταγή, την τεχνική και το στυλ παρασκευής που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν τον καφέ. Κάποιοι έφεραν τους δικούς τους μύλους, κάποιοι περιποιήθηκαν ολόκληρα τα φασόλια και κάποιοι κοσκινίσαν τους κόκκους. Όλοι δούλεψαν σκληρά, έβαλαν την καρδιά τους σε αυτό και πέρασαν υπέροχα.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στον 5λεπτο χρόνο παρουσίασής τους για να προσφέρουν στους κριτές την καλύτερη δυνατή εμπειρία γεύσης.

Μια Συνετή Προσέγγιση

Η μορφή της κριτικής ήταν περίπου τόσο χαλαρή και ψυχική όσο θα σας έκανε να πιστέψετε το παραπάνω απόσπασμα. Οι τρεις κριτές είχαν διαφορετικούς βαθμούς εμπειρίας καφέ (ο ένας ήταν ο Hugo Cano, ο πρωταθλητής AeroPress των ΗΠΑ το 2021). Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να δοκιμάσουν και τους τρεις καφέδες σε κάθε ζέστη, να κάνουν λίγο φτύσιμο και σκέψη και μετά με το μέτρημα των τριών έδειξαν τον αγαπημένο τους. Ο τυχερός ζυθοποιός που είχε τα περισσότερα δάχτυλα στραμμένα στο φλιτζάνι του προκρίθηκε στην επόμενη σειρά με την ελπίδα ότι θα δείξουν περισσότερα δάχτυλα στην υποβολή τους. Τρεις σειρές αργότερα και ένας πρωταθλητής στέφθηκε.

Η κριτική επιτροπή πήρε πολύ σοβαρά το έργο της στο πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ.

ο Πρωτάθλημα AeroPress των ΗΠΑ ανταποκρίθηκε στη δημοσιότητα της βάσης. Η δοκιμή του ίδιου καφέ που ερμηνεύεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες—χρησιμοποιώντας μια ζυθοποιία τόσο δυναμική όσο η AeroPress—είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες που είχα στον κόσμο του καφέ.

Το αποτέλεσμα

Στο τέλος του Σαββατοκύριακου, τρεις συναγωνιστές ανέβηκαν στη σκηνή και έλαβαν αναγνώριση για τις συνταγές τους. Cecil Cope του Stone Creek Coffee στο Μιλγουόκι τερμάτισε τρίτος, ο ήρωας της πατρίδας Λουκ Σπέερς του Καφές Amberson τερμάτισε δεύτερος και πήρε τις κορυφαίες διακρίσεις από τον Daniel Soria Typica Σικάγο. Οι τελευταίες εστίες έγιναν στη μεγαλύτερη σκηνή μπροστά σε πλήρες κοινό (ο Tinker φιλοξενούσε το US CoffeeChamps προκαταρκτικά το ίδιο Σαββατοκύριακο) και αποτέλεσε μια διασκεδαστική εκδήλωση.

Η συντροφικότητα μεταξύ των διαγωνιζομένων στην εκδήλωση ήταν διάχυτη. Εδώ, ο Luke Speers (αριστερά) και ο Daniel Soria επευφημούν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των τελικών.

Ο Daniel Soria θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress στο Βανκούβερ, π.Χ., σε λίγες εβδομάδες, χάρη στον οικοδεσπότη των χορηγών που συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτήν την κουλτούρα υψηλών προδιαγραφών.

Ζήτω τα πρωταθλήματα AeroPress.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Τζος Τέιβς είναι επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης για Ψητήρια εστιών στο Μίσιγκαν και το
δημιουργός του CuppingBrewer.com. Είναι επίσης φιναλίστ του USBC του 2017, οπότε ξέρει τον τρόπο του
πολλά διαφορετικά gadget για καφέ. Εργάζεται στη βιομηχανία του καφέ από το 2006 και του αρέσει
εκμεταλλευόμενοι όλες τις μεγάλες περιπέτειες που έχει να προσφέρει η ύπαιθρος.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *