Πόση καφεΐνη περιέχει ο ντεκαφεϊνέ καφές;

Σήμερα, θα κάνουμε την ερώτηση:

Πόση καφεΐνη περιέχει ο ντεκαφεϊνέ καφές;

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, πόση καφεΐνη στον τυπικό κανονικό καφέ;

Λοιπόν, ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ 12 ουγκιών μπορεί να είναι από 120 mg έως 180 mg καφεΐνης.

Πώς συγκρίνεται αυτό με τον καφέ χωρίς καφεΐνη;

Λοιπόν, ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη του ίδιου μεγέθους έχει επίπεδα καφεΐνης μεταξύ 2mg και 15mg καφεΐνης ανάλογα με τη διαδικασία ντεκαφεϊνέ, τη μέθοδο παρασκευής, την ποικιλία καφέ και το επίπεδο καβουρδίσματος καφέ.

Στην ουσία, η καφεΐνη σε ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη είναι αμελητέα.

Ωστόσο, η μεταβλητή που επηρεάζει περισσότερο το επίπεδο καφεΐνης είναι η διαδικασία αποκαφεΐνης που χρησιμοποιείται για την ντεκαφεϊνοποίηση των κόκκων καφέ.

Ας αναλύσουμε τα επίπεδα καφεΐνης των τριών κορυφαίων διεργασιών αποκαφεΐνης ως εξής

Διαδικασία καφέ χωρίς καφεΐνη με μεθυλενοχλωρίδιο

Διαδικασία καφέ χωρίς καφεΐνη με CO2 “Αφρώδη Νερό”.

και

Η Swiss Water Decaf Coffee Process

Με σειρά από τα υψηλότερα προς τα χαμηλότερα επίπεδα καφεΐνης, τα επίπεδα καφεΐνης σε αυτές τις διαδικασίες αποκαφεΐνης είναι τα εξής:

ο Διαδικασία μεθυλενοχλωριδίου χωρίς καφεΐνη είναι ντεκαφεΐνη σε επίπεδο 96-97% χωρίς καφεΐνη και είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας χημικός διαλύτης που ονομάζεται χλωριούχο μεθυλένιο χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της καφεΐνης από τους κόκκους καφέ, επομένως μπορεί να περιέχει επίπεδα καφεΐνης 2-3%.

Το χλωριούχο μεθυλένιο είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος ντεκαφεϊνέ στον κόσμο. Εάν δεν υπάρχει καμία αναφορά στη διαδικασία αποκαφεϊνοποίησης σε ένα πακέτο καφέ ή στιγμιαίο καφέ, τότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το χλωριούχο μεθυλένιο χρησιμοποιήθηκε για την ντεκαφεΐνη των κόκκων.

ο Διαδικασία CO2 Decaf Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν είναι σαφής – δεν μπορούμε να βρούμε πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα καφεΐνης στον καφέ χωρίς καφεΐνη της διαδικασίας CO2. Συχνά αποκαλούμενη διαδικασία «ανθρακούχου νερού», χρησιμοποιεί CO2 για να αφαιρέσει την καφεΐνη από τους πράσινους κόκκους καφέ αντί για έναν χημικό διαλύτη. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε τι επίπεδο καφεΐνης είναι συνήθως η διαδικασία CO2.

ο Swiss Water Decaf Process είναι πιστοποιημένο 99,9% χωρίς καφεΐνη και χρησιμοποιεί μόνο νερό (χωρίς χημικά) για την αποκαφεΐνη των κόκκων.

Συνιστούμε την Swiss Water Process of decafeination και την Decadent Decaf Coffee Company καβουρδίζει κυρίως καφέ Swiss Water Process χωρίς καφεΐνη.

Για να μάθετε περισσότερα για το Decadent Decaf, επισκεφτείτε το Decadentdecaf ή ρίξτε μια ματιά στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα βίντεο σχετικά με θέματα ντεκαφεΐνης, καφεΐνης και καφέ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *