Πόση καφεΐνη περιέχει ένα φλιτζάνι καφέ;

Σήμερα, θα κάνουμε την ερώτηση:

Πόση καφεΐνη περιέχει ένα φλιτζάνι καφέ και τι επηρεάζει τα επίπεδα καφεΐνης στον καφέ;

Η ποσότητα καφεΐνης σε ένα μόνο φλιτζάνι καφέ καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Το είδος των κόκκων καφέ που χρησιμοποιείτε, το είδος του ποτού που πίνετε και πόσο από αυτό παρασκευάζεται, οπότε ας εξετάσουμε αυτούς τους παράγοντες.

Τα επίπεδα καφεΐνης εξαρτώνται από τη μέθοδο παρασκευής;

Ναι, εξαρτάται απολύτως από τη διαδικασία παρασκευής.

Λοιπόν, πόση καφεΐνη περιέχει ένα φλιτζάνι καφέ;

Ένα φλιτζάνι βρασμένου καφέ 8 ουγγιών έχει συνήθως από 95 έως 200 mg καφεΐνης.

Ωστόσο, αν παραγγείλετε έναν καφέ χωρίς καφεΐνη, το περιεχόμενο θα ήταν προφανώς πολύ μικρότερο. Ένας παρασκευασμένος καφές χωρίς καφεΐνη θα έχει 2 έως 12 mg καφεΐνης.

Τι γίνεται με τον εσπρέσο; Πόση καφεΐνη περιέχει ένα φλιτζάνι εσπρέσο;

Ο εσπρέσο είναι πιο δυνατός και σερβίρεται σε μικρότερες μερίδες. Ένας μόνος εσπρέσο 1 ουγγιάς έχει 47 έως 75 mg καφεΐνης. Αλλά αν παραγγείλετε έναν εσπρέσο χωρίς καφεΐνη, θα λάβετε 1 έως 15 mg καφεΐνης.

Τι γίνεται με τον στιγμιαίο καφέ; Πόση καφεΐνη περιέχει ένα φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ;

Ένα φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ 8 ουγγιών θα περιέχει σχεδόν 27 έως 52 mg καφεΐνης.

Όμως, πόση καφεΐνη περιέχει τα διάφορα είδη ροφημάτων καφέ;

Διαφορετικά ποτά καφέ έχουν διαφορετικές ποσότητες περιεκτικότητας σε καφεΐνη. Ωστόσο, τα πιο διάσημα ποτά καφέ δεν διαφέρουν τόσο πολύ.

Ένα μέτριο Americano, Cappuccino, Latte και Mocha έχουν όλα την ίδια ποσότητα καφεΐνης. 80 mg καφεΐνης. Ωστόσο, ένα μεγαλύτερο ποτό θα απαιτούσε έως και 120 mg καφεΐνης.

Άρα, υπάρχει διαφορά στα επίπεδα καφεΐνης μεταξύ του καφέ arabica και του καφέ robusta;

Ναι, η περιεκτικότητα σε καφεΐνη του κόκκου Arabica είναι περίπου η μισή από εκείνη του κόκκου Robusta. Πράγματι, ο κόκκος Robusta θα έχει έως και 2,5% καφεΐνη ενώ ο κόκκος καφέ Arabica δεν θα έχει γενικά περισσότερο από 1,7% καφεΐνη

Το επίπεδο ψητού επηρεάζει τα επίπεδα καφεΐνης;

Ναι, η ποσότητα καφεΐνης εξαρτάται επίσης από το επίπεδο ψησίματος των κόκκων καφέ. Οι ελαφρά καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από τους βαριά καβουρδισμένους, επομένως όσο πιο ελαφρύ είναι το καβουρδισμένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η καφεΐνη!

Για να μάθετε περισσότερα για το Decadent Decaf, επισκεφτείτε το Decadentdecaf ή ρίξτε μια ματιά στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα βίντεο σχετικά με θέματα ντεκαφεΐνης, καφεΐνης και καφέ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *