Πώς να τρώτε καλά και να ξοδεύετε λιγότερα

18 απλές, πρακτικές στρατηγικές για τον οικιακό μάγειρα για το πώς να τρώει καλά και να ξοδεύει λιγότερα.

HΠριν από την κουζίνα Simple Bites, βρισκόμαστε σε μια εποχή λιτού φαγητού. Είναι μετά την ημέρα των ευχαριστιών και πριν από τα Χριστούγεννα. Τα γενέθλια τελείωσαν για το έτος (ουχ!) και η διασκέδαση των διακοπών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Η τιμή του φαγητού συνεχίζει να αυξάνεται στα ύψη, κι όμως έχω ακόμα πεινασμένους έφηβους να ταΐσω! Κάνω μια συντονισμένη προσπάθεια για να κρατάω τους λογαριασμούς των ειδών παντοπωλείου μας χαμηλούς κάθε εβδομάδα και αποφάσισα να μοιραστώ τι είναι αυτό για μένα.

Η σημερινή ανάρτηση περιγράφει 18 απλές, πρακτικές στρατηγικές για το πώς να τρώτε καλά και να ξοδεύετε λιγότερα. Είναι μια πολύπλευρη προσέγγιση! Έτοιμοι να μάθετε; Συνέχισε να διαβάζεις.

Πώς να τρώτε καλά και να ξοδεύετε λιγότερα

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία έτρεξα μια σειρά ιστολογίων με τίτλο Eat Well, Spend Less. Επικεντρώθηκε σε τρόπους για να τροφοδοτήσουμε τις αναπτυσσόμενες οικογένειές μας με θρεπτικά και νόστιμα φαγητά, διατηρώντας παράλληλα έναν λογικό προϋπολογισμό. Η σημερινή ανάρτηση είναι μια ενημερωμένη ανακεφαλαίωση αυτής της σειράς. ένα θέμα που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ.

Όπως με κάθε πρόοδο στην κουζίνα, θυμηθείτε να ξεκινήσετε από μικρές και να εφαρμόσετε τις αλλαγές μία προς μία. Θέλω αυτή η λίστα με τις δεκαοκτώ ιδέες να είναι χρήσιμη, όχι συντριπτική. Τούτου λεχθέντος, αν είστε μακροχρόνιος αναγνώστης, νομίζω ότι οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις θα σας είναι γνωστές.

Εφαρμόστε ένα (ευέλικτο) Πρόγραμμα Γευμάτων

Αυτή είναι η Νούμερο Ένα συμβουλή μου. Είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο θα έχετε μια στρατηγική εξοικονόμησης λογικής για την εβδομάδα των γευμάτων, αλλά θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στη διαδικασία.

Ελέγξτε τα βασικά μου βήματα για ένα πρόγραμμα γευμάτων και, στη συνέχεια, γράψτε το δικό σας. Αντί για συγκεκριμένα πιάτα, μολύβι σε γενικά γεύματα όπως «τάκος» ή «ζυμαρικά». Θέλετε να είστε αρκετά ευέλικτοι για να συνεχίσετε με τις εβδομαδιαίες εκπτώσεις. Για παράδειγμα, εάν το ψάρι είναι σε προσφορά και το βόειο κρέας όχι, συνεχίζετε με Sheet Pan Fish Tacos για δείπνο.

Ελέγξτε τα πέντε αγαπημένα μου λιτά γεύματα και σκεφτείτε να βάλετε 1-2 την εβδομάδα στο πρόγραμμα μενού σας. Διαβάστε τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής και προσθέστε σελιδοδείκτες μερικά αγαπημένα χωρίς κρέας. Κάτι που με φέρνει στο επόμενο σημείο.

Φάτε καλά και ξοδέψτε λιγότερα 101: Μαγειρέψτε λιγότερο κρέας

ΕγώΓια να ετοιμάσει το δείπνο με μια δεκάρα, ο οικιακός μάγειρας πρέπει να μειώσει την κατανάλωση κρέατος. Το My Spiced Taco Beef with Beans & Quinoa είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς να ταΐσετε μια μεγάλη οικογένεια με 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά. Μπορεί να γίνει!

Φασόλια, αυγά, φακές, δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά – αυτά είναι τα συστατικά που μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στο πιάτο. Η εξοικονόμηση στον προϋπολογισμό του παντοπωλείου σας θα γίνει αμέσως αισθητή, ειδικά αν μαγειρέψετε αυτά τα αποξηραμένα φασόλια από την αρχή.

Πλευρική σημείωση: Λατρεύω το πρόσφατα ανανεωμένο Αγαπήστε τα καναδικά φασόλια δικτυακός τόπος. Είναι γεμάτο με πληροφορίες, συνταγές και – ω κοίτα – ένα γνώριμο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ακολουθεί μια σύνοψη συνταγής με απλά και θρεπτικά κύρια πιάτα χωρίς κρέας: 10 χορτοφαγικό δείπνο για τους χειμερινούς μήνες. Καθώς και 24 Συνταγές Pulse (όσπριο = φασόλια, ρεβίθια, φακές, ξερός αρακάς κ.λπ.).

Αγορά με πρόθεση

Ο ευσυνείδητος μάγειρας (αυτός είσαι εσύ!) φτιάχνει ένα πρόγραμμα γευμάτων, γράφει μια λίστα για ψώνια και γυρίζει σπίτι μόνο με τα απαραίτητα. Αυτές οι ενέργειες βοηθούν στην αποφυγή παρορμητικών αγορών και διατηρούν πραγματικά τις αγορές σας λογικές.

Πολλοί από εμάς παρακολουθούμε τις εκπτώσεις και προμηθεύουμε προσφορές. Αυτό είναι αποτελεσματικό μόνο όταν μπορείτε α) να αποθηκεύσετε τροφές σε ντουλάπια χωρίς αλλοίωση και β) να έχετε τη χωρητικότητα κατάψυξης για αποθήκευση. Δείτε παρακάτω για περισσότερα σχετικά με αυτά τα θέματα.

Θεωρώ ότι για ορισμένα συστατικά, όντως μπορώ εξοικονομήστε χρήματα για να αγοράσετε χύμα. Τείνω να αγοράζω μαζικά συστατικά που γνωρίζω ότι χρησιμοποιούμε με γρήγορους ρυθμούς, όπως πλιγούρι βρώμης ή ρύζι. Ποτέ μην αλέθετε μπαχαρικά, που μπαγιάζουν σε ένα χρόνο.

Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα για την αποθήκευση

Μόλυνση = Απώλεια μετρητών. Τι είναι δυνητικά επιζήμιο για τα συνδετικά εξαρτήματά μας; Α, μόνο Θερμότητα. Κρύο. Αέρας. Φως. Υγρασία. Μυρίζει. Πλάσματα. Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να καταστρέψει το φαγητό μας, και όλα μπορεί να προληφθεί.

Ένα απόθεμα από μισοφαγωμένα κουτιά κράκερ ή χαλαρά δεμένα σακουλάκια με ξηρούς καρπούς θα γίνει γρήγορα μπαγιάτικο και ταγγισμένο. Για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχει ένας θησαυρός από μικροσκοπικά πλάσματα που περιμένουν να εισβάλουν. Μόλις ανοίξετε ένα συστατικό ντουλάπας για χρήση, μεταφέρετέ το σε αεροστεγές δοχείο και σημειώστε του την ημερομηνία.

Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση: Πώς να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε ντουλάπια για μέγιστη διάρκεια ζωής

Δεν χρειάζεστε matchy-match βάζα για να αποθηκεύσετε σωστά τα τρόφιμα. Στην πραγματικότητα, βρίσκω πολλά από τα βάζα και τα αεροστεγή δοχεία μου σε μαγαζιά. Προτιμώ τα γυάλινα βάζα, για να βλέπω με μια ματιά τι πρέπει να αναπληρωθεί.

Να είστε σε επαγρύπνηση σχετικά με την οργάνωση του ψυγείου

Εξασκηθείτε στην καλή τέχνη της διαχείρισης του ψυγείου και αποφύγετε τη σπατάλη τροφίμων όσο το δυνατόν περισσότερο. Διατηρήστε το οργανωμένο και καθαρό. Σημειώστε καθαρά τα τρόφιμα. Κάντε συχνά τον απολογισμό και χρησιμοποιήστε πρώτα τα παλαιότερα συστατικά.

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες συνταγές για να τρώτε καλά και να ξοδεύετε λιγότερα

Τα παντοπωλεία είναι τόσο ακριβά. ίσως τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να πειραματιστείτε στην κουζίνα. Θέλετε να αποφύγετε καταστροφές στην κουζίνα και πιθανή σπατάλη τροφίμων. Μείνετε σε δοκιμασμένα και αληθινά αγαπημένα της οικογένειας, πολλά από τα οποία γνωρίζετε και αγαπάτε σε αυτό το ιστολόγιο!

Κάντε τον καταψύκτη να λειτουργεί για εσάς

Προμηθευτείτε όταν υπάρχει έκπτωση σε πράγματα όπως κρέας, τυρί (ναι, μπορείτε να καταψύξετε τριμμένο τυρί) και φρούτα smoothie. ΕΠΙΓΡΑΦΗ. Κρατήστε μια τρέχουσα λίστα με τι μπαίνει και πότε μπαίνει, ειδικά αν έχετε καταψύκτη.

Αποθηκεύστε σωστά τα υπολείμματα

Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε διαφανή, αεροστεγή δοχεία, ώστε να μπορείτε να δείτε με μια ματιά τι έχετε. Τοποθετήστε τα με την ημερομηνία και χρησιμοποιήστε πρώτα την παλαιότερη. (Χρησιμοποιώ ταινία ζωγραφικής και Sharpie ή απλώς γράφω στα δοχεία με ένα Wine Writer’s Pen.

Αγαπήστε αυτά τα υπολείμματα. Στείλτε τα για σχολικά γεύματα και δουλέψτε τα σε πιάτα όπως ριζότο ή φριτάτα.

Αγκαλιάστε το Scratch Cooking και Baking

Αποφασίστε να φτιάξετε περισσότερα σπιτικά υποκατάστατα για τα βασικά είδη παντοπωλείου. Ξεκινήστε από μικρό. Διατήρηση στην εποχή. Να είστε ρεαλιστές και να σκεφτείτε τι λειτουργεί για εσάς.

Για παράδειγμα, στο σπίτι μας φτιάχνω πατατάκια φρούτων και ξηρών καρπών αντί να αγοράζω πατατάκια Raincoast. Ψήνουμε ταψιά με σπιτική γκρανόλα αντί για τα υπερτιμημένα βιολογικά προϊόντα στα καταστήματα.

Όχι μόνο είναι φθηνότερο να φτιάξετε τα δικά σας πραγματικά βασικά τρόφιμα, αλλά γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει στο φαγητό σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε κάθε προϊόν –είτε είναι καρύκευμα, ντρέσινγκ σαλάτας είτε άλειμμα– για να ταιριάζει στις ανάγκες της οικογένειάς σας, να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα και να καλύψετε τις γευστικές προτιμήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τρεις συνταγές για σπιτικές σαλάτες: Καλύτερα για σένα, καλύτερα για το πορτοφόλι σου

Χρησιμοποιήστε το μαγείρεμα κατά παρτίδες/ψύξη

Εξοικονομήστε χρήματα κάνοντας το μαγείρεμα κατάψυξης/παρτίδας να λειτουργεί πραγματικά για εσάς. Το μαγείρεμα κατά παρτίδες είναι ουσιαστικά η παρασκευή πολλαπλών πιάτων που μπορούν να καταψυχθούν και να ξαναζεσταθούν.

Εάν είστε οργανωμένοι, το μαγείρεμα παρτίδας μπορεί να σας διώξει από τον πανικό του βραδινού δείπνου. Δεν χρειάζεται να βγάζετε ή επεξεργασμένα τρόφιμα από κουτί.

Μπορείτε να μαγειρέψετε σε παρτίδες οποιαδήποτε στιγμή, ιδανικά κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων ετοιμασιών του δείπνου σας. Εφόσον έχετε ψωνίσει για διπλάσια υλικά και ίσως έχετε δουλέψει σε μια μικρή προετοιμασία γευμάτων, μπορείτε να μαγειρέψετε μία φορά και να έχετε δύο γεύματα για τις προσπάθειές σας διπλασιάζοντας τη συνταγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι καλύτερες συνταγές μαγειρικής παρτίδας για το φθινόπωρο

Σιγοβράστε Σπιτικό απόθεμα

Κοτόπουλο. Λαχανικό. Βοδινό κρέας. Ονόμασε το. Το να φτιάξετε το δικό σας απόθεμα εξυπηρετεί δύο βασικούς σκοπούς: χρησιμοποιεί υπολείμματα κουζίνας που διαφορετικά θα μπορούσαν να πάνε στα σκουπίδια ή το λίπασμα και παράγει έναν αρωματικό ζωμό που είναι κατάλληλος για μυριάδες πιάτα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την περιεκτικότητα σε αλάτι.

Φτιάξτε σούπα από το μηδέν

Μάθετε πώς να φτιάχνετε σούπα από την αρχή. Στη συνέχεια, φτιάξτε το στην εποχή του, όλο το χρόνο, χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα λαχανικών και τα συνδετικά ντουλάπια.

Η Vegan Creamy Carrot Ginger Soup μου για την πιο λιτή συνταγή που κυκλοφορεί. Γίνεται ΤΟΣΟ εύκολο και παγώνει καλά. Τσεκάρετε πολλά κουτιά με αυτό: τοπικά υλικά, scratch cooking, χορτοφαγικό κυρίως πιάτο, μαγειρική παρτίδα, εποχιακό φαγητό, μαγείρεμα στην κατάψυξη…

Κατασκευάστε Power Bowls

Τα ηλεκτρικά μπολ χρησιμοποιούν πολύ καλά τα υπολείμματα, διαθέτουν υλικά τροφοδοσίας και μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις γύρω από το τραπέζι. Εάν μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί, χρησιμοποιώντας ό,τι έχετε στη διάθεσή σας, μπορεί να είναι ένα πολύ λιτό γεύμα.

Μάθετε πώς να μαγειρεύετε και να καταψύχετε θρεπτικά δημητριακά ολικής αλέσεως και, στη συνέχεια, φτιάξτε τα μπολ από εκεί. Εδώ είναι η αγαπημένη μας βάση Power Bowl που χρησιμοποιεί κινόα.

Πώς να τρώτε καλά και να ξοδεύετε λιγότερα τις γιορτές

Σχέδιο Potlucks για Διασκέδαση Διακοπών

Μια γεμάτη γλύκα με την οικογένεια και τους φίλους είναι ο απόλυτος τρόπος για να διασκεδάσετε χωρίς να σπάσετε τα χρήματα. Είναι μια ομαδική προσπάθεια που αποδίδει έναν πλούσιο μπουφέ με μεγάλη ποικιλία. Αρκεί δηλαδή να προγραμματίσεις και να αναθέσεις!

Διαβάστε: Eat Well, Spend Less: The Art of the Summer Potluck (ισχύει για όλες τις εποχές!)

Μια άλλη εορταστική χαρά για την οικοδέσποινα είναι να οργανώσει μια ανταλλαγή cookie, γνωστό και ως το ιδανικό πάρτι διακοπών. Υπάρχει ελάχιστη προετοιμασία, εκτός από το ψήσιμο των μπισκότων σας. Απλώς ετοιμάστε μια μεγάλη κατσαρόλα καφέ και ανακατέψτε μαζί μια γροθιά. Δεν υπάρχουν προσδοκίες για ένα μεγάλο γεύμα ή μπουφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Σοκολάτα, Φιλανθρωπία & Ευθυμία: Συμβουλές για να φιλοξενήσετε μια ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων μπισκότων

Ψήνουμε με απλά, εποχιακά υλικά

Τα υλικά ψησίματος για τις γιορτές μπορούν πραγματικά να αφαιρέσουν ένα κομμάτι από τον προϋπολογισμό του παντοπωλείου. Εσείς μπορώ επιμεληθείτε τη λίστα ψησίματός σας ώστε να περιλαμβάνει τοπικά υλικά αντί για εισαγόμενα τρόφιμα και αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στο κόστος.

Επιλέξτε τοπικά μήλα και αχλάδια αντί για μούρα εκτός εποχής που έχουν ταξιδέψει από το Μεξικό. Ψήστε κολοκύθες αντί να κάνετε χυμό λεμονιών. Βρείτε μελάσα πάνω από μαύρη σοκολάτα και πλιγούρι βρώμης αντί για ακριβούς ξηρούς καρπούς. Καταλαβαίνετε την ιδέα. Εδώ είναι μερικές συνταγές για να ξεκινήσετε.

Να έχετε επίγνωση της σπατάλης τροφίμων

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν γρήγορα, είναι χρήσιμο να αναθεωρήσετε λύσεις που θα συμβάλουν στη μείωση της απώλειας και της σπατάλης φαγητού αυτήν την περίοδο του γλεντιού. Όχι μόνο θα αυξήσετε τον προϋπολογισμό των τροφίμων, αλλά η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι ένα από τα πιο σημαντικά αποτελεσματικές ενέργειες μπορείτε να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 10 συμβουλές μηδενικής σπατάλης τροφίμων για τις γιορτές

DIY Εκείνα τα Σνακ

Είμαι τεράστιος σνακ, όπως και η οικογένειά μου. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράζουμε φανταχτερά βιολογικά σνακ. Για όσο καιρό είμαι γονιός, αγόραζα υγιεινά συστατικά (συνήθως χύμα) και έφτιαξα τα δικά μου power bites, μπάρες granola, τσιπς μήλου και άλλα. Συμμετέχω τα παιδιά ως βοηθοί και τους έμαθα να φτιάχνουν τα δικά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 18 υγιεινά σνακ, καλύτερα για εσάς, καλύτερα για το πορτοφόλι σας: μια ποικιλία από σπιτικές συνταγές για σνακ.

Συσκευάστε τα δικά σας ταξιδιωτικά σνακ

Το να μπορείς να τρως καλά κατά τη μεταφορά είναι σπάνιο. Το να μπορείς να ξοδέψεις λίγα είναι σχεδόν αδύνατο! Έγραψα όμως την ανάρτηση για το πώς να τα κάνεις και τα δύο: Να τρως καλά, να ξοδεύεις λιγότερα: υγιεινό, σπιτικό φαγητό για αεροπορικά ταξίδια.

Περιλαμβάνει επίσης μια συνταγή για μπισκότα μελιού-βρώμης με ηλιόσπορους επικαλυμμένους με σοκολάτα. Αυτές οι μπάρες δημητριακών σοκολάτας-βρώμης είναι άλλο ένα αγαπημένο ταξιδιωτικό σνακ. Συνδυάζονται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι απολύτως εθιστικά.

Μοιραστείτε τις συμβουλές σας για λιτό φαγητό στα παρακάτω σχόλια!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *