Το πρώτο υβριδικό κέντρο καινοτομίας καλλιεργούμενου κρέατος στον κόσμο έρχεται το 2023 – vegconomist

Ολλανδική εταιρεία καλλιέργειας κρέατος Κρέας ανακοινώνει συνεργασία με κρεοπωλείο φυτικής προέλευσης της Σιγκαπούρης Λαβή αγάπης για την κατασκευή του πρώτου στον κόσμο κέντρο καινοτομίας υβριδικού καλλιεργούμενου κρέατος στη Σιγκαπούρη.

Οι δύο εταιρείες θα επενδύσουν από κοινού περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαινιάσουν το κέντρο το 2023 και θα το κάνουν συνεργάζονται για την ανάπτυξη υβριδικών προϊόντων κρέατος για τη Σιγκαπούρη και την παγκόσμια αγορά.

Το κέντρο καινοτομίας Future of Meat θα ενώσει τους δύο εναλλακτικούς τομείς πρωτεϊνών για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για κρέας χωρίς να βλάψει τον πλανήτη. Θα χρησιμεύσει επίσης ως πεδίο δοκιμών για άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας τροφίμων που θέλουν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα.

Ο Krijn de Nood, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meatable, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συνεργασία με την Love Handle για την κατασκευή του πρώτου κέντρου καινοτομίας στον κόσμο για υβριδικά προϊόντα κρέατος. Ο Ken Kuguru και η ομάδα Love Handle είναι οι νούμερο ένα ειδικοί στο φυτικό κρέας και έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη επιχείρηση που εστιάζει στη μεταμόρφωση των αντιλήψεων για εναλλακτικές πρωτεΐνες».

η ομάδα του meatable κάθεται σε ένα τραπέζι με την ομάδα του love handle
Από αριστερά προς τα δεξιά: Rui-Paulo Cunha, διευθυντής επιστήμης και εφαρμογής τροφίμων της Meatable – Caroline Wilschut, CCO της Meatable – Ken Kuguru, Διευθύνων Σύμβουλος & συνιδρυτής της Love Handle – Addis Tan, συνιδρυτής και επικεφαλής καινοτομίας της Love Handle © Meatable

Φυτική και καλλιεργούμενη

Ιδρύθηκε το 2020 από τον Ken Kuguru, το Love Handle ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος κρεοπώλης φυτικής προέλευσης της Ασίας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα όπως παστράμι με τζακφρουτ, κοτόπουλο φυτικής προέλευσης, στήθος από μοσχαρίσιες μπριζόλες και λουκάνικα. Εκτός από το κατάστημα, η εταιρεία διαθέτει πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και B2B πωλήσεις.

Η Meatable εργάζεται για την καθιέρωση της παρουσίας της στη Σιγκαπούρη, όπου σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ στα καλλιεργούμενα κρέατά της και να απασχολήσει περισσότερα από 50 άτομα τα επόμενα πέντε χρόνια, με τη συνεργασία Love Handle να αντιπροσωπεύει τα επόμενα βήματά της προς την επέκτασή της. πόλη-κράτος.

Τον περασμένο μήνα, η ολλανδική τεχνολογία τροφίμων ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Esco Aster -την πρώτη πλατφόρμα παραγωγής για να λάβει ρυθμιστική έγκριση για την ανάπτυξη και παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος σε εμπορική κλίμακα – να γίνει ο πρώτος παραγωγός χοιρινού κρέατος στη Σιγκαπούρη.

ένα μοσχαρίσιο κουρέλι φτιαγμένο με λαβή αγάπης από φυτικό μοσχαρίσιο κρέας
© Love Handle

Τα υβριδικά προϊόντα

Η Meatable εξηγεί ότι ο στόχος είναι να αναπτυχθούν εναλλακτικά προϊόντα που «δεν διακρίνονται» από το παραδοσιακό κρέας αλλά διατροφικά βελτιστοποιημένα με φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τα σχέδια παραγωγής περιλαμβάνουν υβριδικά καλλιεργούμενα κρέατα, όπως ζυμαρικά, χοιρινό κρέας, χοιρινή κοιλιά, κεφτεδάκια, αλλαντικά και μπιφτέκια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε τοπικά εστιατόρια το 2024 και σούπερ μάρκετ έως το 2025.

Ο Ken Kuguru, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Love Handle, δήλωσε: «Το νέο κέντρο καινοτομίας που δημιουργούμε με το Meatable θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε νέα υβριδικά και φυτικής προέλευσης προϊόντα κρέατος και να παράσχουμε έναν χώρο για τους υπάρχοντες παίκτες φυτικής προέλευσης. προώθηση της καινοτομίας στη βιομηχανία τροφίμων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με το Meatable και να μπορέσουν οι καταναλωτές να δοκιμάσουν αυτά τα νέα και συναρπαστικά προϊόντα ήδη από το επόμενο έτος».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *