Το αναγνωρισμένο φυτικό βούτυρο για τους ζαχαροπλάστες είναι φθηνότερο από το ζωικό βούτυρο – vegconomist

Γίνε Καλύτεροςπου ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο βούτυρο φυτικής προέλευσης για επαγγελματίες ζαχαροπλαστικής, επεκτείνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε χαμηλότερη τιμή από το αντίστοιχο με βάση τα ζώα, μετά από λανσαρίσματα σε οκτώ παγκόσμιες αγορές.

«Δεν χρειάζεται πλέον να βασιζόμαστε αποκλειστικά στο βούτυρο γαλακτοκομικών για να δημιουργήσουμε εφαρμογές ζαχαροπλαστικής με εκπληκτική γεύση».

Το Better είναι 30-40% φθηνότερο από το συμβατικό βούτυρο, σύμφωνα με την εταιρεία, και λέγεται ότι έχει παρόμοια πλούσια αίσθηση στο στόμα, ενώ είναι πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν είναι επίσης πολύ πιο βιώσιμο από το βούτυρο γαλακτοκομικών προϊόντων, παράγοντας 79% λιγότερο CO2 και απαιτεί 86% λιγότερο νερό για να παραχθεί.

Υποστηρίζεται από υψηλούς σεφ

Αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρεία Γίνε καλύτερος φίλος μουτο βούτυρο παρασκευάζεται από ένα μείγμα ελαίων καριτέ, βιολογικής καρύδας και κραμβέλαιου. Το προϊόν έχει επικυρωθεί από κορυφαίους σεφ όπως ο Philip Khoury, ζαχαροπλάστης στο Harrods και ο Jordi Roca, νικητής του βραβείου του καλύτερου ζαχαροπλαστείου στον κόσμο.

Βούτυρο φυτικής προέλευσης BeBetter για επαγγελματίες ζαχαροπλαστικής
© Γίνε καλύτερος φίλε μου

Μια έκθεση νωρίτερα φέτος διαπίστωσε ότι η αγορά για vegan βούτυρο πρόκειται να διπλασιαστεί σχεδόν σε αξία σε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032 – ένα CAGR 5,7%. Αυτό υποστηρίζει τα αποτελέσματα έρευνας από το 2021, η οποία διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις φυτικού βουτύρου αυξάνονται ραγδαία, ενώ οι όγκοι των γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνονται.

Διακοπή της εξάρτησης της ζαχαροπλαστικής από ζωικά συστατικά

Το Better είναι πλέον διαθέσιμο σε εννέα χώρες — το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη περισσότερων φυτικών προϊόντων για «να σταματήσει την εξάρτηση της ζαχαροπλαστικής από ζωικά συστατικά».

«Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε τη ζαχαροπλαστική όπως την ξέρουμε. Δεν χρειάζεται πλέον να βασιζόμαστε αποκλειστικά στο βούτυρο γαλακτοκομικών για να δημιουργήσουμε εφαρμογές ζαχαροπλαστικής με εκπληκτική γεύση. Υπάρχει πλέον μια εξαιρετικά αξιόπιστη εναλλακτική λύση», δήλωσε η συνιδρύτρια της Better, Marike van Beurden. «Καθώς το Be Better είναι μια άμεση αντικατάσταση του βουτύρου γαλακτοκομικών προϊόντων, διευκολύνουμε τους σεφ να φτιάχνουν ζαχαροπλαστεία υψηλής ποιότητας που επιπλέον είναι καλύτερο για τον πλανήτη, για την καλή διαβίωση των ζώων και για τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *