Τρία Cool Coffee Shops για επίσκεψη στο Αμβούργο

Το Αμβούργο αποτελεί σημαντικό μέρος του κόσμου του καφέ εδώ και αιώνες. Εδώ είναι τρία καταστήματα που δείχνουν πώς η ιστορία έχει διαμορφώσει τη σκηνή του ειδικού καφέ στην πόλη.

ΤΗΣ TANYA NANETTI
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Φωτογραφία εξωφύλλου από Πάτρικ Ρόζαρι μέσω Ξεβιδώστε

Το Αμβούργο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Γερμανίας. ιδρύθηκε τον ένατο αιώνα και ήταν διάσημο από τον Μεσαίωνα ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Το Αμβούργο είχε μια μακρά σχέση με τον καφέ και είναι εύκολο να εντοπίσουμε στοιχεία για αυτό στην ιστορία της πόλης και των γειτονιών της.

Ιστορικοί δεσμοί

Εδώ και αιώνες, ο καφές αποστέλλεται, αποθηκεύεται και ψήνεται εδώ. Το 1677 άνοιξε το πρώτο καφενείο στην πόλη, μόλις δύο δεκαετίες μετά το άνοιγμα του πρώτου καφενείου στην Ευρώπη (που ήταν στη Βενετία). Το Hamburg Coffee Exchange ιδρύθηκε το 1887, το οποίο σύντομα έγινε το σημείο αναφοράς της παγκόσμιας αγοράς καφέ, και έτσι είναι εδώ και πολλά χρόνια.

Το Αμβούργο υπήρξε από καιρό κεντρικός κόμβος του εμπορίου του καφέ.
Φωτογραφία της Tanya Nanetti.

Το 2023 θα σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Μουσείο Καφέ Burgπου φιλοξενείται σε αποθήκη του 19ου αιώνα στο περιοχή αποθήκης περιοχή. Το μουσείο διαθέτει μια τεράστια συλλογή από αντικείμενα καφέ που ανατρέχουν στην ιστορία του καφέ.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που άνοιξε το πρώτο καφενείο. Σήμερα, τα specialty-coffee shops βρίσκονται σε κάθε γωνιά και το άρωμα του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ μπορεί να ανακαλυφθεί στα πιο απροσδόκητα μέρη.

Εδώ είναι τρεις φανταστικοί ψήστες καφέ για σπεσιαλιτέ για να ανακαλύψετε στο Αμβούργο.

Ο ψήστης στο παράθυρο στο Nord Coast Coffee Roastery. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Nord Coast.

Nord Coast Coffee Roastery

Σε μια πόλη με τόσες πολλές πλωτές οδούς, γέφυρες και ένα ιστορικό λιμάνι, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να φιλοξενήσει κανείς μια καφετέρια είναι κοντά στο νερό. ο Nord Coast Coffee Roastery ιδρύθηκε το 2015 από τους Jörn και Paula Gorzolla. Η πρώτη του τοποθεσία στο Deichstraße βρίσκεται στον παλαιότερο δρόμο που έχει απομείνει στην ιστορική παλιά πόλη του Αμβούργου, το Altstadt. Το Nord Coast βρίσκεται σε ένα δρομάκι γεμάτο φιλόξενα εστιατόρια και μπουτίκ. Τα πίσω παράθυρα έχουν θέα στο Nikolaifleet, ένα γραφικό κανάλι.

Κτίρια από τούβλα με μυτερές στέγες πύργους πάνω από το νερό του Nikolaifleet, ενός καναλιού στο Αμβούργο.  Τα κτίρια φτάνουν μέχρι την άκρη του νερού.
Η πίσω όψη της Βόρειας Ακτής με θέα στο Nikolaifleet. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Nord Coast.

Η Nord Coast γεννήθηκε με το όνειρο να προσφέρει ειδικούς καφέδες καβουρδισμένους στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Αλλά ήθελαν επίσης να δώσουν προτεραιότητα στη βιώσιμη καλλιέργεια και το δίκαιο εμπόριο. Η προσέγγισή τους στο καβούρδισμα και την παρασκευή ειδικού καφέ συνδυάζει την καινοτομία και την ιστορική σχέση του καφέ με το λιμάνι του Αμβούργου.

Αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για να σταματήσετε για καφέ και πρωινό, με βάφλες, σάντουιτς και υγιεινές επιλογές που παρασκευάζονται με τοπικά και τοπικά υλικά. Η Βόρεια Ακτή είναι επίσης η ιδανική τοποθεσία για ένα ρομαντικό διάλειμμα. ζητήστε το τραπέζι στο πίσω μέρος, δίπλα στο παράθυρο. Δεν θα το μετανιώσεις!

Manufac Coffee Roasters

Παρόλο που το Manufact Coffee Roasters γεννήθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια, η ιστορία του λέει πολλά για τη σχέση μεταξύ του Αμβούργου και του ειδικού καφέ.

Το 2012, Λιγότερο πολιτικόένα από τα πρώτα specialty-coffee shop της πόλης, άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά Schanze. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το St.Pauli, την περιοχή των κόκκινων φαναριών του Αμβούργου, όπου βρίσκεται ο παγκοσμίου φήμης ομώνυμος ποδοσφαιρικός σύλλογος (Hamburger Sport-Verein) και εκατοντάδες μπαρ και εστιατόρια.

Η εγγύτητα του Αμβούργου στον ποταμό Έλβα το καθιστά κεντρικό λιμάνι στο ευρωπαϊκό εμπόριο.
Φωτογραφία της Tanya Nanetti.

Το καφενείο με πολλά ψήστη βρισκόταν σε μια βιομηχανική τοποθεσία που κάποτε στέγαζε τα γραφεία του κοντινού σφαγείου. Προσέφεραν καλό καφέ σε έναν δροσερό χώρο με γκράφιτι που ήταν και καλλιτεχνικός και ρητά μη πολιτικοποιημένος.

Στη συνέχεια, στα μέσα του 2018, το Less Political άλλαξε το concept του και έγινε Ερμητικά Καβουρδίσματα Καφέαρχίζει να ψήνει τον δικό του καφέ με περίεργο και ανοιχτό μυαλό. Όμως η ιστορία συνεχίζεται. Στις αρχές Απριλίου 2020, εν μέσω της πανδημίας, η Hermetic εξελίχθηκε ξανά, αφήνοντας την πρώην τοποθεσία της σε νέους ενοικιαστές. Η Manufact Coffee Roasters ανέλαβε το καφέ και ξεκίνησε το δικό της ταξίδι. Το άνοιγμα ενός καφέ σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς σήμαινε ένα αρκετά αργό ξεκίνημα, αλλά ευτυχώς οι πρώην θαυμαστές της Hermetic και οι νέοι θαμώνες συνέχισαν τον Manufact. Διατήρησαν το επαναστατικό τους πνεύμα και πρόσφεραν τον ίδιο καφέ υψηλής ποιότητας, καβουρδισμένο μόνοι τους καθώς και από τους φίλους τους στο Hermetic Coffee.

Στα αριστερά υπάρχει μια λευκή σακούλα καφέ από την Hermetic Coffee Roasters με ετικέτα "Φίλτρο μηχανής καφέ." Διαθέτει έναν πολύχρωμο τροχό γεύσης που βαθμολογεί το επίπεδο των διαφόρων γεύσεων στον καφέ.  Στα δεξιά υπάρχει ένα καφέ χάρτινο κουτί με κόκκους καφέ Playground με ετικέτα "Φίλτρο King Kongo." Διαθέτει μια εικόνα ενός μόνο κόκκινου ματιού σε μαύρο φόντο, με σκούρα πράσινα φύλλα γύρω.
Επιλογές καφέ από Manufact και Playground. Φωτογραφία της Tanya Nanetti.

Καφές παιδικής χαράς

Ακριβώς στην καρδιά του St. Pauli βρίσκεται Καφές παιδικής χαράς. Γεννημένοι ως απλός πάγκος σε ένα τοπικό μπιφτέκι, από το 2014 τα παιδιά στο Playground έχουν αρχίσει να κάνουν αυτό που αγαπούν: να ψήνουν καφέ, με αγάπη και μεράκι.

Η παιδική χαρά είναι ανοιχτή μόνο για φαγητό σε πακέτο από την αρχή της πανδημίας, με ένα μικρό εξωτερικό καθιστικό όπου μπορείτε να απολαύσετε τις (λίγες) ηλιόλουστες μέρες της πόλης. Παρόλα αυτά, έχουν συγκεντρώσει μια συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα λάτρεις του καφέ, χάρη στην εκπληκτική τριάδα πίσω από τον μικρό πάγκο του καφέ.

Η Playground παράγει δίκαιο εμπόριο, βιώσιμες ζυθοποιίες και εμπορεύματα σχεδιασμένα για το σπίτι.
Φωτογραφία της Tanya Nanetti.

Ο Veljko είναι ο τύπος που σκέφτηκε την ιδέα για το Playground και ήταν αρκετά τρελός για να το πραγματοποιήσει με το να γίνει και roaster και barista. Ο Μάτζε ψήνει και τραβά βολές, αλλά φροντίζει και το back office. Και η Haina είναι η τρίτη καταπληκτική barista, διακοσμήτρια και σχεδιάστρια. Αυτά τα τρία μπόρεσαν να αναπτύξουν όχι μόνο καφέ υψηλής ποιότητας, αλλά και εξαιρετικό branding.

Από το σχέδιο και τις εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από κόμικ στη σειρά συσκευασιών καφέ και αφισών, σε μια μικρή αλλά συνεχώς εξελισσόμενη περιορισμένη ετικέτα μόδας που περιλαμβάνει μπλουζάκια, πουλόβερ και κασκόλ, η Playground είναι ο τέλειος προορισμός για κάτι δροσερό (και που σχετίζεται με τον καφέ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ρώτησε ο Νανέτι (αυτή/αυτή) είναι barista με ειδικότητα καφέ, ταξιδιώτης και ονειροπόλος. Όταν δεν βρίσκεται πίσω από την καφετιέρα (ή δεν επισκέπτεται κάποια κρυμμένη γωνιά του κόσμου), είναι απασχολημένη με το να γράφει για Coffee Insurrectionμια ιστοσελίδα για τον καφέ special που δημιουργεί μαζί με το αγόρι της.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *