Πώς να φτιάξετε κρύο καφέ και ποια είναι πραγματικά η διαφορά μεταξύ τους

Ο παγωμένος καφές αναφέρεται στον καφέ που παρασκευάζεται ζεστός και στη συνέχεια ψύχεται με πάγο.

Αυτή είναι μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί λίγα λεπτά και όχι όπως η κρύα παρασκευή που είναι μια αργή διαδικασία που διαρκεί ώρες. Είναι υπέροχο αν δεν έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων και θα θέλατε έναν κρύο καφέ εκεί και μετά.

Όταν πρόκειται για την κρύα παρασκευή, είναι μια μακρά και αργή διαδικασία, επειδή η εκχύλιση γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από την παρασκευή ενός καφέ φίλτρου ή ενός εσπρέσο. Είναι μια μέθοδος εμβάπτισης, που σημαίνει ότι τα υπολείμματα του καφέ βυθίζονται σε όλη τη διαδικασία παρασκευής.

Ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να φτιάξετε κρύο καφέ (αν δεν θέλετε να αγοράσετε κανέναν από τον εξοπλισμό κρύας παρασκευής) είναι βασικά να βγάλετε τους αγαπημένους σας κόκκους καφέ, να τους αλέσετε χοντροκομμένα. Λάβετε υπόψη σας ότι αν δεν κάνετε χοντρό άλεσμα τότε, ο καφές σας μπορεί να γίνει αλμυρός και λασπωμένος, όπως ίσως έχετε καταλάβει, αλλά μπορεί επίσης να καταλήξει και να έχει εμποτιστεί. Το επόμενο βήμα είναι απλώς να συνδυάσετε το αλεύρι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και να το αφήσετε να βράσει όλη τη νύχτα, περίπου 12 ώρες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο καφές θα εμποτίσει σιγά σιγά το νερό. Το τελευταίο βήμα είναι να στραγγίσετε τον καφέ για να απαλλαγείτε από το αλεσμένο καφέ που κρύβεται στο κάτω μέρος της παρασκευής. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό νόστιμο κρύο φλιτζάνι καφέ, σε αντίθεση ίσως με έναν παγωμένο καφέ όπου ο καφές συχνά καταλήγει να είναι υδαρής καθώς ο πάγος λιώνει και αραιώνει τον καφέ.

Είναι στο δώρο σας να επιλέξετε πόσο δυνατό θα θέλατε να φτιάξετε την κρύα παρασκευή σας, αλλά θα συνιστούσα να ξεκινήσετε με 1 φλιτζάνι φασόλια ανακατεμένα με 4 φλιτζάνια νερό και μετά να παίξετε με πιο δυνατή ή πιο αδύναμη αναλογία για να βρείτε το γλυκό σας σημείο.

Εάν θέλετε να σερβίρετε το κρύο σας με πάγο, αλλά πραγματικά δεν σας αρέσει η ιδέα του πάγου να αραιώνει τον καφέ όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας διασκεδαστικός και εξαιρετικός τρόπος για να το αποφύγετε είναι να φτιάξετε παγάκια καφέ. Φτιάξτε λίγο καφέ και βάλτε σε μια παγοθήκη και φτιάξτε παγάκια καφέ, λειτουργούν σαν γούρι.

  • Το εξαιρετικό με το κρύο καφέ είναι ότι δεν χάνετε καμία από τις εκπληκτικές γεύσεις του καφέ.
  • Αλλά θα χαρείτε να μάθετε ότι στην πραγματικότητα αφήνει πίσω τις περισσότερες από τις ενώσεις που μπορούν να κάνουν τον καφέ πικρή και ξινή γεύση.
  • Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κρύος καφές έχει απίστευτα απαλό και σχεδόν γλυκιά γεύση.

Τώρα, αν θέλετε να αποφύγετε το χάος να στραγγίζετε τον καφέ σας πριν τον πιείτε, μπορείτε πάντα να πάρετε ένα μπουκάλι κρύου παρασκευής, όπως για παράδειγμα το δοχείο καφέ Hario Cold Brew ή το μπουκάλι κρύου παρασκευής. Και τα δύο περιέχουν ένα σουρωτήρι όπου τοποθετείται ο καφές (με ένα καπάκι από πάνω) το νερό χύνεται στη συνέχεια στο μπουκάλι και αφήνεται να παρασκευαστεί για 8-12 ώρες.

Με την κρύα παρασκευή, μπορείτε επίσης να παίξετε λίγο με τις γεύσεις και ίσως να προσθέσετε φέτες πορτοκαλιού στο νερό για να τις προσθέσετε στις γεύσεις κατά την εκχύλιση.

Όταν σερβίρετε, γιατί να μην προσθέσετε μια βουτιά από το αγαπημένο σας είδος γάλακτος, πηγαίνετε στο σιρόπι ή το περάφι μια φέτα λάιμ ή ίσως ένα κλαδάκι μέντας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *