Πόσα γραμμάρια σε μια ουγγιά

Ακολουθείτε μια συνταγή με μετρικές μετρήσεις; Τότε θα θέλετε να μάθετε πόσα γραμμάρια σε μια ουγγιά. Αποκτήστε το εύχρηστο γράφημα μετατροπών εδώ.

Μεζούρα γεμάτο με μαύρη ζάχαρη σε ζυγαριά κουζίνας.

Έχετε μπερδευτεί με το πόσα γραμμάρια είναι σε μια ουγγιά; Ή μήπως κάνατε μια απευθείας μετατροπή – και το αποτέλεσμα δεν ήταν σωστό; Οι μετατροπές μετρήσεων μπορεί να είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν εν κινήσει. Αυτός ο απλός οδηγός σας βοηθά να αφαιρέσετε τις εικασίες από την επόμενη συνταγή σας, καθιστώντας απλή και εύκολη τη μετατροπή των γραμμαρίων σε ουγγιές και το αντίστροφο.

Γρήγορη μετατροπή γραμμαρίων σε ουγγιές

Υπάρχουν πολλές γρήγορες και εύκολες μετατροπές που μπορείτε να κάνετε στο διαδίκτυο, αλλά ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό προέρχεται από τη γνώση ότι υπάρχουν 28,35 γραμμάρια σε μία ουγγιά (28,3495 για την ακρίβεια).

Όταν δουλεύω κάτι, χρησιμοποιώ πάντα 28,35 γραμμάρια για κάθε ουγγιά.

Έτσι, για να μετατρέψετε τα γραμμάρια σε ουγγιές, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον απλό τύπο:

Βάρος σε ουγγιές = βάρος σε γραμμάρια / 28,3495.

Γιατί ορισμένες συνταγές χρησιμοποιούν ουγγιές αντί για γραμμάρια;

Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, πιθανότατα αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας το τυπικό σύστημα μέτρησης, το οποίο μετρά τα συστατικά σε λίβρες, ουγγιές, φλιτζάνια κ.λπ. Αλλά αν ακολουθείτε μια συνταγή που δημιουργήθηκε από κάποιον εκτός των ΗΠΑ, θα διαπιστώσετε ότι παρέχουν μετρήσεις σε γραμμάρια, σύμφωνα με το μετρικό σύστημα.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ γραμμαρίων και ουγγιών

Κατά το ψήσιμο, οι μετρήσεις πρέπει να είναι ακριβείς, γιατί ακόμη και η παραμικρή έλλειψη ή υπέρβαση στη μετατροπή σας μπορεί να σημαίνει πολύ λίγο ή πάρα πολύ συστατικό – κάτι που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Στο τυπικό σύστημα μέτρησης που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, ο όγκος δεν είναι ακριβής, επειδή ο δηλωμένος όγκος μπορεί να επηρεαστεί από το πόσο σφιχτά είναι συσκευασμένο το συστατικό. Για ακριβές ψήσιμο, το μετρικό σύστημα είναι στην πραγματικότητα πιο ακριβές. Για να είστε απόλυτα σίγουροι, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή ζυγαριά κουζίνας για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά το ψήσιμο.

Ωστόσο, είναι ακόμα καλό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ μιας ουγγιάς και ενός γραμμαρίου για αυτές τις γρήγορες νοητικές μετατροπές.

Γράφημα μετατροπών

Γράφημα μετατροπής ουγγιών σε γραμμάρια.

Μέτρηση ξηρού βάρους με τη ζυγαριά της κουζίνας σας

ΕΝΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ παρέχει τον πιο αλάνθαστο τρόπο για να λάβετε μια ακριβή μέτρηση. Τοποθετήστε ένα δοχείο στη ζυγαριά και κάντε κλικ στο κουμπί ‘απόβαρο’ για να μηδενίσετε την οθόνη. Τώρα προσθέστε τα ξηρά συστατικά για να μετρήσετε το βάρος τους. Το κουμπί «απόβαρο» αφαιρεί το βάρος του δοχείου από τα ξηρά συστατικά.

Κάθε φορά που αναρωτιέστε πόσα γραμμάρια είναι σε μια ουγγιά, ανατρέξτε στο εύχρηστο γράφημα μετατροπών, τον οδηγό σας για τις μετατροπές αμερικάνικου τυπικού και μετρικού βάρους.

Περισσότεροι οδηγοί μετατροπής

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *