Πόσος χρόνος είναι ο απότομος καφές Cold Brew; Επιτέλους Απαντήθηκε!

Τέλος, η ερώτηση που απασχολούσε όλους μας έχει απαντηθεί. Για πόσο καιρό πρέπει να βάζετε κρύο καφέ; Το δοκιμάσαμε και η απάντηση είναι οπουδήποτε από 12 έως 24 ώρες!

Αν λοιπόν αναζητάτε αυτή την τέλεια συνταγή παγωμένου καφέ, τώρα ξέρετε πόσο καιρό θα αφήσετε τον καφέ σας να παραμείνει στο ψυγείο. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πείραμα που κάναμε και ποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες συμβάλλουν στον ιδανικό χρόνο απόρριψης.

Η αλήθεια πίσω από τον συγχρονισμό

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κρύα παρασκευή σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα κατά τη διαδικασία εμβάπτισης. Τα κατακάθια του καφέ είναι γεμάτα έλαια, οξέα και άλλες αρωματικές ενώσεις.

Όταν περάσει ζεστό νερό από πάνω τους, αυτά τα στοιχεία εξάγονται και διαλύονται στο νερό. Αυτός είναι ο λόγος που ο καφές σας έχει περισσότερο σώμα και γεύση όταν παρασκευάζεται με ζεστό νερό.

Η κρύα παρασκευή λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Δεδομένου ότι το νερό είναι κρύο, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να διαλυθούν οι ενώσεις στο κατακάθι του καφέ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καφές ψυχρής παρασκευής έχει λιγότερο όξινη γεύση και έχει πιο απαλή γεύση.

Σχετικό Διαβάστε: Πόσο διαρκεί το Cold Brew;

Παράγοντες που Επηρεάζουν τον Χρόνο Απόρριψης

Το πείραμά μας έδειξε ότι η χρονική διάρκεια που βάζετε το κρύο μπουκάλι έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τελική γεύση. Αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο απόρριψης.

1. Αναλογία καφέ προς νερό

Ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η αναλογία καφέ προς νερό. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε 1 μέρος κόκκου καφέ σε 8 μέρη νερού. Ωστόσο, αν σας αρέσει ο καφές σας πιο αδύναμος ή δυνατός, μπορείτε να προσαρμόσετε την αναλογία ανάλογα.

Απλώς να έχετε κατά νου ότι όσο περισσότερο καφέ χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να μουλιάσει, γιατί υπάρχουν περισσότεροι κατακάθι που πρέπει να διαλυθούν.

Υπόδειξη: Το νερό που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε θα επηρεάσει επίσης τη γεύση της κρύας παρασκευής σας. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό. Αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά.

2. Είδος κόκκων καφέ

Ο τύπος των κόκκων καφέ που χρησιμοποιείτε θα επηρεάσει επίσης τον χρόνο βρασμού. Για παράδειγμα, τα ανοιχτόχρωμα ψητά φασόλια θα απελευθερώσουν περισσότερη γεύση πιο γρήγορα από τα σκούρα ψητά φασόλια. Εάν χρησιμοποιείτε ελαφριά ψητά φασόλια, μπορεί να χρειαστεί να τα βράσετε μόνο για 14-16 ώρες.

Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε σκούρα ψητά φασόλια, πιθανότατα θα χρειαστεί να τα βράζετε για ολόκληρο το 24ωρο. Δεν μπορώ πραγματικά να δω τη διαφορά μεταξύ ανοιχτού και σκούρου καβουρδίσματος όταν πρόκειται για κρύο καφέ, αλλά μερικοί άνθρωποι λένε ότι μπορούν να δοκιμάσουν τη διαφορά.

Αν το δοκιμάσατε και έχετε προσωπική προτίμηση, ενημερώστε μας!

3. Θερμοκρασία Νερού

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η θερμοκρασία του νερού στο οποίο μουλιάζετε για πρώτη φορά τον καφέ σας. Εάν ξεκινήσετε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ο καφές σας θα χρειαστεί περισσότερες ώρες (πιθανώς 1-2 περισσότερες) για να φτάσει στο πλήρες δυναμικό γεύσης.

Αλλά αν ξεκινήσετε με κρύο νερό, θα επιταχύνετε τη διαδικασία και ο καφές σας θα είναι έτοιμος πιο γρήγορα. Επομένως, αν βιάζεστε, η αρχή με κρύο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος.

4. Δοχείο αποθήκευσης

Ο τύπος του δοχείου που χρησιμοποιείτε αποθηκεύστε τον κρύο καφέ σας μπορεί επίσης να επηρεάσει τον χρόνο παρασκευής. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε γαλλική πρέσα για να αποθηκεύσετε την κρύα παρασκευή, ο καφές θα βράσει πιο γρήγορα από ότι αν χρησιμοποιείτε πλαστικό δοχείο.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ποτήρι στο οποίο βρίσκεται ο καφές θα απορροφήσει μέρος της θερμότητας από τον καφέ, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία παρασκευής. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικό δοχείο, ο καφές θα παραμείνει σε σταθερή θερμοκρασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να παρασκευαστεί.

Τι θα συμβεί εάν δεν παρασκευάζετε κρύο ψύχος για αρκετό καιρό;

Όταν φτιάχνετε καφέ κρύας παρασκευής, είναι σημαντικό να μουσκέψετε αρκετά για να αφαιρέσετε όλη τη γεύση και την καφεΐνη από αυτά.

Εάν δεν σκάσετε το έδαφος για αρκετό καιρό, θα καταλήξετε με ένα αδύναμο, άγευστο ρόφημα που δεν έχει διακριτή γεύση ή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό όταν φτιάχνετε συμπύκνωμα ψυχρής παρασκευής, καθώς συνήθως παρασκευάζεται με πολύ μεγαλύτερη αναλογία αλεσμένου καφέ προς νερό από ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ.

Χωρίς την κατάλληλη εκχύλιση, θα καταλήξετε με ένα υπερβολικά αραιωμένο συμπύκνωμα που θυμίζει περισσότερο υγρό έδαφος παρά οτιδήποτε άλλο.

Για να αποφύγετε αυτό το σενάριο, είναι σημαντικό να δώσετε μεγάλη προσοχή στη διαδικασία εξαγωγής και να φροντίσετε να γεμίσετε απότομα τα εδάφη σας για τουλάχιστον 12-24 ώρες πριν επιχειρήσετε να το πιείτε.

Διαβάστε επίσης: Cold Brew vs Hot Brew Coffee

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς το μέγεθος αλέσματος επηρεάζει τον χρόνο βρασμού του κρύου παρασκευής;

Το μέγεθος άλεσης παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία εμβάπτισης του κρύου καφέ. Το λεπτό άλεσμα έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη εκχύλιση, λόγω της μικρότερης επιφάνειας που εκτίθεται στο νερό. Αυτό οδηγεί σε έναν δυνατό και πικρό καφέ, με υψηλότερα επίπεδα οξύτητας.

Εναλλακτικά, ένα χοντρό άλεσμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει απότομο, αλλά αποδίδει μια πιο λεία και πιο γευστική παρασκευή με λιγότερη οξύτητα.

Το σωστό μέγεθος άλεσης για την κρύα παρασκευή είναι και θα είναι πάντα μέτρια χονδροειδής. Αυτή είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ γρήγορης εκχύλισης και απαλής γεύσης.

Χρειάζεται να κάνετε απότομη κρύα παρασκευή στο ψυγείο;

Όχι, δεν χρειάζεται να το βάζετε στο ψυγείο. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν βολικό να βάλουν τον καφέ τους στο ψυγείο, κάτι τέτοιο μπορεί στην πραγματικότητα να έχει ως αποτέλεσμα ένα λιγότερο γευστικό φλιτζάνι καφέ.

Στην ιδανική περίπτωση, η κρύα παρασκευή θα πρέπει να παρασκευάζεται σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να ψύχεται για να βοηθήσει τις γεύσεις να εμποτιστούν πλήρως στο κατακάθι του καφέ.

Επιπλέον, αν βυθιστείτε στο ψυγείο, είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε οξείδωση και απώλεια γεύσης με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, παρόλο που μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να βάλετε απλώς το κρύο αφέψημα στο ψυγείο, είναι στην πραγματικότητα καλύτερα να το ετοιμάσετε ως συνήθως και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε εκεί.

Στο τέλος, το φλιτζάνι του καφέ σας θα έχει πολύ πιο φρέσκια και χορταστική γεύση αν παρασκευαστεί χωρίς ψυγείο.

Πρέπει να ανακατεύετε το Cold Brew ενώ το βράζετε;

Ναι, θα πρέπει να ανακατεύετε τον κρύο καφέ όσο βρέχει. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία παρασκευής, καθώς βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του αλεσμένου καφέ στη μηχανή εμβάπτισης και βοηθά στην προέγχυση του καφέ με νερό.

Επίσης, το ανακάτεμα σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε καλύτερα το χρώμα της παρασκευής σας και να παρακολουθείτε πόσος χρόνος απομένει πριν τελειώσει ο καφές σας.

Φυσικά, αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την τελική γεύση του καφέ σας.

Τελικές σκέψεις

Έτσι, όταν πρόκειται για τον καφέ κρύου καφέ, μπορεί να θέλετε να πάτε περισσότερο από όσο νομίζετε. Ένας ελάχιστος χρόνος βρασμού 12-24 ωρών είναι ιδανικός, αλλά αν καταφέρετε να πάτε ακόμα περισσότερο, ο καφές σας θα είναι ακόμα καλύτερος.

Θυμηθείτε, το μέγεθος άλεσης και η θερμοκρασία απόρριψης είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, οπότε φροντίστε να τα έχετε υπόψη σας επίσης. Με λίγη εξάσκηση, θα γίνετε κύριος της κρύας παρασκευής σε χρόνο μηδέν!

Καλή Ζυθοποιία!

Εβελίνα

Το πάθος της Εβελίνας για τον καφέ δεν μπορούσε ποτέ να κρυφτεί. Έχοντας εργαστεί ως barista, έμαθε την πραγματική αξία του κόκκου καφέ και τα μυστικά του. Καθώς συνέχισε να εξελίσσεται ως barista, το ίδιο εξελίχθηκαν και οι γνώσεις της, οι τεχνικές της για την παρασκευή διαφορετικών μειγμάτων καφέ και το πιο σημαντικό πώς να χειρίζεται κάθε είδους εξοπλισμό όταν πρόκειται για καφέ. Το να έχει πτυχίο στη βιοϊατρική και να είναι barista, της επιτρέπει να παρέχει στην κοινότητά μας εις βάθος γνώση γύρω από τα θέματα του καφέ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *