Το πρώτο παγκοσμίως ολοκληρωμένο φυτό πρωτεΐνης ζύμωσης ακριβείας και μυκηλίου έρχεται στην Ελβετία – vegconomist

Πλατφόρμα παραγωγής ζύμωσης πλανητική Α.Ε έχει προσλάβει Λείος και ο Όμιλος IE για να κατασκευάσει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο ολοκληρωμένο εργοστάσιο ζύμωσης ακριβείας και μυκηλίου στον κόσμο.

Με έδρα την Ελβετία, η εγκατάσταση θα μπορεί να παράγει ζυμωμένες πρωτεΐνες, λιπίδια και άλλες ενώσεις σε κλίμακα, μαζί με βιομάζα μυκηλίου. Η Planetary συγκέντρωσε 8 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της εγκατάστασης νωρίτερα φέτος, με την πρόθεση να άρει τα σημεία συμφόρησης στη βιομηχανία ζύμωσης που προκαλούνται από την έλλειψη ικανότητας βιοεπεξεργασίας. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους.

«Στοχεύουμε να ανοίξουμε την παγκόσμια και τοπική αγορά πρόσβασης σε εταίρους ζύμωσης»

Η εταιρεία ολοκληρωμένων λύσεων διεργασιών Glatt θα σχεδιάσει τα συστήματα τεχνολογίας διεργασιών και ασφάλειας για την εγκατάσταση, ενώ ο όμιλος IE — ειδικός σε βιομηχανικές κατασκευές — θα σχεδιάσει το κτίριο και την υποδομή. Η διαδικασία της μηχανικής θα επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων, με τη συνολική εργασία υπό την ηγεσία του πλανητικού CTO Dr. Joachim Schulze.

Ο Glatt και ο όμιλος IE θα σχεδιάσουν μια πλανητική εγκατάσταση
© Smooth

Αύξηση της ικανότητας ζύμωσης

Το πρόβλημα της περιορισμένης ικανότητας ζύμωσης είναι διαδεδομένο παγκοσμίως, αν και οι εταιρείες εργάζονται όλο και περισσότερο για να το αντιμετωπίσουν. Η ScaleUp Bio της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει δύο αποκλειστικές εγκαταστάσεις ζύμωσης, ενώ η γερμανική The Cultivated B. ανοίγει μια καναδική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει έναν κόμβο καινοτομίας για εταιρείες βιοτεχνολογίας.

Στις ΗΠΑ, η Synonym Biotechnologies προσεγγίζει το πρόβλημα από δύο οπτικές γωνίες, εργάζεται για την οικοδόμηση μεγαλύτερης χωρητικότητας ενώ παράλληλα διευκολύνει τις εταιρείες να βρίσκουν υπάρχουσες εγκαταστάσεις μέσω μιας ειδικής βάσης δεδομένων.

«Χτίζοντας ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο χωρητικότητας ζύμωσης, στοχεύουμε να ανοίξουμε την παγκόσμια και τοπική αγορά πρόσβασης σε εταίρους ζύμωσης, μειώνοντας ταυτόχρονα τον λειτουργικό κίνδυνο και την έκθεσή τους στο κεφάλαιο», δήλωσε ο David Brandes, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της planetary.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *