Πώς να χρησιμοποιήσετε το Visual Merchandising για να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις που βασίζονται σε φυτά – vegconomist

Η ProVeg International δημοσίευσε πρόσφατα ένα infographic που διερευνά επτά διαφορετικές τεχνικές merchandising που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι έμποροι λιανικής για να κάνουν την αγορά φυτικής προέλευσης απλή και ευχάριστη για τους καταναλωτές.

Όταν πρόκειται για την πώληση τροφίμων φυτικής προέλευσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο να εντοπιστούν – διαφορετικά κινδυνεύετε να τα αγνοήσουν οι καταναλωτές εντελώς. Λοιπόν, πώς μπορούν οι έμποροι λιανικής να διευκολύνουν τους διαδρόμους και τα ράφια για την πλοήγηση των πελατών, ώστε να είναι πιο πιθανό να κάνουν αγορές με βάση τα φυτά;

Οι αγοραστές συχνά σαρώνουν τα ράφια από αριστερά προς τα δεξιά ή/και από πάνω προς τα κάτω σαν να διαβάζουν ένα βιβλίο, επομένως οι έμποροι λιανικής θα πρέπει να κάνουν αυτή τη διαδικασία σάρωσης όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική. Η χρήση τεχνικών αποκλεισμού οπτικού εμπορεύματος είναι το κλειδί.

εικόνα ράφια σούπερ μάρκετ ευγενική προσφορά ProVeg
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του ProVeg

Μεταξύ αυτών των προτεινόμενων τεχνικών, είναι ο αποκλεισμός συστατικών. Σε αυτή τη μέθοδο, τα προϊόντα που περιέχουν τα ίδια βασικά συστατικά ομαδοποιούνται στο ράφι, προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες να βρουν εύκολα προϊόντα που περιέχουν ένα συγκεκριμένο συστατικό. Για παράδειγμα, στην κατηγορία χωρίς γάλα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε ποτά ανά αμύγδαλο, σόγια, βρώμη και ούτω καθεξής, σε αντίθεση με την ομαδοποίηση ανά επωνυμία.

Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε μια ποικιλία βασικών συστατικών, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια είναι τα πιο δημοφιλή στο κοινό σας. Οι προτιμήσεις των καταναλωτών τείνουν να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία της χώρας. Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι δεν θα κατακλύσετε τους αγοραστές σας με πάρα πολλές επιλογές, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα ράφια σας να φαίνονται ακατάστατα και δυσάρεστα, επηρεάζοντας αρνητικά τις πωλήσεις.

Ράφια σούπερ μάρκετ με αλατισμένο γάλα από την ProVeg
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του ProVeg

«Το εύρος και η επιλογή είναι το κλειδί. Εάν οι καταναλωτές αντιπαθούν ένα προϊόν ή δεν αρέσει στη γεύση τους, πρέπει να υπάρχουν άλλες γραμμές για να το δοκιμάσουν, διαφορετικά μπορεί να σημαίνει χαμένες πωλήσεις. Είναι απαραίτητο να σαρώνετε συνεχώς την αγορά και να ενημερώνεστε για νέες σειρές και νέες εκδόσεις από υπάρχουσες μάρκες. Όσο μεγαλύτερη είναι η κατηγορία, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιλογή. Ωστόσο, προσέξτε την αντιγραφή SKU. Ναι, οι καταναλωτές θέλουν επιλογές, αλλά όχι πολλές επιλογές για το ίδιο πράγμα», λέει η Lisa Gawthorne, ιδρύτρια της Bravura Foods.

Ο στόχος του οπτικού merchandising είναι να κάνει την εμπειρία αγορών (πλοήγηση σε διαδρόμους και ράφια) απλή και ευχάριστη για τους πελάτες σας, αυτό, με τη σειρά του, θα σημαίνει ότι όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα φυτικά προϊόντα σας, είναι πιο πιθανό να τα βγάλουν στο καλάθια. Είναι win-win για όλους!


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το οπτικό merchandising και να ανακαλύψετε άλλες χρήσιμες τεχνικές, κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Εάν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε τη στρατηγική λιανικής σας και να αυξήσετε τα φυτικά κέρδη σας, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ProVeg International στο [email protected].

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *