Πόση καφεΐνη στο παγωτό Haagen Dazs Coffee; Τι να ξέρετε!

Παγωτό Haagen Dazs Coffee

Όταν μιλάμε για παγωτό, δεν μπορείτε να αναφέρετε τους μεγάλους χωρίς Haagen Dazs. Αυτός ο θρύλος στον κόσμο της παγωμένης λιχουδιάς υπάρχει από το 1960 και είναι συνώνυμος με την εκπληκτική γεύση. Μια από τις πιο παλιές γεύσεις, και πιο δημοφιλής είναι το παγωτό καφέ τους. Φτιαγμένο με την ουσία των βραζιλιάνικων κόκκων καφέ που παρασκευάζονται τέλεια, αυτή η παγωμένη απόλαυση είναι το αγαπημένο των οπαδών του καφέ σε όλο τον κόσμο.

Ενώ το παγωτό καφέ Haagen Dazs είναι μια απολαυστική απόλαυση, μπορεί να είστε περίεργοι για την ποσότητα καφεΐνης που βρίσκεται μέσα. Για όσους απολαμβάνουν την καφεΐνη όλη την ημέρα, μην ανησυχείτε. Θα χαρείτε να μάθετε ότι το παγωτό καφέ Haagen Dazs έχει μόνο 19 mg καφεΐνης σε μια ολόκληρη μπανιέρα 1 πίντας.

Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό το νόστιμο παγωτό, από πού προέρχεται η καφεΐνη στο εσωτερικό του και πώς τα επίπεδα καφεΐνης του συγκρίνονται με άλλα δημοφιλή παγωτά καφέ στην αγορά.

διαχωριστικό 3

Λίγα λόγια για το Haagen Dazs

Δεν μπορείτε να συζητήσετε το παγωτό καφέ Haagen Dazs χωρίς να ρίξετε μια ματιά στην ίδια την εταιρεία. Όλα ξεκίνησαν με έναν άντρα που ονομαζόταν Ruben Mattus. Σε ηλικία μόλις 10 ετών έπιασε δουλειά βοηθώντας τον θείο του καθώς πουλούσε κατεψυγμένες λιχουδιές λεμονιού. Αυτή η μικρή επιχείρηση επεκτάθηκε τελικά και έγινε γνωστή ως Senator Frozen Products. Δυστυχώς, η επιχείρηση δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ρούμπεν. Αντίθετα, 30 χρόνια αργότερα, αυτός και η σύζυγός του, Rose, αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα της εταιρείας και να προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να πουλήσουν το μοναδικά φτιαγμένο παγωτό τους.

Το 1960, ο Ρούμπεν επινόησε το όνομα Haagen Dazs και ο θρύλος γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Στην αρχή, οι Haagen Dazs πρόσφεραν 3 γεύσεις βανίλια, σοκολάτα και το δημοφιλές παγωτό καφέ τους. Με αυτές τις 3 γεύσεις, η εταιρεία άρχισε να ανθίζει και να γίνεται γνωστό όνομα χάρη εν μέρει στην κόρη τους που άνοιξε το πρώτο τους κατάστημα το 1976.

χάρτινο κύπελλο haagen dazs
Πίστωση εικόνας: Husenjan Abdilim, Pixabay

Η καφεΐνη στο Haagen Dazs

Για όσους είναι περίεργοι, ναι, το παγωτό καφέ Haagen Dazs φτιάχνεται με γνήσιο καφέ. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν τέλεια παρασκευασμένα φασόλια Βραζιλίας για να φτάσουν στην απολαυστική γεύση. Τα 19 mg καφεΐνης που βρίσκονται σε μια μπανιέρα, ή μια πίντα, αυτού του παγωτού θεωρούνται χαμηλή και παρόμοια με την ποσότητα που θα βρείτε σε ένα φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ που παρασκευάζεται στην άνεση του σπιτιού σας. Δείτε πώς συγκρίνεται το Haagen Dazs με μερικά από τα αγαπημένα σας ποτά με καφέ.

Παγωτό Haagen Dazs 19 mg καφεΐνης ανά πίντα
Κανονικός παρασκευασμένος καφές 95 mg καφεΐνης ανά μερίδα 8 ουγκιών
Στιγμιαίος καφές 57 mg καφεΐνης ανά μερίδα 8 ουγκιών
Εσπρέσο 64 mg καφεΐνης ανά δόση
Καπουτσίνο 154 mg καφεΐνης ανά μερίδα 12 ουγγιών
παγωτό καφέ με κόκκους καφέ από πάνω
Πίστωση εικόνας: margouillat photo, Shutterstock

Άλλα παγωτά καφέ

Αν και μπορεί να έχει εκπληκτική γεύση, το παγωτό καφέ Haagen Dazs δεν είναι το μόνο στην αγορά. Αυτό μπορεί να αφήσει όσους ελπίζουν να πάρουν μια μικρή ώθηση καφεΐνης από τη γλυκιά λιχουδιά τους να αναρωτιούνται ποιες μάρκες έχουν την περισσότερη καφεΐνη που κρύβεται μέσα στη γλυκιά καλοσύνη. Ας ρίξουμε μια ματιά για να καταλάβετε καλύτερα πώς συγκρίνεται το Haagen Dazs με τους άλλους γίγαντες παγωτού εκεί έξω.

Haagen Dazs 19 mg καφεΐνης
Ben and Jerry’s 70 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι
του Breyer 30 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι

Όπως μπορείτε να δείτε, το Haagen Dazs, αν και νόστιμο, είναι ένα από τα παγωτά καφέ που διατίθενται με τις λιγότερες ποσότητες καφεΐνης που βρίσκονται στη μπανιέρα.

διαχωριστικό 2

Τελικές σκέψεις

Αν αγαπάτε το παγωτό και τον καφέ, Το νόστιμο παγωτό καφέ του Haagen Dazs είναι η τέλεια απόλαυση μετά από μια κουραστική μέρα. Το ακόμη καλύτερο, δεν χρειάζεται να αλλάξετε την κανονική ρουτίνα καφεΐνης για να απολαύσετε τη γλυκύτητα χάρη στα χαμηλά, 19 mg καφεΐνης, που βρίσκονται σε μια από τις μπανιέρες τους. Καθίστε αναπαυτικά, απολαύστε και απολαύστε την καλοσύνη κάθε φορά που ακούτε το γλυκό σας να φωνάζει.


Πίστωση επιλεγμένης εικόνας: Husenjan Abdilim, Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *