Συνεργάτης Ergo Bioscience & Aethera Biotech για την κλιμάκωση των συστατικών χωρίς ζώα – vegconomist

Βασισμένο στο Ντέλαγουερ Ergo Bioscience ανακοίνωσε συνεργασία με την Ιταλία Aether Biotech να κλιμακώσει τις βιοδιεργασίες ζύμωσης ακριβείας.

Η Ergo χρησιμοποιεί ζύμωση ακριβείας για την αποτελεσματική έκφραση σύνθετων ζωικών πρωτεϊνών, ενώ η Aethera ειδικεύεται στη βιομηχανική καλλιέργεια φυτικών κυττάρων. Η τελευταία διαθέτει μια πλατφόρμα βιοτεχνολογικής ζύμωσης που ονομάζεται CROP, η οποία έχει δυναμικότητα άνω των 120 τόνων ετησίως.

Μαζί, η Ergo και η Aethera θα χρησιμοποιήσουν φυτικό εναιώρημα για την παραγωγή πρωτεϊνών σε βιομηχανική κλίμακα. Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία χρησιμοποιείται τόσο εκτενώς για αυτόν τον σκοπό.

© JPC-PROD – stock.adobe.com

Ξεπερνώντας τους περιορισμούς

Η αρχική εστίαση θα είναι στη βελτίωση των βιοτεχνολογικών διαδικασιών για την παραγωγή μυοσφαιρίνης και καζεΐνης χωρίς ζώα. Αυτές οι πρωτεΐνες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά τη γεύση, την υφή, το άρωμα και το χρώμα των φυτικών τροφίμων.

«Όταν μπορούμε να θέσουμε την τεχνολογία και τις δεξιότητές μας στην υπηρεσία άλλων καινοτόμων εταιρειών, το αποτέλεσμα είναι εμπλουτιστικό για όλα τα μέρη. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συνεργασία», δήλωσε ο Daniele Baghi, Διευθύνων Σύμβουλος της Aethera Biotech.

Η τεχνολογία ζύμωσης ακριβείας χρησιμοποιείται πλέον ευρέως για την παραγωγή μιας ποικιλίας συστατικών που παραδοσιακά προέρχονται από ζώα, από καζεΐνη και κολλαγόνο έως πρωτεΐνες και λίπη αυγών. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι καταναλωτές είναι γενικά ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά την τεχνολογία και βλέπουν εύκολα τα πλεονεκτήματα.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φτάνουμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο με την Aethera Biotech. Η τεχνολογία μας ξεπερνά αρκετούς περιορισμούς των παραδοσιακών διαδικασιών ζύμωσης ακριβείας, ιδιαίτερα κατά την παραγωγή σύνθετων πρωτεϊνών», δήλωσε ο Alejandro Barbarini, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *