Το TIME χαρακτηρίζει το Meati Cutlet, το Beyond Steak και το MyForest Bacon ανάμεσα στις καλύτερες εφευρέσεις του 2022

Περιοδικό TIME έχει ονομάσει δημιουργίες κρέατος με βάση τα φυτά και τους μύκητες από Κρέας, Πέρα από το κρέας και MyForest Foods ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εφευρέσεις του 2022, που επιλέγει καινοτομίες που αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε.

Κοτολέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις

Φτιαγμένα από 95% μυκήλιο ή ρίζες μανιταριών, το Crispy Cutlet και το Classic Cutlet Meati κέρδισαν λαμπερό έπαινο για την εμφάνιση και τη γεύση του σαν πραγματικό κοτόπουλο. Η startup του Κολοράντο εντόπισε ένα μοναδικό στέλεχος ρίζας μανιταριού που προσφέρει απαράμιλλη γεύση, υφή, θρέψη και ταχύτητα ανάπτυξης.

Κρέας τραγανό κοτόπουλο
Κοτολέτα κρεατικά τραγανά

Σύμφωνα με τον Meati, μπορεί να μετατρέψει το ένα πέμπτο του κουταλιού του γλυκού σπορίων σε ισοδύναμο πλήρους αγελάδας σε κρέας σε τέσσερις ημέρες. Η εταιρεία αναφέρει επίσης την πρώτη της εκδήλωση προπαραγγελίας στις αρχές του 2022 sold out σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ το πιο πρόσφατο προϊόν της εξαντλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η τρέχουσα γκάμα προϊόντων της Meati περιλαμβάνει τέσσερις εναλλακτικές λύσεις κοτόπουλου και μπριζόλες.

Πρώτη μπριζόλα

Το TIME επέλεξε επίσης το Beyond Steak που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Beyond Meat ως κορυφαία 200 εφεύρεση. Το Beyond Steak, που κυκλοφορεί ως μπριζόλες μπριζόλας, διαθέτει ρεαλιστική ινώδη υφή χωρίς χοληστερόλη και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το συμβατικό βοδινό κρέας.

Beyond Steak Seared Tips
©Beyond Meat

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ethan Brown λέει ότι το προϊόν χρειάστηκε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για να δημιουργηθεί και αντιπροσωπεύει την «πρώτη επιδρομή» της εταιρείας προς τη δημιουργία μιας ολόσωμης μπριζόλας με βάση τα φυτά. «Επιτέλους καταλήξαμε στο σωστό προϊόν, αλλά δεν ήταν εύκολο να γίνει», είπε ο Brown.

Το Beyond Steak, μαζί με το νέο Popcorn Chicken and Nuggets της εταιρείας, κυκλοφόρησε σε χιλιάδες καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των Kroger και Walmart.

Μπέικον μανιτάρια

Τέλος, στη λίστα μπήκε και το προϊόν μπέικον της MyForest Foods με βάση το μυκήλιο, το MyBacon. Όπως το Meati, οι ολόκληρες κομμένες φέτες είναι φτιαγμένες από μυκήλιο, το οποίο το MyForest καλλιεργεί και συγκομίζει στη δική του «φάρμα» μυκήτων. Οι φέτες είναι φτιαγμένες από ελάχιστα συστατικά, χωρίς γλουτένη, συντηρητικά ή σόγια, και μπορούν να βρεθούν επί του παρόντος σε επιλεγμένα παντοπωλεία στα βόρεια της Νέας Υόρκης.

Μπέικον MyForest Foods
©MyForest Foods

Η λίστα με τις καλύτερες εφευρέσεις του TIME έχει προσελκύσει άλλους παραγωγούς κρέατος και θαλασσινών τα τελευταία χρόνια. το 2021, επέλεξε τον καινοτόμο φυτικά προϊόντα θαλασσινών Kuleana Tuna (τώρα Current Foods) και το Impossible Foods Impossible Pork μπήκε στη λίστα το 2020.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *