Πώς να επισκεφτείτε εικονικά μια φάρμα καφέ » CoffeeGeek

Η επίσκεψη σε μια φάρμα καφέ μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία, ακόμη και για τους λάτρεις του καφέ. Ενώ μπορεί να έχετε μια εννοιολογική κατανόηση όλης της σκληρής δουλειάς και συχνά των χαμηλών αμοιβών που απαιτούνται για τη μεταφορά του καφέ από το φυτό στο φλιτζάνι σας, η συνάντηση με τους αγρότες και το να δείτε τις καλλιέργειες από πρώτο χέρι μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε περισσότερο αυτό το εκπληκτικό ρόφημα.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τα μέσα να επισκεφθούν μια φάρμα καφέ, είτε αυτό είναι προσωρινό λόγω της πανδημίας είτε εάν το ταξίδι σε τοποθεσίες κατάλληλες για την καλλιέργεια καφέ είναι απαγορευτικό από πλευράς κόστους, μεταξύ άλλων λόγων. Ευτυχώς, είναι δυνατό να πάρετε μια εικονική γεύση του πώς είναι μια φάρμα καφέ.

Τρεις τρόποι για να το κάνετε αυτό περιλαμβάνουν:

Κάντε κράτηση για μια εικονική περιήγηση

Λόγω του COVID-19, πολλές φάρμες που προηγουμένως προσέφεραν προσωπικές περιηγήσεις μεταπήδησαν σε εικονικές επισκέψεις. Αυτές περιλαμβάνουν συχνά βιντεοδιασκέψεις για να αποκτήσετε περισσότερο την προσωπική, διαδραστική σύνδεση.

Για παράδειγμα, Café Monteverde στην Κόστα Ρίκα προσφέρει μια ζωντανή εικονική περιήγηση διάρκειας 45 λεπτών, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σε έναν οδηγό φάρμας για να κατανοήσουν βαθύτερα την πλήρη διαδικασία από φυτό σε φλιτζάνι. Ή μπορείτε να κλείσετε μια εικονική περιήγηση μέσω των διαδικτυακών εμπειριών της Airbnb, όπως αυτό στην Κολομβία.

Οι τιμές της εικονικής περιήγησης ποικίλλουν, αλλά ουσιαστικά για το κόστος μερικών κιλών καφέ, μπορείτε να βρείτε μια εξαιρετική, συχνά προσαρμόσιμη εμπειρία. Ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, οι εικονικές περιηγήσεις θα μπορούσαν να είναι μια ροή εσόδων που ορισμένοι αγρότες θέλουν να διατηρήσουν. Εάν δεν βλέπετε ένα διαθέσιμο, δοκιμάστε να στείλετε email σε μια εταιρεία που προσφέρει προσωπικές περιηγήσεις για να δείτε εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικονική.

Παρακολουθήστε βίντεο “Day-in-the-Life”.

Βλέποντας γραφικά στιγμιότυπα από φάρμες καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε το φυσικό θαύμα του καφέ, αλλά για να αποκτήσετε μια βαθύτερη εκτίμηση για το τι συμβαίνει στη δημιουργία ενός φλυτζανιού, βοηθάει να δείτε πώς είναι να εργάζεστε ως καλλιεργητής καφέ.

Εάν δεν μπορείτε να μαζέψετε μόνοι σας τα κεράσια, μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο τύπου “day-in-the-life”, όπου οι παραγωγοί καφέ μοιράζονται λίγα πράγματα για τη δουλειά τους και τη ζωή τους συνολικά. Από Κενύα προς την Βιετνάμ προς την Ιαμαϊκήμπορείτε να βρείτε τόσα πολλά διαφορετικά είδη ιστοριών για αγρότες στο YouTube.

Διαβάστε Συνεντεύξεις με Αγρότες

Ενώ οι οπτικές πτυχές μιας εικονικής περιήγησης καφέ ή ενός βίντεο σχετικά με έναν παραγωγό καφέ μπορεί να είναι χρήσιμες, μπορείτε ακόμα να έχετε μια αίσθηση της σκληρής δουλειάς και της πολυπλοκότητας που απαιτείται για την παραγωγή καφέ, ακόμα και μόνο διαβάζοντας σχετικά. Για παράδειγμα, αυτή η συνέντευξη από το Paulig Barista Institute με έναν αγρότη στην Κένυα είναι μια διορατική ανάγνωση. Ή την επόμενη φορά που θα περιηγηθείτε στο διαδίκτυο για να αγοράσετε το επόμενο κιλό καφέ σας, δείτε αν οι αγαπημένες σας εταιρείες καφέ έχουν δημοσιεύσει παρόμοιους τύπους περιεχομένου στα δικά τους ιστολόγια.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι γνωρίζετε πολλά για τον καφέ, το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εμβαθύνετε στην καλλιέργεια του καφέ, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής, μπορεί να σας κάνει να εκτιμήσετε ακόμη περισσότερο το επόμενο φλιτζάνι σας.


Ο Jake Safane είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος και έμπορος περιεχομένου που ζει στο Λος Άντζελες και έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως το The Economist. Όταν δεν πίνει καφέ για να τροφοδοτήσει τη γραφή του, του αρέσει να ψήνει vegan καλούδια και να ασκείται.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *