Το Πανεπιστήμιο Purdue λαμβάνει επιχορήγηση 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση της καινοτομίας προϊόντων σόγιας

Το United Soybean Board (USB) ανακοίνωσε ότι έχει απονείμει 1,1 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο Purdue Food Entrepreneurship and Manufacturing Institute (FEMI), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. Το κοινό έργο, το οποίο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, επιδιώκει να δημιουργήσει υποδομές και συνδεσιμότητα για επεξεργασία μικρής και μεσαίας κλίμακας προϊόντων προστιθέμενης αξίας με βάση τη σόγια.

“Με αυτήν την επιχορήγηση, η Purdue Food Science θα είναι ένας κόμβος για έρευνα, ανάπτυξη και εκπαίδευση”

Συγχρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα για την Έρευνα Τροφίμων και Γεωργίας, έναν ομοσπονδιακό οργανισμό που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων στη γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια, το έργο που διαρκεί ένα χρόνο θα διευθύνεται από τον αναπληρωτή καθηγητή Purdue και διευθυντή της FEMI Dharmendra Mishra.

Σύμφωνα με τον Purdue, το έργο γεννήθηκε από μια εθνική συζήτηση για την αλυσίδα αξίας της σόγιας. Το έργο του θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό φαινοτύπων για τα χαρακτηριστικά σύνθεσης σε νέες εφαρμογές προστιθέμενης αξίας, σε δοκιμές για την εξάλειψη της πίεσης στους κλάδους της βιομηχανίας μικρής έως μεσαίας κλίμακας και σε αξιολογήσεις ποιότητας και αισθητηριακών τελικών προϊόντων.

Εργαστήριο Purdue FEMI
© Πανεπιστήμιο Purdue

Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τη συμμετοχή του επιστήμονα τροφίμων του Purdue, Senay Simsek, της αναπληρώτριας καθηγήτριας γεωπονίας Katy Rainey και της ερευνήτριας και μοριακής βιολογίας του USDA, Karen Hudson. «Οι σπόροι σόγιας παράγουν επί του παρόντος τις υψηλότερες αποδόσεις πρωτεΐνης ανά μονάδα επιφάνειας σε σύγκριση με όλες τις άλλες φυτικές πηγές», είπε ο Mishra. «Η κύρια πρόκληση είναι ότι τα ποιοτικά προβλήματα με τη γεύση και τη λειτουργικότητα έχουν επηρεάσει τη χρήση των διαθέσιμων προϊόντων πρωτεΐνης σόγιας για τρόφιμα».

Επίλυση σημείων συμφόρησης

Η παγκόσμια αγορά απομόνωσης και συμπυκνώματος πρωτεΐνης σόγιας αναμένεται να αυξηθεί 80 φορές την επόμενη δεκαετία, λέει ο Mishra, ενώ η παραγωγή σόγιας για ανανεώσιμο ντίζελ αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% τα επόμενα τρία χρόνια.

«Υπήρχε μια κρίσιμη ανάγκη να βοηθηθούν οι αγρότες σόγιας και οι μεταποιητές σόγιας. Το έργο μας προτείνει να λύσουμε το σημείο συμφόρησης της επεξεργασίας μικρής και μεσαίας κλίμακας και να διευκολύνουμε την κλιμάκωση των συστημάτων διατήρησης ταυτότητας (IP) μέσω της πολυκρατικής μας ομάδας», σχολιάζει η Mishra. «Το έργο μας εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό όραμα της συνδεσιμότητας για τους χρήστες σόγιας στην αγορά».

φασόλια σόγιας
©[email protected]

Συνεχής ανάπτυξη

Για τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση τη σόγια, το εργαστήριο ανάπτυξης προϊόντων τροφίμων Skidmore Sales and Distributing Food Product Development Laboratory και το Pilot Plant του Purdue θα παρέχουν υπερσύγχρονες διαδικασίες παραγωγής που επιτρέπουν την προώθηση πρωτοβουλιών φυτικών πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένου του εξευγενισμού της σόγιας σε έλαια και σκόνες.

«Τα προϊόντα με βάση τη σόγια συνέχισαν να αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια και αναμένουν συνεχή ανάπτυξη στο μέλλον», είπε ο Σίμσεκ. «Με αυτήν την επιχορήγηση, η Purdue Food Science θα είναι ένας κόμβος για έρευνα, ανάπτυξη και εκπαίδευση που θα δημιουργήσει συνδέσεις και θα γεφυρώσει τα κενά μεταξύ των καλλιεργητών, των κτηνοτρόφων, των ερευνητών, των φοιτητών, της βιομηχανίας τροφίμων και των καταναλωτών».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *