Πόση καφεΐνη στο τσάι;

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση:

Πόση καφεΐνη βρίσκεται στο τσάι;

Λοιπόν, η απάντηση είναι ότι η ποσότητα καφεΐνης στο τσάι εξαρτάται από τον τύπο του τσαγιού, όπως το λευκό τσάι, το πράσινο τσάι και το μαύρο τσάι, τα οποία έχουν όλες διαφορετικές ποσότητες καφεΐνης, καθώς και πόση ώρα το γεμίζετε και τι θερμοκρασία επιλέγετε.

Λοιπόν, ας το αναλύσουμε. Το επίπεδο καφεΐνης του τσαγιού εξαρτάται από:

– Μέθοδος επεξεργασίας τσαγιού (μαύρο τσάι, πράσινο τσάι, λευκό τσάι) – Όλο το τσάι εξάγεται από το ίδιο φυτό τσαγιού, που ονομάζεται επίσης καμέλια Sinensis, αλλά το επίπεδο καφεΐνης εξαρτάται από τη μέθοδο επεξεργασίας και ακόμη και από τον χρόνο συγκομιδής, επειδή μπορεί να υπάρχει διαφορά στο επίπεδο οξείδωσης του τσαγιού.

– Πόσο καιρό παρασκευάζεται το τσάι – Πραγματικά προφανές, αλλά όσο περισσότερο βράζετε το τσάι, τόσο περισσότερη καφεΐνη θα απορροφάται από το τσάι που πίνετε. Για παράδειγμα, εάν παρασκευάσετε μαύρο τσάι για ένα λεπτό, θα έχει 40 mg καφεΐνης. Αλλά, αν το παρασκευάσετε για 3 λεπτά, η ποσότητα της καφεΐνης θα ανέλθει στα 60 mg.

– Σε ποια θερμοκρασία παρασκευάζεται το τσάι – όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία κατά την παρασκευή του τσαγιού θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο ρυθμό εκχύλισης καφεΐνης στο τσάι, επειδή οι υψηλότερες θερμοκρασίες κάνουν τα μόρια να κινούνται πιο γρήγορα και να μεταφέρουν περισσότερη καφεΐνη από το φύλλο τσαγιού στο τσάι.

Ακολουθεί μια πίνακας αναπαράστασης της ποσότητας καφεΐνης σε διάφορες μορφές τσαγιού.

Τύπος τσαγιού

Ποσότητα καφεΐνης σε χιλιοστόγραμμα (mg)

Μαύρο τσάι

47 έως 90 mg

Πράσινο τσάι

20 έως 45 mg

Λευκό τσάι

6 έως 60 mg

Τσάι Yerba Mate

85 mg

Τσάι Matcha

35 έως 40 mg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *