Το Future Meat γίνεται Believer Meats καθώς ετοιμάζεται για την κυκλοφορία στην αγορά των ΗΠΑ – vegconomist

Η Future Meat άλλαξε το όνομά της σε Believer Meats με άμεση ισχύ, καθώς προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του προϊόντος της. Η Believer δηλώνει ότι «η πρωτοποριακή της διαδικασία και η τεχνολογία άνοιξαν το δρόμο για να φέρει το καλλιεργούμενο κρέας ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορική βιωσιμότητα, εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ».

«Ενώ το καλλιεργημένο κρέας έχει τους σκεπτικιστές του, πιστεύουμε στην απομυθοποίηση της τεχνολογίας»

Τον περασμένο Αύγουστο, η εταιρεία άνοιξε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη στον κόσμο βιομηχανική μονάδα καλλιέργειας κρέατος στο Ισραήλ. Τον επόμενο Δεκέμβριο, οι ιδρυτές αποκάλυψαν ένα $320 γύρος χρηματοδότησης εκατομμυρίων που ανέβασε τη συνολική αξία της εταιρείας στα 600 εκατομμύρια δολάρια, με τη χρηματοδότηση να πηγαίνει εν μέρει για την κατασκευή μιας εγκατάστασης στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το 2023.

Αφίσα κυκλοφορίας του Believer_Meats
© Believer Meats

Μίσθωση στελέχους Cargill

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Nicole Johnson-Hoffman, προηγουμένως της Cargill, προσλήφθηκε ως νέα διευθύνουσα σύμβουλος, «αυτή την κομβική στιγμή που προετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την παραγωγή καλλιέργειας κρέατος στις ΗΠΑ.» και τον Αύγουστο η εταιρεία αποκάλυψε τι ισχυρίζεται είναι το πρώτο καλλιεργημένο αρνίσιο κρέας στον κόσμο.

Μιλώντας για την εξέλιξη, Τζόνσον-Χόφμαν σχολιάζει: «Οι άνθρωποι είναι βιολογικά προετοιμασμένοι να λαχταρούν κρέας, αλλά οι συμβατικοί τρόποι παρασκευής του κρέατος σήμερα δυσκολεύουν να νιώθουν καλά όταν το τρώνε. Η μετονομασία της εταιρείας μας σε Believer ενσωματώνει την πορεία που χαράξαμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στην παραγωγή κρέατος.

Beiever Meats
© Believer Meats

«Η εξέλιξή μας από μια startup βιοτεχνολογίας σε μια εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων με γνώμονα τους καταναλωτές είναι ένα ορόσημο στην πορεία προς την ευρεία υιοθέτηση των καλλιεργούμενων κρέατος και, κυρίως, σηματοδοτεί ότι πλησιάζουμε στην εμπορική κυκλοφορία», προσθέτει.

«Εμπιστοσύνη στην αποστολή μας»

Ο καθηγητής Yaakov Nahmias, Πρόεδρος, Ιδρυτής και Επικεφαλής Επιστημονικός Διευθυντής της Believer λέει: «Η αλλαγή του ονόματος μας δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην αποστολή μας να καταστήσουμε δυνατή για όλες τις μελλοντικές γενιές να τρώνε κρέας. Η ομάδα μας έχει δημιουργήσει μια επαναστατική τεχνολογία που ξεπέρασε τον κλάδο όσον αφορά το κόστος, την ασφάλεια και την εμπειρία του προϊόντος.

«Ενώ το καλλιεργημένο κρέας έχει τους σκεπτικιστές του, πιστεύουμε στην απομυθοποίηση της τεχνολογίας και στην κριτική απόδειξη ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος παραγωγής κρέατος μέσω της ανοιχτής επιστήμης και της καινοτομίας. Καθώς η ζήτηση για κρέας συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες, η τρέχουσα συμβατική βιομηχανία κρέατος δεν θα είναι σε θέση να καλύψει την απαιτούμενη προσφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι το καλλιεργούμενο κρέας είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της υγιεινής, βιώσιμης και οικονομικά προσιτής διατροφής για τις επόμενες γενιές».

Λογότυπο Believer_Meats
© Believer Meats

Η νέα μάρκα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία επωνυμίας και σχεδιασμού Red Antler. Μάικλ ΛέναχανΟ Executive Vice President of Global Commercialization στο Believer, δηλώνει ότι το νέο όνομα «είναι απόδειξη της ολόψυχης πεποίθησής μας ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να παραχθεί κρέας που είναι νόστιμο, θρεπτικό και οικονομικά αποδοτικό.

«Το DNA μας έχει τις ρίζες του στη βιομηχανική και συμπληρώνουμε τις συμβατικές και φυτικές βιομηχανίες κρέατος με την ρεαλιστική ακρίβεια των μηχανικών για να φέρουμε περισσότερες επιλογές στην αγορά. Ο Believer είναι παθιασμένος και αισιόδοξος, όπως και οι καταπληκτικοί άνθρωποι πίσω από το brand.”

«Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα μας ταυτότητα θα προσελκύσει τους ανθρώπους μέσα από μια ισορροπία καινοτομίας και γοητείας», συνεχίζει ο Johnson-Hoffman. «Ο πιστός επιστρέφει στην πηγή για το μέλλον που λαχταρούμε».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε bevermeats.com και ακολουθήστε το Believer στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *