Χρησιμοποιείτε Nutribullet για να αλέθετε τον καφέ; Διαβάστε πρώτα αυτές τις συμβουλές!

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα χρησιμοποιείτε το Nutribullet για να φτιάξετε smoothies και άλλα υγιεινά ροφήματα.

Γνωρίζατε όμως ότι με τη σωστή λεπίδα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως μύλο λεπίδας για να αλέθετε κόκκους καφέ;

Λοιπόν, κάπως…

Μπορείτε οπωσδήποτε να αλέσετε τον καφέ σε ένα Nutribullet, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από τη χρήση ενός μύλου με γρέζια. Η μηχανή δεν έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί σωματίδια καφέ ομοιόμορφου μεγέθους, έτσι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρασκευάσετε ένα ισορροπημένο φλιτζάνι.

Τούτου λεχθέντος όμως, αν δεν έχετε ειδικό μύλο καφέ και είστε απελπισμένοι για το πρωινό σας φλιτζάνι joe, το NutriBullet θα το κάνει.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Βέλτιστη ρύθμιση Nutribullet για άλεσμα καφέ

Μερικά μοντέλα Nutribullet μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άλεσμα καφέ, αλλά τα καλύτερα είναι αυτά πρωτότυπο 600 και το Pro 900.

Nutribullet 600

Το αρχικό μοντέλο έχει έναν κινητήρα 600 watt, ο οποίος είναι ήδη αρκετά δυνατός για να αντιμετωπίσει ακόμη και ελαφρά καβουρδισμένους κόκκους καφέ.

Nutribullet Pro 900

Το 900 Pro έχει έναν πιο ισχυρό κινητήρα 900 watt, που κάνει πιο γρήγορο «τρόχισμα».

Αυτά δεν είναι τα πιο ισχυρά μοντέλα, αλλά είναι αρκετά δυνατά για τη δουλειά.

Και το πιο σημαντικό, μπορείτε να χωρέσετε μόνο το 600 και το 900 Λεπίδα φρεζαρίσματος Nutribullets.

ο Η λεπίδα φρεζαρίσματος είναι μια επίπεδη λεπίδα σχεδιασμένη για άλεση ξηρών συστατικών όπως κόκκους καφέ και ξηρούς καρπούς. Από την άλλη πλευρά, η λεπίδα εξαγωγής (cross blade) έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει smoothies και χυμούς. Ζεσταίνεται γρήγορα και θα κόβει τα φασόλια αντί να τα αλέθει.

Λεπίδα φρέζας Nutribullet

Λεπίδα φρέζας Nutribullet

Τα ισχυρότερα μοντέλα Nutribullet όπως το Rx μπορεί να έχουν περισσότερη ισχύ και περισσότερες δυνατότητες, αλλά δεν μπορείτε να τα τοποθετήσετε με τη λεπίδα φρεζαρίσματος. Θα μπορούσατε τεχνικά να χρησιμοποιήσετε τη λεπίδα εξαγωγής (ή οποιονδήποτε άλλο επεξεργαστή τροφίμων επίσης), αλλά τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ ασυνεπή.

Συνοχή άλεσης καφέ σε Nutribullet

Όταν αλέθετε κόκκους καφέ σε ένα μύλο με λεπίδες όπως το Nutribullet, οι λεπίδες κόβουν τους κόκκους σε όλο και μικρότερα κομμάτια. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας λείανσης είναι ότι αντί για άλεσμα ομοιόμορφου μεγέθουςπαίρνετε:

 • λίγο πιο χοντρό κατακάθι καφέ και
 • κάποια που είναι πιο ωραία.

«Ποια είναι η μεγάλη υπόθεση με το να έχεις ομοιόμορφο αλεσμένο καφέ;» μπορεί να ρωτήσετε.

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι οι τρίβες σταθερού μεγέθους είναι πολύ σημαντικές εάν θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο φλιτζάνι joe.

Να γιατί: διαφορετικού μεγέθους εκχύλισμα κόκκων καφέ σε διαφορετικούς ρυθμούς και επηρεάζει σημαντικά τη γεύση του τελικού ροφήματος. Η ανάμειξη λεπτών και χονδροειδών αλεσμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα:

 • υπερεκχυλισμένη, πικρή γεύση από τα λεπτότερα αλέσματα και
 • υποεκχυλισμένο, αδύναμο άρωμα από τα χονδρότερα αλέσματα.

Όχι ένα βραβευμένο φλιτζάνι καφέ.

Για να διασφαλίσετε ότι τα σωματίδια του καφέ εξάγονται ομοιόμορφα, χρειάζεστε έναν μύλο καφέ με γρέζια. Αλλά αυτή είναι μια διαφορετική ιστορία για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Πώς να αλέθετε κόκκους καφέ σε ένα NutriBullet

Είναι εύκολο να αλέθετε τον καφέ με ένα Nutribullet – και μπορείτε να πάρετε χοντρό, μέτριο ή λεπτό αλεύρι ανάλογα με τη διάρκεια που πατάτε το μπλέντερ.

Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για κάθε τύπο άλεσης, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε το τυπικό κύπελλο 24 ουγγιών. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε αυτό το διάγραμμα μεγεθών άλεσης καφέ για να μάθετε σε τι στοχεύετε.

Χοντρός αλεσμένος καφές

Γεμίστε τη στάμνα κατά τα 3/4 με καβουρδισμένους κόκκους καφέ, συνδέστε την στο μοτέρ και χτυπήστε τρεις φορές για να έχετε χονδρό άλεσμα.

Χοντρό αλεσμένο καφέ

Το μέγεθος χονδροειδούς άλεσης που μπορείτε να επιτύχετε με ένα Nutribullet είναι κατάλληλο για γαλλική πρέσα και άλλες μεθόδους παρασκευής με εμβάπτιση. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι θα έχετε επίσης πολλά μικρότερα σωματίδια καφέ στο άλεσμα και θα προσθέσουν πικρία στο ρόφημά σας, καθώς θα έρθουν σε επαφή με το νερό για πολύ καιρό.

Μέτριος αλεσμένος καφές

Για μέτρια άλεσμα, γεμίστε τη στάμνα κατά τα 3/4 με καβουρδισμένους κόκκους καφέ και συνδέστε την στο μοτέρ. Κάντε παλμούς πέντε φορές για να έχετε μεσαίου μεγέθους αλέσματα.

Μέτριος αλεσμένος καφές

Αυτό το άλεσμα είναι καλό για καφετιέρες με σταγόνες.

Εκλεκτός & έξτρα φίνος αλεσμένος καφές

Για να έχετε ένα λεπτό άλεσμα, γεμίστε το φλιτζάνι του Nutribullet σας γεμάτο κατά 3/4 με ολόκληρους κόκκους καφέ όπως πριν και τρέξτε σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων για 1-2 λεπτά συνολικό χρόνο άλεσης.

Λεπτός αλεσμένος καφές

Συνεχίστε για έως και 4-5 λεπτά για να αποκτήσετε επιπλέον λεπτούς αλεσμένους για τουρκικό καφέ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Γυρίστε το Nutribullet ανάποδα και ανακινήστε το μία ή δύο φορές ανάμεσα σε κάθε σταδιακό παλμό όταν τρίβετε καλά ή πολύ λεπτά. Αυτό βοηθά στην καλύτερη κατανομή των αλεσμάτων με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένα πιο ομοιόμορφο τρίψιμο.

Θυμηθείτε να καθαρίσετε το NutriBullet σας μετά το τρίψιμο των κόκκων καφέ

Αφού αδειάσετε τον αλεσμένο καφέ σας, πρέπει να καθαρίσετε το Nutribullet για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση των γεύσεων. Εκτός αν θέλετε λίγη γεύση καφέ στο επόμενο smoothie σας 🙂

 1. Αφαιρέστε το φλιτζάνι από τη βάση και πλύντε το στο χέρι ή στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων σας. Εάν υπάρχουν σκληροί λεκέδες, γεμίστε το φλιτζάνι με ζεστό σαπουνόνερο και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά πριν το πλύνετε ξανά.
 2. Για να καθαρίσετε τη βάση, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε αργά (προσοχή να μην κοπούν στις λεπίδες!) μέχρι να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.
 3. Μόλις τρίψετε τα πάντα, ξεπλύνετε το Nutribullet σας ένα τελευταίο με καθαρό νερό και στεγνώστε το καλά πριν το αποθηκεύσετε ή το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Τα μειονεκτήματα στο άλεσμα του καφέ με ένα Nutribullet

Παρόλο που μπορείτε να αλέσετε τον καφέ σε ένα Nutribullet, δεν είναι ιδανικό για πολλούς λόγους:

 • Η άλεσή σας θα είναι ασυνεπής, επομένως δεν θα μπορείτε ποτέ να φτιάξετε ένα «τέλειο» φλιτζάνι με οποιαδήποτε μέθοδο παρασκευής.
 • Μην σκεφτείτε καν να αλέσετε 18 γραμμάρια για έναν εσπρέσο, δεν μπορείτε να δοσολογήσετε σωστά τους κόκκους του καφέ σας. Εάν γεμίσετε το φλιτζάνι χαμηλότερα από τον προτεινόμενο όγκο 3/4, τα φασόλια πηδούν παντού.
 • Αυτό σημαίνει ότι θα σας περισσέψουν αλεσμένοι κόκκοι καφέ για αποθήκευση, οπότε μπορείτε επίσης να αγοράσετε προαλεσμένο καφέ.
 • Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις άλεσης από μόνες τους. Ελέγχετε το μέγεθος των σωματιδίων του καφέ σας με βάση τη διαίσθηση.

Σημαντικές συμβουλές για τη χρήση του Nutribullet για άλεσμα καφέ

 • Χρήση η λεπίδα φρεζαρίσματος (αυτή με δύο δόντια), όχι τη λεπίδα εξαγωγής (αυτή με τέσσερις δόντια).
 • Παλλίστε το μηχάνημα ΚΑΙ ανακινήστε τα άλεσμα μεταξύ των παλμών μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή άλεσης.
 • Μην αλέθετε για πολύκαθώς η θερμότητα από τις λεπίδες θα ζεστάνει τα άλεσα και θα υποβαθμίσει την ποιότητά τους.
 • Προσπάθησε να χρησιμοποιήστε τον αλεσμένο καφέ σας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Βάλτε όλα όσα δεν χρησιμοποιείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
 • Λαμβάνοντας ένα Το ημι-συνεπές λεπτό άλεσμα είναι ευκολότερο από ένα ομοιόμορφο χοντρό άλεσμα.
Nutribullet με το χέρι 2

Πρέπει να αλέθετε κόκκους καφέ με Nutribullet;

Εάν έχετε φτάσει τόσο μακριά στο άρθρο, γνωρίζετε ήδη ότι το Nutribullet είναι ικανό να αλέσει καφέ. Το ερώτημα όμως είναι, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό;

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας λάτρη του καφέ, είναι Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο με λεπίδες NutriBullet για να αλέσετε τα φασόλια σας. Δεν θα είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα και σας εγγυώμαι ότι δεν θα δείτε ποτέ ένα χρησιμοποιημένο σε εξειδικευμένο καφέ 🙂

Και οι δύο τύποι λεπίδων (φρεζάρισμα και εξολκέα) είναι ικανοί για αυτό, αλλά δεν είναι σχεδιασμένοι για λείανση σωματιδίων ομοιόμορφου μεγέθους και τα άλεσμα θα είναι πολύ λεπτά και πολύ χοντρά ταυτόχρονα. Το NutriBullet δεν έχει ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις όπως οι κατάλληλοι μύλοι καφέ, επομένως δεν θα έχετε σταθερό μέγεθος άλεσης.

Εάν δεν έχετε άλλες επιλογές, χρησιμοποιήστε το Nutribullet (ή προ-αλεσμένο καφέ), αλλά σας συνιστώ να αγοράσετε ένα μύλο με γρέζια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *