Το Bolt Threads και το Ginkgo Bioworks ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την παραγωγή του Mylo Mushroom Leather

Εταιρεία λύσεων υλικών Κλωστές μπουλονιών ανακοινώνει μια νέα συνεργασία πολλαπλών έργων με εταιρεία βιοτεχνολογίας Ginkgo Bioworks να αυξήσει την αποδοτικότητα και την απόδοση του χαρτοφυλακίου της Bolt και να αναπτύξει νέες πρωτεΐνες βιοϋλικών. Το πρώτο έργο των εταιρειών θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση της παραγωγής των Bolt’s Δερμάτινη εναλλακτική λύση Mylo™.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε ξανά μαζί τους για να βελτιστοποιήσουμε την παραγωγή της τεχνολογίας μυκηλίου μας»

Φτιαγμένο από μυκήλιο, τις υπόγειες ριζικές δομές των μανιταριών, το Mylo είναι ένα μη ζωικό και βιώσιμο «μη δέρμα: που δεν απαιτεί εισροές ζώων ή πετρελαίου. Κατά τη διαδικασία παραγωγής του Bolt, το μυκήλιο αναπτύσσεται σε ένα αφρώδες στρώμα που μπορεί να συλλεχθεί, να βαφτεί και να μετατραπεί σε πλήρως προσαρμόσιμα φύλλα. Το Mylo μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μιας μεγάλης γκάμα προϊόντων, όπως τσάντες, υποδήματα, πορτοφόλια και θήκες τηλεφώνων.

Το Mylo χρησιμοποιείται ήδη σε τσάντες και αξεσουάρ από κορυφαίους οίκους μόδας όπως οι adidas, Stella McCartney, GANNI και lululemon.

Τσάντα φτιαγμένη με Mylo
© Stella McCartney

Μείωση κόστους

«Τα τελευταία χρόνια, οι μεγαλύτερες μάρκες μόδας παγκοσμίως και η κλωστοϋφαντουργία έχουν αναγνωρίσει συλλογικά την ανάγκη ανάπτυξης πιο βιώσιμων και χαμηλού αποτυπώματος υλικών. Η Bolt Threads βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής και το Mylo αντιπροσωπεύει αυτό το μέλλον», δήλωσε ο Jason Kelly, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ginkgo Bioworks. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αξιοποιούμε το Foundry και το Codebase μας για να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους παραγωγής του Mylo καθιστώντας το προϊόν πιο προσιτό σε διάφορες αγορές όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν καινοτόμα και συναρπαστικά εναλλακτικά υλικά».

Ως μέρος της συνεργασίας, το Ginkgo στοχεύει να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης του μυκηλίου του Bolt, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής του Mylo. Η συνεργασία είναι το τελευταίο εγχείρημα των δύο εταιρειών, όπως και στο παρελθόν συνεργάστηκαν για τη βελτίωση της αποδοτικότητας παραγωγής για το συνθετικό μετάξι Bolt, γνωστό ως b-silk™.

Blt Threads Silk Protein
Μεταξωτό μπουλόνι ©Κλωστές μπουλονιών

Πιο προσβάσιμα υλικά

Τα καινοτόμα βιοϋλικά της Bolt έχουν ήδη οδηγήσει σε επιτυχημένες συνεργασίες με κορυφαίες μάρκες μόδας, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων δερμάτινων βυρσοδεψείων Heller-Leader και η σχεδιάστρια Stella McCartney, η οποία έκανε το ντεμπούτο της «την πρώτη στον κόσμο» εμπορική πολυτελή τσάντα φτιαγμένη με δέρμα Mylo. Εκτός από τα υλικά, η Ginkgo Bioworks έχει εφαρμόσει τη βιοτεχνολογία της σε μια σειρά από καινοτομίες τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών προϊόντων της Evo Foods βραστά αυγά και χωρίς ζώα πρωτεΐνες αυγού.

«Η τεχνογνωσία του Ginkgo στη μηχανική βιολογία μας επέτρεψε να επιταχύνουμε το έργο μας μεταμορφώνοντας τις καθαρές βιομηχανίες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας με πρωτεΐνη b-silk», δήλωσε ο David Breslauer, Συνιδρυτής και Διευθυντής Τεχνολογίας της Bolt Threads. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε ξανά μαζί τους για να βελτιστοποιήσουμε την παραγωγή της τεχνολογίας μυκηλίου μας, η οποία θα βοηθήσει να γίνει το Mylo πιο προσιτό στους καταναλωτές και στις επωνυμίες».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *